Mandagscup 21. mai

Fint vær og mange gode resultater

Det var opprinnelig 33 påmeldte, men til slutt var det 31 som stilte til start. Det er langt bedre enn det heller labre fremmøtet som var forrige mandag. De startende var dessuten ganske jevnt fordelt på klassene. 10 i A-klassen, 12 i B-klassen og 9 i C-klassen.

Hyggelig var det også å se så mange yngre deltakere. Været var svært behagelig, og banen såpass bra at turneringskomiteen ikke tilbød ballplassering. Greenene er imidlertid fremdeles svært uberegnelige.Greenene la imidlertid ingen demper på scoringslysten, og alle klassene ble vunnet på gode scorer. Dagens beste runde ble levert av Steinar Nordskog som vant B-klassen på -5 netto og +4 brutto. Vi følger imidlertid samme rekkefølge som premieutdelingen etter turneringen.

Birdier

Det ble satt fire tellende birdier i dag, alle på par 5- hullene.

I tillegg fikk Anders Lier Raaness birdie på 6-ern, men den ble ikke premiert.Erling Høydahl, som forresten nære ved å pitche i for eagle,og  Olaf Thomassen fikk sine på 5-ern.Morten Olstadog Ronny Waagenæs fikk sine birdier på 3-ern.

C-klassen

Her ble rekkefølgen svært så pyntelig avgjort.Marius Nygård vant på +1.Marit Bjørnstad ble nummer 2 på +2.Mens en tydelig fornøyd Alexander Tomt Sandjord ble nummer 3 på på +3.

B-klassen

Som allerede nevnt hadde Steinar Nordskog dagens beste runde, med -5. Med andre ord 31 slag netto, eller 40 slag brutto. Hele seks par, hvorav fire på rad, er ikke hverdagskost. Det ga da også en suveren klasseseier.

Han hadde ikke tid til å vente på premieutdelingen, med klasseseieren og den fine runden ble, som vi kan se, feiret på behørig måte.Steinar var 7 slag bedre enn nummer to, som var Terje Bjørnstad. Han fikk +2. Og det er da slett ikke noe å være flau for.Samme score fikk Roald Eilertsen, men Terje hadde ett slag bedre bruttoscore, og gikk derfor foran på målfoto.

A-klassen

For en start Olaf Thomassen har fått på sesongen. Forrige mandag vant han A-klassen med 21 poeng. På tirsdag vant han seniorcupen på 19 poeng,Vi merker oss altså at premiesjekkene ble konsentrert på svært få hender i dag.

Det er foreløpig ikke utarbeidet noen Order of Merit, men vi tar vel ikke mye feil hvis vi antar at Olaf Thomassen har tatt ledelsen i A-klassen.Neste mandag, 28. mai skal det spilles stableford, og da skal alle herrene spille fra hvit, og alle damene fra gult. Det blir interessant.og i dag vant han jammen A-klassen igjen, denne gangen på -1. Det blir tre nedskrivninger på en uke, så snart vil han kanskje ha et handicap som tilsvarer resultatene.Det var imidlertid ganske jevnt i toppen i A-klassen. Som forrige mandag gikk Morten Olstad på par, og fikk med det andreplassen.Ronny Waagenæs sesongdebuterte med en en fin tredjeplass. Han gikk på +1.