Mandagscup 5. september

Igjen var værgudene samarbeidsvillige med hensyn til været under mandagscupen.Som kjent ble forrige ukes turnering avlyst på grunn av flom, men denne gangen hadde Krokhol blitt forbigått av de værste skybruddene. Forholdene på banen var dermed omtrent som under klubbmesterskapet. Med andre ord litt våte.

Imidlertid hadde nok mange latt seg skremme og blitt hjemme, for deltakelsen var litt dårligere enn vi er vant til. Det er forresten litt slemt å gi værmeldingen all skylden. Start klokken 17 gjør jo også at det blir litt vanskeligere for noen å nå frem i tide.12 deltakere i A-klassen, 9 i B og 6 i C er jo riktig så symmetrisk, 24 får vi at det blir. Etteranmeldinger gjorde at det var 27 stykker som deltok.

En liten spiss på konkurransen settes jo også av at vi begynner å nærme oss slutten på mandagscupen – og det er jevnt i toppen av Order of Merit i alle klassene. Og noe mindre jevnt ble det ikke etter i kveld (les videre). Det ble derfor satt opp “lederballer” slik at de som kjemper om seieren på Order of Merit spiller sammen. Det ga nok noen litt ekstra nerver.Bra scorer ble det spesielt i A-klassen. Seieren gikk til Eivind Gikling som innkasserte hele 23 poeng for sin 39-runde (det er bare 3 over par det Eivind). Evind ble godt hjulpet av birdier på to påfølgende hull, noe som alene ga 7 poeng.

Trond Syversen hadde tydeligvis skumle hensikter med hensyn til Order of Merit og spilte nesten feilfritt, med bare to bogeyer. Det holdt til 20 poeng. 20 poeng ble det også på Olaf Thomassen, som tydeligvis har funnet høstformen (vi husker 50-poengsrunden fra fjorårets Masters – og beklager i samme slengen den slette kvaliteten på bildet).

Resultater – APå Order of Merit tok Trond Syversen ledelsen, slik han hadde planer om. Han har imidlertid kun ett poengs forsprang til Jan Røisi. Begge har en null-plassifer-runde med blant sine tellende runder, slik at hvis Jan får en plassering som er to plasser bedre enn Trond i årets siste turnering, vil han ta seieren. Det får oss forresten til å lure på hva som er tie-breakeren hvis det blir lik poengsum på OoM. Tredjemann med sjanse på seier i OoM, Jon Kittilsen, spilte seg nok ut av “contention” med litt for mange stryk på kveldens runde. Han ligger imidlertid bare 4 poeng bak Jan og 5 poeng Trond, så han er avhengig av god deltakelse neste uke.

Order of Merit – A

Klasse A – Premievinnere —->

I B-klassen var ikke scorene like bra, men det ble da jevnt nok. Joakim Sarvik spilte 4 av hullene på par, og det var nok 3-poengere til å dra i land seieren med 16 poeng. Det holdt med ett poengs margin til Tor Harald Eriksen, mens Terje Bjørnstad var poenget bak ham igjen på tredjeplass.

Resultater – BMed kveldens seier tok Joakim Sarvik et langt steg opp på Order of Merit, og er nå bare to poeng bak Tony Farinha, som nok tjente på at det var litt dårlig deltakelse i kveldens turnering. Tony har en 6. plass (5 poeng) som dårligste tellende plassering, og kan derfor maksimalt øke sin poengsum med 7 neste uke. Joakim har bare spilt 9 turneringer og den plassen han får neste uke vil uansett bli tellende. Han kan med andre ord øke sin poengsum med så mye som 12. Det er altså enda jevnere enn det kan se ut til. Det skal bli ordentlig nerve i den ballen neste uke.
Terje Bjørnstad ligger på tredjeplass på OoM, men 10 poeng bak er nok for mye til at han skal nå helt opp. Men vinner han, så teller alle 12 poengene. Her kan vi bare henstille til alle B-klassinger om å stille opp slik at den siste runden blir så spennende som mulig.

Order of Merit – B

Klasse B – Premievinnere —->

I likhet med Eivind Gikling i A-klassen kan Kirsten Rogne se frem til et nytt handicap i morgen. Hun fikk nemlig 19 poeng og ble soleklar vinner i C-klassen. 4-poengs margin var det ned til Marianne Skurdal på 2. plass.

Resultater – C

C-klassen er det også uhyre jevnt i teten. Per Sarvik beholdt ledelsen, men er bare to poeng foran Marianne Skurdal. Per har en 6. plass som dårligste tellende runde (5 poeng), mens Marianne har en 8. plass (3 poeng). Per kan derfor få maks. 7 poeng neste uke, mens Marianne kan få 9. Det er umulig å sette odds på dette, ettersom vi vet at deltakelse i C-klassen normalt gir noen poeng. Spennende med andre ord.

Order of Merit – CNeste uke er det altså (beklageligvis får vi vel si) mandagsavslutning. Da er det også start kl. 17, og vi har allerede booket godt vær. Det hadde vært fint med topp deltakelse.

Ellers minner vi alle som ikke allerede har gjort det å melde seg på til Krokhol Masters, som går neste helg.

Birdies

Tellende
Eivind Gikling, hull 6
Lars Sandberg, hull 8

Ikke tellende
Eivind Gikling, hull 5

Med det vil det være umulig å vippe Lars ned fra øverste rad på (den høyst uoffisielle) Birdietoppen. 13 birdier på 11 turneringer er bra det. Totalt er det oppnådd 70 birdier, hvorav 23 på hull 5.