Pink Cup 29. mai 2016

Lett regn i løpet av runden, men flotte forhold.

Det fryktede tordenværet briljerte med sitt fravær, og kun lett regn falt i løpet av dagens runde til inntekt for Kreftsaken. Det var gode spilleforhold. Med noen etteranmeldinger var det 23 stykker som stilte til start.

Første gruppe legger i vei kl. 10

Det spesielle med denne turneringen er at det er mulig å “kjøpe slag”. Dette var det mange som benyttet seg av i større eller mindre grad, og det bidro til at dagens turnering dro inn over 7000 kroner som kan overføres til Kreftforeningen til bruk i deres arbeid med forskning på brystkreft og andre kreftarter.Kreftregisteret forteller oss at ved utgangen av 2014 var det 242 398 menn og kvinner i Norge som har hatt kreft eller som lever med sin kreftsykdom. Blant disse er det flere som er medlemmer på Krokhol. Pengene går med andre ord til en særdeles god sak.Tilbake til golf. De kjøpte slagene gjør at det ikke bare var spillestyrke, men også gavemildhet som bestemte resultatene. Vi opererer derfor med to resultatlister:

• Den som står i Golfbox, og som er regnet ut på vanlig måte basert på hver deltakers spillehandicap, og
  • Den som turneringsledelsen kom frem til ved å legge “kjøpte slag” til hver enkelts stableford-poeng.

Golfbox-resultatene finner du her

A-klassen

Det var bare tre delatakere i A-klassen (>14,9), og derfor bare én premie. Den ble vunnet av mannen som hadde dagens suverent beste brutto-runde. 80 slag gikk Per Frode Haugen på. Det ga ham 34 poeng. Spesielt var back-9 bra. Den spilte han på to over par.

Her er Frode i fornøyd-modus.Siden Marit var en av turneringslederne, ble det også premie på de andre i klasse A.

B-klassen

Odd Hole ble nummer to. Han prøvde også å ta bilde av nummer 1, Jon Kittilsen, men det lot seg ikke fremkalle. Odd hadde dagens beste runde i B-klassen rent golfmessig, men tapte førsteplassen på pengebruk.Sander Lund gikk en god runde. God nok til å tra tredjeplassen. Så glad blir han da.

C-klassen

C-klassen var dagens største klasse, og det ble derfor tre premier.Rita Åse vant på golfresultatet alene, men sikret en klar seier med en betydelig donasjon til Kreftsaken i tillegg.Jens Kristian Tofteberg kom slaget etter Rita på golfen. Hva totalpoengsummen ble har vi glemt.Ragnhild Lied Johansen, som har vært en primus motor bak Pink Cup i en årrekke, fikk en gledelig tredjeplass. Også hun var slaget bak plassen foran.

Pokalen

Pokalen er en vandrepokal, og det ble den fordi den første mottakeren (PFH) nektet å ha den på peishylla. Den går til den som har dagens beste runde (med kjøpte slag).Jon Kittilsen hadde kjøpt nok slag til å få seg 37 stableford-poeng, og vant dermed pokalen. Ikke til odel og eie, men til neste års Pink Cup. Dog vil han få sitt navn på den i tillegg til navnene som står der fra før: Pål Valheim og Per Frode Haugen.