Mandagscup 4. juli 2016

Mange birdier, men ikke tyttebærsyltetøy

Turneringsledelsen “klagde” på at det ble så mange birdier at budsjettet ble sprengt. Vi synes vel at fire birdiepremier har de god råd til.

Til tross for mangel på tyttebærsyltetøy, så smakte gryteretten til Kari, med hjemmelaget potetmos så lenge den varte, fortreffelig som vanlig. Det meldes at en ny forsyning med tyttebærsyltetøy blir levert samtidig med deler til roughklipperne.For det at roughen er en god del for lang, med mye kløver, er vel egentlig det eneste av litt negativ karakter denne flotte julikvelden. Mandagsværet var tilbake slik vi er vant til å ha det.

Til tross for det fine været og gode spilleforhold (men med motvind på alle hull), var ikke scorene i to av klassene all verden.

Birdier

Jon Kittilsen fikk noe så sjeldent for ham som to birdier på samme runde. Han fikk imidlertid bare premie for den på hull 6.Trond Bjerke var meget fornøyd med sin birdie på hull 1.Steinar Nordskog fikk derimot sin birdie på hull 9.Hanne Hoel Tofteberg fikk premie for sin birdie på hull 1, én av tre på dette hullet i kveld.

A-klassen

Olaf Thomassen er snart singlehandicapper, for 19 poeng gir nedskrivning. Han startet litt tregt med dobbeltbogey på 3-ern. Men etter dette ble det 6 par og bare to bogeyer for en bruttorunde på 40 (altså +4).Siden det var bare var seks deltakere i denne klassen, var det bare to premier, og den andre gikk til Stine Torgersen som fikk 16 poeng for sin 42-runde. Bra det, med to stryk.

B-klassen

Ronny Waagenæs spiller bra om dagen og tok sin andre seier på like mange uker. 17 poeng fikk han for sin 46-runde. Runden kunne lett blitt enda bedre, men det knota seg litt på slutten.Finn Raaness har deltatt to ganger i mandagscupen i år. Han ble nummer 3 i årets første turnering 2. mai, og tok altså andreplassen i dag, den siste mandagscupen før sommerferien. Han hadde samme poengsum som Ronny, men har litt høyere handicap.Jon Kittilsen hadde antagelig dagens meste ujevne runde (selv om vi har ikke tatt bryderiet med regne ut standardavvik for alle). Runden inneholdt både to birdier og to stryk, og overaskende nok var 16 poeng nok til tredjeplass.

C-klassen

Her var det litt mer schwung over scorene.Best av alle i dag var Steinar Nordskog. Én birdie og ingen stryk ga en 45-runde og 23 poeng. Det blir solid nedskrivning av slikt.Nesten like bra resultat ble det for broderen, Espen Nordskog, som også spilte jevnt det meste av runden. Én stryk ble utslagsgivende for at han tapte familiefeiden denne gangen.(Sykkelen er borte, så han hadde dratt hjem)

Tony Farinha har tatt mange skalper i matchspill denne sesongen, så spille sitter ganske bra. I dag var imidlertid 18 poeng bare nok til 3. plass i denne klassen.

Orders of Merit

Nå som det tas en pause i turneringsprogrammet, blir det kanskje ekstra interessant å se på stillingen på våre Orders of Merit.

Til tross for en ukarakteristisk dårlig runde på Per Frode Haugen i dag, har han fremdeles en solid ledelse i A-klassen. 83 poeng på 9 turneringer gir nesten en andreplass i snitt.

Med dagens seier gikk Olaf Thomassen opp på andreplass. Han er 16 poeng bak Frode, med 63 poeng.

Kjell Høydahl ligger på tredjeplass, bare 4 poeng etter Olaf, og det kan han lett ta på bare én turnering.

Det er registrert 13 deltakere i A-klassen i første halvdel av sesongen.Det spørs om det ikke allerede er avgjort i B-klassen. Ronny Waagenæs har spilt alle turneringene og samlet seg hele 75 poeng. Det er hele 19 poeng foran Kristian Bjerve, som innehar andreplassen.

Med dagens tredjeplass har Jon Kittilsen kommet seg opp på tredjeplass, men han er hele 33 poeng bak Ronny.

I B-klassen er det 22 stykker som har spilt mandagscup så langt.Med sin 3. seier for sesongen konsoliderte Steinar Nordskog sin ledelse i C-klassen. 13 poeng er ledelsen til Tony Farinha på andreplass, mens Hanne Hoel Tofteberg er bare to poeng bak Tony igjen. Hvis den relativt gode deltakelsen fortsetter i C-klassen, tror vi at ingenting er avgjort i denne klassen. Her kan mye endre seg til høsten. I C-klassen har det til sammen vært 20 deltakere.

Følgende har spilt alle 9 turneringer så langt:

• Steinar Nordskog
  • Ronny Waagenæs
  • Jon Kittilsen
  • Per Frode Haugen

Dessuten har Tony lovet å utarbeide en eclectic for første halvdel av sesongen. Den kommer snart, og i den forbindelse tenker vi at vi også vil utarbeide en Birdietoppen, selv om ingen har gitt uttrykk for noe savn at den ikke oppdateres hver uke.Som nevnt var dette den siste mandagscupen på en stund. Den neste blir 1. august. I mellomtiden blir det uformelle mandagstreff, der det bare er å møte opp (selv om påmelding anbefales). Det er ingen turneringsavgift, og heller ingen premier, men resultatene av rundene vil bli registrert og handicap justert. Det er jo fint å holde mandagsvanene ved like, så vi oppfordrer alle til å komme.