Mandagscup-været kom tilbake

Mandagscup 14. august 2017

I fjor hadde vi kjempevær på hver eneste mandag i sesongen, men i år har forholdene vært litt blandet. I dag var imidlertid det fine været tilbake – det var strålende ved turneringsstart, men det ble litt overskyet og kaldere utover kvelden. Flott golfvær.

Banen var også i utmerket stand. Så tørr og fin faktisk at det ikke var ballplassering.

Så ble det også mange fine resultater. I alle klasser måtte man spille til par eller bedre for å få premie. Deltakelsen tok seg også opp med ganske mange etteranmeldelser, slik at det ble et tilfredsstillende antall startende: 25 (A: 9, B: 9, C: 7).

 

 

Birdier

Det var hele fem birdier i dag, hvorav tre ble premiert.

Yngve Andersen og Leona Pilares (ikke til stede på premieutdelingen) fikk birdie på 1-ern,

mens Espen Nordskog fikk sin på 6-ern.

 

Resultater

C-klassen

Her var det to premier.

Odd Hole spilte en strykefri 47-runde, noe som ga 19 poeng.

Det holdt til en 1-slagsseier over Trond Bjerke på andreplass, som altså hadde 18 poeng.

B-klassen

Her var det tre premier.

 

 

Vinneren var Fredrik Strandberg, som er medlem i Preikestolen GK, men han har visst planer om å melde seg inn. Hans 44-runde resulterte i 20 poeng.

Like bak fulgte Sander Lund, som spilte en jevn og fin runde til 19 poeng.

Marit Bjørnstad fikk like mange poeng som Sander, men ble altså relegert til tredjeplassen på handicap.

A-klassen

Også her var det tre premier.

Jon Kittilsen hadde dagen da han var heldig med de dårlige slagene. Uten dobbeltbogeyer eller verre, ble det +3 brutto og 22 poeng. Han forbedret seg 17 slag fra forrige mandag.

Med 38 slag hadde Per Frode Haugen dagens beste bruttorunde. Han har tydeligvis prikket inn KM-formen som vanlig. 19 poeng fikk han for den.

Lars Sandberg hadde også all grunn til å være fornøyd med sin 41-runde, som ga 19 poeng og tredjeplassen på handicap.

Orders of Merit

Etter forrige mandag hadde Per Frode Haugen en 14-poengs ledelse i A-klassen. Han leder fortsatt, men ledelsen har krympet til 10 poeng. Fremover blir mye bestemt av hvem som har flest dårlige resultater å bytte bort mot gode. Jon Kittilsen kunne bytte bort en 7. plass med en 1. plass i dag, og rykket derfor nærmere. Han har et forsprang på 9 poeng til Lars Sandberg og Olaf Thomassen, som nå deler tredjeplassen. Det er nok disse fire det står om.

I B-klassen er det mye jevnere, for der er det fem stykker i toppen innenfor 10 poeng. Asbjørn Solevåg leder fremdeles, som han har gjort hele sesongen. Forspranget til Rune Sørlie (som var nødt til å trekke seg midt i runden i dag med en skade) er 6 poeng. Marit Bjørnstad har rykket opp på tredjeplassen, 1 poeng bak Rune. Sander Lund og Terje Bjørnstad er henholdsvis 1 og 3 poeng bak Marit. Her er ingenting avgjort.

Kirsten Rogne deltok ikke i dag, så Tony Farinha benyttet anledningen til å innta førsteplassen i C-klassen. Det er bare ett poeng som skiller dem, så deltakelsen vil ha mye å si for det endelige utfallet. Dagfinn Dreyer og Trond Bjerke er henholdsvis 12 og 14 poeng bak Tony, og har også en god sjanse til å nå opp med gode resultater i høst.

Vi minner om Klubbmesterskapet til helgen. Det hadde vært fint med bedre deltakelse. I øyeblikket er det 14 påmeldte i herreklassen og 5 i dameklassen. Langtidsvarselet er brukbart, spesielt for søndag.

Bildegalleri