Seniorcup – sammendrag 2017

Her er et sammendrag av det store linjene fra årets seniorcup, kanskje klubbens aller mest sosiale arena.Hver tirsdag samles de over 50 som har anledning til å spille på dagtid til vennlig dyst og sosialt samvær. Her kan du se analysen fra i fjor.

Deltakelsen overgikk enkelte ganger deltakelsen i mandagscupen, som slettes ikke har noen aldersgrense. Alt i alt, basert på Order of Merit var det 47 som deltok i årets seniorcup, mot 44 i fjor, skjønt økningen er antagelig større, for fjorårstallet tar ikke hensyn til at noen har deltatt i flere klasser. Det tallet som kanskje bør sammenlignes med fjoråret er 52 (når det ikke tas hensyn til klasseoverganger), og det er en pen økning på 18 %. Småpent!

Jan-Roger Arnesen (t.h.) fikk prisen som årets spiller, i tillegg til å vinne B-klassen.

Antall deltakere per klasse (fjorårstallene i parentes):

A-klassen 12 (13)
B-klassen 27 (22)
C-klassen 13 (9)

52 (44)

I gjennomsnitt var det 18,9 deltakere i seniorcupen i 2017. Best deltakelse var 25, og det var 20. juni. Dårligst var deltakelsen 29. august, da det var bare 148 stykker med. Klassefordelingen er like skjev, ettersom det i snitt var dobbelt så mange deltakere i B-klassen som i C-klassen, og tre ganger deltakelsen i C-klassen. I to av turneringene var det ingen deltakere i A-klassen i det hele tatt. Dette er kanskje noe seniorgruppen ønsker å gjøre noe med.Det ble spilt 19 turneringer, det samme som i fjor. Det skulle ha vært 21 turneringer, men to ble avlyst på grunn av dårlig vær eller Jan Berg Jansens ferieavikling (turneringen 11. juli ble gjort om til et “treff” som ikke talte med på Order of Merit.

Ingen deltok i alle turneringene. Nærmest kom Jan-Roger Arnesen og Arve Sørlund som deltok 16 ganger. Ellers var det 19 stykker som deltok 10 ganger eller flere. 12 stykker deltok bare én gang.

Årets vinnere:

Alt i alt var det 25 forskjellige vinnere, noe som tilsier at nesten alle som har vært med har vunnet en premie av et eller annet slag i løpet av sesongen, med premiene var på ingen måte jevnt fordelt.Olaf Thomassen var i en klasse for seg. Han stilte til start 12 ganger, og vant 10. Noe som også ga full pott på Order of Merit.Ellers merker vi oss at Dagfinn Dreyer, Ann Sund og Bjørn Hallme alle vant 5 ganger, mens Øivind Nordanger vant 4.

Orders of Merit 2017

Orders of Merit er veldig avhengig av deltakelse i mange turneringer. Her er de tre beste i hver klasse, med antall spilte turneringer i parentes