Dugnaden og dag for dag (8)

Presenningen ble fjernet foran “plata” slik at det kunne tas ut biler samt stoler og bord

Dagens dugnad samlet omtrent 25 ivrige Krokhol-sjeler. Vi er vel egentlig vant til mer, men det er “langhelg” og da følger vel hytteeiere og andre seg forpliktet til å bruke det de har anskaffet i dyre dommer.

Når det er sagt, så var det faktisk ikke så mye å gjøre for dugnadsgjengen. Vi ble sendt ut for å rake kvist og sånt, men det var nesten ingenting av det. I stedet gikk vi løs på snøhaugene som fremdeles ligger igjen etter at greenene ble brøytet. Der ble vi konfrontert med is som var opptil 20 cm tykk, så vi var nødt til å gå tilbake å hente spett og hakker. Så nå kommer de til å smelte fortere.

Sjefa Erna er på plass og bjeffet på redaktøren og utvalgte andre

Det ble også fikset på noen bunkere, og noen av vannhindermerkestakene (litt av et ord!) fikk et nytt strøk maling. Banekomiteen hadde også gjort i stand noen blå pinner (GUR) som ble satt ut her og der. I tillegg ble flaggene satt ut.

De som hadde tatt med køller fikk lov til å spille noen hull etter lunsj. Spilleunderlaget er slett ikke verst. Utslagsstedene er stort sett greie, og klossene står der de sto ved avslutningen av 2017-sesongen.

Kule briller. Sander fordelte oppgaver

Det kan virke som rough og fairwayer har overvintret bra. Det er fremdeles ganske vått mange steder, og selv der det er tørt er det så-som-så med gressveksten foreløpig.

Greenen på hull 1 er ganske representativ for greenene generelt.

Greenene var litt blandet. I følge Finn er det god gressvekst på de fleste, men den er ujevn. Grønne områder med langt gress ligger blant områder der det ikke er nevneverdig med gress i det hele tatt. Dette betyr imidlertid ikke at gresset her er dødt, men bare at det trenger litt bedre vekstforhold (helst dager når temperaturen ikke faller under 8 grader om natten). Greenene har foreløpig ikke blitt klippet, men det kan de bli om ikke lenge.

Merkestaker ble satt ut og/eller frisket opp.

Noen områder på greenene trenger å sås, og alle greenene kan ha godt av litt gjødsel, men det er ikke mulig før vanningsanlegget kan settes i drift. Og det er vanskelig så lenge det ligger is på Lusetjern. Pumpen må nemlig senkes ned fra den lille flåten som mange sikkert har lurt på hvorfor ligger der. Den er det vanskelig å komme til så lenge det ligger is. Vi tror imidlertid at den er ganske så råtten, så det bør ikke være lenge før Krokhol-kanoen kan tas i bruk.

Litt gjenværende snø og is ble behørig behandlet.

Her kunne vi hatt nytte av litt mer effektivt utstyr. Senere fant vi noen spett

Noen jobber, andre ser på.

Flaggene ble satt ut i påvente av baneåpning

Bunkerne på femmern fikk behandling. Blant annet ble det fjerne ugress.

Som i fjor var Ronny malermester

Blant etterlatenskapene i den nedre Krokhol-putten var en fotball. Mange golfballer ble også fisket opp. De ligger ved broen for dem som ønsker å spille på dem.

Etter et par timer var det på tide med noe å spise.

Knust snø og is på hull 2.

Våre uønskede gjester har vært på plass en god stund allerede.

Hull 6 er det hullet med best green i øyeblikket, men den er ikke så bra som den kan se ut fra avstand. Der er det også flekker med gress med vekstvegring, også trenger den å klippes.

Trond T med barnebarn nummer 4. Vi venter på mat.

Mange som venter på mat.

Og endelig kom den. Ingen lapskaus eller jegergryte denne gangen. Kari har ikke startet enda, men hun og Bent vil være på plass fra og med neste uke.

Klikk på bildene for å se en større versjon, eller benytt dere av dette hendige galleriet.