Elgjakta 2017

Sesongavslutningen, 24. september 2017

Så var det altså dags for denne litt begredelige turneringen igjen – fordi den er et umiskjennelig tegn på at turneringssesongen på Krokhol er ferdig, og på at golfsesongen i Norge begynner å nærme seg slutten.Det hadde regnet litt i forkant av turneringen, og det var ganske vått på banen. Det var derfor ballplasering “i hele Ski kommune”. Været under turneringen var det imidlertid ikke noe å si på, selv om det var litt grått og trist. Det var mildt og fint vær, lite vind. Dessuten var det nyklipte greener.Så var det da heller ikke noe å si på resultatene, spesielt i A-klassen, der du ikke fikk premie med en såpass bra score som 22 poeng (formatet var stableford eclectic). Dessuten gikk alle 7 deltakere på bedre enn 18 poeng.

Det var mye folk på Krokhol i dag, for det var også hundestevne.

A-klassen

Ronny Waagnæs spilte +1 og fikk 24 poeng for det. På det vant han A-klassen samt ekstrapremie for beste runde.Per Frode Haugen gikk -2, og fikk 23 poeng (han hadde visst 21 poeng allerede etter 9 spilte hull), men det holdt altså ikke.Jon Kittilsen spilte jevnt bra og fikk samme bruttoscore (+1) som Ronny, men ett poeng mindre.

B-klassen

I B-klassen var det 14 deltakere. Her var det også mange gode scorer. For eksempel var det hele fire stykker som fikk 20 poeng.

Best av alle var Steinar Nordskog, som fikk 23 poeng for sin 41-runde.

Pål Valheim som gikk først ut, ledet lenge i klubbhuset, men 20 poeng holdt altså “bare” til andreplass. Pål ble nok lei av å vente, for han var ikke til stede under premieutdelingen.Espen Nordskog fikk også 20 poeng. Han og Pål hadde samme SH, mens EGA-handicapet til Pål er ett tiendedel bedre. Så da så.

C-klassen

I C-klassen var det, som i A-klassen, også 7 deltakere, men turneringskomiteen hadde spanderbuksene på i dag, så det ble tre premier i begge klasser.

Det var Trond Bjerke som trakk det lengste strået, med en 47-runde som ga 20 poeng.Ann Lisbet Brathaug begynte veldig bra, med birdie på 1-ern, og en jevnt over god runde, men hun har høyere handicap enn Trond, og fikk derfor andreplassen.Tredjeplassen gikk til Marit Bjørnstad med 19 poeng.

Mandagscup – Order of Merit

Her har jo resultatene vært kjent i over en uke, men premieutdelingen var altså i dag.

A-klassen

Vinner:Per Frode HaugenNummer 2:Lars Sandberg (ikke til stede)Nummer 3:Jon Kittilsen

B-klassen

Vinner:Rune Sørlie (ikke til stede)Nummer 2:Terje BjørnstadNummer 3:Marit Bjørnstad

C-klassen

Vinner:Tony FarinhaNummer 2:Kirsten Rogne (ikke til stede)Nummer 3:Dagfinn Dreyer (ikke til stede)