Jernslaget 2014

17. august 2014Dagens mann var utvilsomt Simen Thomassen som vant C-klassen på 67 netto (altså 5 under par). Han har (foreløpig) 31.5 i handicap. Spesielt var front-9 imponerende – med 27 (altså 9 under par) netto, inklusive en birdie på 9-ern. Det ville gitt 28 stablefordpoeng. Det gikk ikke like mye på skinner på back-9. Hadde det vært en handicaptellende runde, hadde han blitt skrevet ned til 27.5. Det var det imidlertid ikke, så han kan spille en konkurranse til i C-klassen. Og ja, han er i slekt med et annet Krokhol-medlem.

Det var dagens eneste fremragende prestasjon, andre spilte OK, mens mange spilte dårlig. Det kom noen regnbyger under runden, men man kan hverken skylde på dem eller på banen. Forholdene var faktisk veldig bra. De som ikke kom på grunn av været kan bare gremme seg.Ved å vinne A-klassen tok Arve Bjerke sin andre Jernslaget-seier. Han vant også i 2012. Da gikk han på sitt par, mens dagens score var +3. Det ga seier med tre slags margin til Lars Sandberg. Per Frode Haugen (fjorårsvinneren), Olaf Thomassen og Leona Pilares var tre slag bak Lars igjen. Det var dem som fikk premier i A-klassen.I B-klassen var det betydelig jevnere. Terje Bjørnstad vant med en scored på +10, som var bare ett slag foran Pål Valheim, og to slag foran Trond Ovik og Knut Storm Hanssen.

Alle resultatene finner du her.Det ble også delt ut birdiepremier. En av dem gikk til Leona Pilares, som fikk birdie på hull 1. Dessuten ble det en birdie på Lars Sandberg (hull 7), og ovennevnte Simen Thomassen.

Ellers kan vi nevne at vanskeligste hull i dag var hull 17. Etterfulgt av hull 15 (er det noen som liker den pinneplasseringen?). Par 3-hullene var lettest.