Siste seniorcup 2017

Seniorcup, tirsdag 26. september

For en gangs skyld var det flere enn to deltakere i A-klassen – det var faktisk fire. Ellers også var det god oppslutning om den siste ordinære seniorcup-turneringen i år. Til sammen 18 stykker som stilte til start i det fine (?) været. I tillegg til de fire i A-klassen var det 6 i B-klassen og 8 i C-klassen.

Det var tydelig at flere hadde sin posisjon på Order of Merit i tankene, og konsentrerte seg ekstra.I A-klassen var det Harald B. Nilsen som gikk seirende ut av runden. 19 poeng var fangsten. Dessverre har vi ikke noe bilde av Harald, så vi bruker ett av Sander Lund i stedet. Han ble nemlig nummer to med 17 poeng.Dagens suverent beste runde ble levert av Terje Ekseth. 25 poeng er faktisk en av de beste rundene vi kan huske å skrive om i år – hvis ikke DEN beste. Det er sju slag bede enn Terjes netto par! Selvfølgelig ga det seier i B-klassen.

Odd Gunnar Hansen (som representerer Miraflores, en spansk golfklubb) gjorde det meget bra i sin debut, og tok andreplassen på 20 poeng. Formsterke Odd Hole ble nummer tre med 18 poeng.I C-klassen var det Arve Sørlund som satte inn støtet og sikret seg sesongens tredje seier. 17 poeng ga 3 poengs margin til Bengt Tullander på andreplass. Vinneren fra forrige uke, Finn Arne Johansen tok tredjeplassen.

Birdies

Etter en periode med birdietørke ble det faktisk tre stykker i sesongens siste turnering.  Terje Ekseth fikk sin på 1-ern. Arne Nils Sætrang, som gjestet fra Gjersjøen GK, fikk birdie på 9-ern i sin seniorcup-debut. Arve Sørlund fikk en 5-poengsbirdie på 6-ern!

Orders of Merit

Siden det var siste turnering og jevnt i flere OoM-race, var selvfølgelig dette av spesielle interesse.I A-klassen ble det som vi skrev i forrige uke. Olaf Thomassen vant (ikke med i dag) suverent, mens Finn Ericsson ble nummer to og Øivind Nordanger nummer tre.I B-klassen skaffet Jan-Roger Arnesen (som har ledet OoM hele sesongen) seg noen ekstrapoeng med en 4. plass, og tok seieren foran Dagfinn Dreyer (ikke med i dag) med tre (3) poeng. Trond Bjerke skaffet seg også ett ekstra poeng med dagens femteplass. Det var ikke nok til å avansere på listen, men han holdt unna for Kirsten Rogne som kom på fjerdeplassen. Forskjellen var fire poeng.Bjørn Hallme ble stående på poengmessig stedet hvil i C-klassen etter dagens 6. plass. Det holdt imidlertid til OoM-seier med ett poeng foran Ann Sund, som ikke var med i dag. Arve Sørlund hadde en meget sterk sesongavslutning, og kom på tredjeplass, bare tre poeng etter Ann.