Petter synlig fornøyd med tredjeplass på OoM og seier i kveldens turnering

Så rant dagen for årets siste mandagsturnering, og rammen kunne ikke vært bedre. Sol fra skyfri himmel og wienerschnitzel til middag. Banen var også i god stand, selv om pipeluftingen påvirket kvaliteten på greenene. Som vanlig på front-9 måtte man spille på eller bedre enn sitt handicap for å kunne ha håp om premie.

Teorien ble litt mye for Morten

Mye av spenningen denne kvelden var selvfølgelig knyttet til Order of Merit. Petter Corneliussens oppgave for dagen var å ta tredjeplassen fra Trond Syversen, og det klarte han med glans. 4 over par ga 23 poeng, og førsteplass i klasse A. Siden Trond ble nummer 8 holdt det til at Petter ble nummer 3 på Order of Merit.

Det var også en viss teoretisk mulighet for at Morten Trehjørningen kunne ta førsteplassen fra

Siri Tendal
. Han ga det et godt forsøk og fikk tredjeplass med 18 poeng. Det holdt imidlertid ikke, da Siri fikk 17 poeng og 7. plass. Hun vant dermed Order of Merit med 7 poengs forsprang til Morten.

Stolt Siri - 2010-vinner av OoM i A-klassen
Stolt Siri – 2010-vinner av OoM i A-klassen

Vi må heller ikke glemme Robert Eilertsen. Som nyopprykket hadden han ingen mulighet på Order of Merit, men en fin andreplass is sesongavslutningen ble det, med 20 poeng.

39 stykker har spilt turneringer i A-klassen i løpet av sesongen

Supert spill i kveld (som dette innspillet) ga Catherine 3. plass på OoM i B-klassen

I B-klassen var det jo allerede klart at Joakim Sarvik ville vinne Order of Merit, og like sikkert var det at Tony Farinha ville bli nummer to. Catherine Granung gjorde sin del av jobben og sikret seg tredjeplass i kveld, noe som også ga tredjeplass på Order of Merit.

Rune Sørlie er fornøyd med seier i B-klassen, 3. plass på OoM i C-klassen og nytt hcp

Førsteplassen i kveldens turnering gikk til nyopprykkede Rune Sørlie (etter godrunden på lørdag) som fikk 23 poeng, og nok en nedskrivning. Andreplassen gikk til helgens suverene Masters-vinner, Olaf Thomassen, også han nedskrivningsklar med 20 poeng.

Joakim Sarvik kom rett fra jobben for å hente førstepremien i OoM i klasse B

Joakim Sarvik er for øvrig også den eneste som har spilt alle mandagsturneringene i B-klassen i løpet av sesongen. I alt er det 35 stykker som har deltatt i B-klassen denne sesongen.

Rita Åse vant OoM i C-klassen og hadde utstyret i orden - det VAR sol.
Rita Åse vant OoM i C-klassen og hadde utstyret i orden – det VAR sol.

I C-klassen gikk det også forskriftsmessig for seg. Rita Åse forsvarte ledelsen med en 4. plass og tok seieren på Order of Merit. Men Per Sarvik ga henne fight til døren. Han fikk nemlig andreplass på 20 poeng i kveldens turnering og knappet dermed ned på forspranget til Rita. Det holdt ikke helt, men det holdt til andreplass også på OoM. Kveldens førsteplass i C-klassen gikk til Roald Eilertsen, som fikk samme poengsum (20) som Per, men gikk foran på bedre handicap. Tredjeplassen i kveldens turnering gikk til Inger Sandset, som fikk 18 poeng. Rune Sørlie holdt fast på tredjeplassen på Order of Merit, til tross for at han nå spiller i B-klassen.

Order of Merit – C

Den eneste som har deltatt i alle mandagsturneringene i C-klassen er Sturla Sandlie, og det var bare så vidt han ikke kom på pallen. I alt er det 16 forskjellige spillere som har deltatt i C-klassen i løpet av sesongen.

Ser vi bort fra de som har byttet klasse i løpet av sesongen så er det 82 forskjellige spillere som har deltatt i årets mandagsturneringer. I kveldens turnering var det 38 deltakere, fordelt som følger:

• A – 19
  • B – 12
  • C – 7

Bra det! Vi får håpe at det blir en ny sesong med mandagsturneringer neste år. Tvi-tvi.

Vi glemte nesten birdiene. Det ble selvfølgelig delt ut birdiepremier også i kveld, og disse vinnerne må vi jo også gjøre litt stas på.

Siri Tendal, hull 1

På birdietoppen troner Trond Syversen og Per Frode Haugen, som begge har hatt 6 premierte birdier i løpet av sesongen. Ellers er det verdt å merke seg at det ble delt ut 63 birdiepremier, og at det var nesten 3 ganger så mange birdier på front-9 som på back-9. Flest birdier (9) ble satt, ikke overraskende, på hull 7. Det var ingen som klarte birdie på hull 8, 14!! og 15.

KM Matchplay

06 - 1 premie i matchplay Finn for AndersI tillegg til premieutdeling for mandagscupen var det også premieutdeling i klubbmesterskapet i matchplay. Hvordan det gikk ble behørig rapportert på direkten. Det var Anders Lier Raaness som vant, ett hull opp over Lars Sandberg. Ingen av dem kunne dessverre stille på premieutdelingen. Anders var påmeldt i kveldens turnering, men kom syk hjem fra skolen og holdt seg i sengen. Opphavet til Anders, i form av Finn Raaness, stilte opp og tok i mot premien på Anders’ vegne. Nå vet vi at Lars er fotballinteressert, men Strømsgodset – Molde?

Ellers så minner vi om at seniorenes tirsdagsturnering vil fortsette utover høsten. Damenen har en damecup igjen, pluss avslutningsturnering på lørdag.

Årets sise turnering er Elgjakta, og avholdes på søndag. Dette er en uformell lagturnering, og det er plass til MAAANGE flere deltakere. Påmeldingsfristen er fredag 17. september.