Mandagscup 22. august 2016

yr.krokhol

Det var ikke det flotte mandagsværet vi er vant til, men selv om det kom litt nedbør, var det ikke mer enn at paraplyene fikk stå i baggen.

Banen var i flott stand, og med nye flaggplasseringer!

Det var flere etteranmeldinger, så til slutt var det 25 stykker som stilte til start.5 av disse stilte i A-klassen, så der ble det bare én premie. Den gikk til Per Frode Haugen, som slappet av litt etter strålende spill i helgen. Vanligvis får han mer enn 15 poeng. Andreplassen (men ikke -premien altså) gikk til Hermann Hammertoft, som til daglig spiller på Østmarka GK.I A-klassen kom også dagens eneste birdie. Og etter rapportene å dømme var det en ordentlig flakse-birdie ( 😉 ) Kjell Høydahl fikk. Han lå rett utenfor greenen på 9-ern, og slettes ikke langt fra hullet. Spørsmålet var: putter eller 60-grader. Kjell valgte lob-wedgen, traff ballen på ekvator, sendte den rett i stanga og rett ned i hullet.I B-klassen var det 10 deltakere, så det ble delt ut 3 premier. Tredjepremien gikk til Leona Pilares, som fikk 16 poeng, mens Jon Kittilsen tok andreplassen med 17. Best i dag var Kristian Bjerve, som fikk 19 poeng.Det var to gjester fra andre klubber med i dag. Én som nevnt i A-klassen. Den andre stilte i C-klassen og ble likegodt beste av de 10 som stilte til start. Simen Skofteby (godt Krokhol-navn det) fra Preikestolen GK, fikk hele dagens beste runde med 20 poeng, og var med det to poeng foran …… Ellen Herdal, som altså hadde 18 poeng.Espen Nordskog tok tredjeplassen på 15 poeng, etter “countback” med Petter Solli, som hadde samme poengsum.

Resultater

Orders of Merit

Per Frode Haugen benyttet anledningen, siden Olaf Thomassen ikke var med, til å øke ledelsen i A-klassen med 4 poeng, ettersom han byttet ut en tredjeplass med en førsteplass blant resultatene som teller på OoM. Fire poeng blir det meste han kan øke med i de neste turneringene også, ettersom tredjeplasser er de dårligste plasseringene han har igjen. Olaf er nå 13 poeng bak, men han har bare spilt 9 turneringer, og vinner han i neste uke, kan han ta inn et godt jafs av Frodes forsprang. Men det spørs om det er nok uker igjen, ettersom deltakelsen i A-klassen er litt dårlig.I B-klassen er utviklingen interessant. Lederen, Ronny Waagenæs, spilte så bra i KM at han ble skrevet ned til 14,7. Det betyr at han er ute av B-klassen, og ikke kan øke sin poengsum utover de 87 han har nå.

Med dagens seier tok Kristian Bjerve inn 11 poeng på Ronny, ettersom han byttet ut en 10. plass fra forrige uke med en førsteplass i dag, og siden Ronny ikke spilte. Kristian har også en 5. og en 6. plass han kan bytte ut med bedre plasseringer, og ligger bare 5 poeng bak Ronny. Med 74 poeng er antagelig Jon Kittilsen litt for langt bak til å kunne hevde seg helt i toppen, med mindre han vinner resten av turneringene. Han har nemlig en 7. og 8. plass som fremdeles teller på OoM.I C-klassen økte Steinar Nordskog forspranget til Tony Farinha med 5 poeng, ettersom han byttet ut en 10. plass med en 5. plass. Tonys sjetteplass i dag var imidlertid ikke god nok til å øke hans poengbeholdning på 87. Det meste Tony kan få med en seier er nå 6 poeng, så det kan bli vanskelig å ta igjen Steinars forsprang på 12 poeng.

Espen Nordskog ser nå ut til å ha sikret seg tredjeplassen ettersom han nå har et forsprang på 15 poeng til Hanne Hoel Tofteberg på fjerdeplass.

Det skal bli noen spennende turneringer fremover, der mye kan skje på Order of Merit.

Knut jobber med score-inntastingen

men ble fort klar til premieutdelingen

Neste mandag starter vi kl. 17.30.

Det ble ganske mørkt i dag før vi var ferdig med premieutdelingen, og i dag var det solnedgang kl. 20:52 (og dessuten overskyet). Neste mandag er solnedgang 20 minutter tidligere – kl. 20.32, så en tidligere start er nok lurt.