Lett blanding

Mandagscup 11. juni

Endelig litt regn – det kom noen kraftige skurer et par timer før turneringen skulle begynne.

Dette hadde banen godt av, men enda mer nedbør hadde vært fint for at det skal monne. Det meste var tørket opp før vi satte i gang, i lett overskyet være med en og annen solstråle.

Deltakelsen i mandagscupen har avtatt litt siden starten på sesongen. I dag var det 21 som stilte til start (A: 7, B: 7, C: 7).

Det ble noen gode resultater – og en god del dårlige. Med unntak av B-klassen, var det ikke særlig jevnt i toppen, og da kan vi jo begynne med den.

Det tørket fort opp

B-klassen

Det var slagspill for alle i dag, og på toppen av B-resultatlisten var det to stykker med like mange netto slag.

Både Kristian Bjerve

og Petter Tomren (som var nødt til å gå hjem før premieutdelingen) gikk på 37 slag (+1), men Kristian gikk foran på handicap.

Rune Sørlie tok tredjeplassen på +3.

A-klassen

Her var det en veldig suveren vinner, med mange ellers habile spillere som spilte langt over det de er gode for. +6 var faktisk nok til premie.

Morten Olstad hadde dagens suverent beste runde. Hen gikk +2 brutto, noe som er 32 (-4) netto. Det ga seier i A-klassen med 8 slags margin!!!

Nestbest i dag var Olaf Thomassen på +4, men han gikk hjem før premieseremonien.

Sten-Arne Skulbru hadde nok ikke trodd at +6 hadde holdt til premie, men det gjorde det altså.

C-klassen

Her var det litt jevnt blant de to beste, men ellers stor spredning i feltet. Det var noen som lurte på hva som er hcp-grensen for C-klassen. Det er 23. Har du 22,9 spiller du i B-klassen.

Marit Bjørnstad hadde dagens nestbeste runde, og en av de få som spilte bedre enn hcp. Netto 34 (-2) ga seier.

Men Alexander Tomt Sandjord var neimen ikke langt bak. Med 35 (-1) spilte også han bedre enn handicap. Og det er han tydeligvis fornøyd med.

Marius Nygård fikk den siste pallplassen med +3.

Birdier

Det var tre birdier i dag, hvorav to ble premiert. Morten Olstad fikk birdie på 6-ern, men får altså ikke betalt for den.

Marius Nygård fikk birdie på 1-ern. Etter eget utsagn var det første gang på dette hullet. Gratulerer!

Olaf Thomassen fikk sin birdie på 3-ern, og det er helt sikkert ikke første gang.

Jan Tore Samuelsen skulle hatt premie for sin birdie på 6-ern forrige mandag, men markøren hadde antagelig glemt å tegne en ring rundt 3-tallet så han fikk ingen premie da. Det ble rettet opp i dag.

Orders of Merit

A-klassen

Her har det skilt seg ut seg en leder-kvartett som har en del flere poeng enn de andre. De har det til felles at alle har spilt minst 4 turneringer. Olaf Thomassen har ledelsen, 9 poeng foran Morten Olstad. Han har på sin side et forsprang på henholdsvis 3 og 4 poeng til Lars Sandberg og Jon Kittilsen. Med mindre deltakelsen i A-klassen bedrer seg, kan OoM bli litt kjedelig i år.

B-klassen

Her er det flere om beinet. Med dagens seier gikk Kristian Bjerve opp i teten,


men han deler den med Yngve Andersen. Like bak følger et kobbel med spillere som alle er innenfor 10 poeng av teten.

C-klassen

Her er det også konkurranse om tetplassen. Den innehas i øyeblikket av Marit Bjørnstad, men forspranget hennes på Øyvind Wulfsberg og Marius Nygård er henholdsvis 3 og 6 poeng. Marius blir imidlertid antagelig ikke lenge i C-klassen, ettersom han bare mangler 0,1 slag på å ta steget opp (ned) til B-klassen.

St. Hans Golf & Grill

Vi minner alle om å melde seg på den tradisjonelle St. Hans-turneringen som går på kveldstid torsdag 21. juni. Dette er en scramble-turnering, men hvor mange som er på hvert lag er noe uklart fra informasjonen i Golfbox, men det pleier å være 4. Startkontingenten inkluderer grillmat etter 9-hullsrunden. Det er også mange som pleier å ta med noko attåt. Bussen til byen går som kjent nå to ganger i timen.

Golfhandelen Open

Årets sponsorturnering går på selve St. Hans-aften, som i år faller på en lørdag. Det er en 9-hullsturnering der premiene gis av Golfhandelen. Det vil også være “demodag” med sjansen til å prøve diverse utstyr. Her er det allerede 36 påmeldte, men det er plass til mange flere. Få gjerne spillere fra andre klubber til å melde seg på.