Under dusken

Mandagscup 21. august 2017

I duskregnets tegn

Det var meningen at det skulle være fint oppholdsvær i kveld, men den gang ei. Det falt lett duskregn gjennom det meste av turneringen, men dette la ingen demper på resultatene, spesielt i A-klassen.

28 deltakere er godkjent, men heller ikke mer. Det burde vært over 30 på en så fin kveld som dette skulle ha vært. Kanskje hadde det noe med saken å gjøre at turneringen startet kl. 17.30 – noe som hadde gått svært mange hus forbi. Det var bra de fleste kom tidlig.

A-klassen

Som sagt var det til dels meget gode resultater i A-klassen. Det er ikke ofte 19 poeng ikke holder til premie, men det gjorde det ikke i dag.Det var hele tre stykker som fikk 19 poeng, men Ronny Waagenæs og Trond Torgersen måtte pent sitte å bare se på at Lars Sandberg plukket opp tredjepremien for sine 19 poeng.Olaf Thomassen hadde dagens beste bruttorunde. 38 slag (+2) gir for ham 20 poeng. Et slikt resultat holder vanligvis til seier, med i var det bare nok til andreplass.For Sten-Arne Skulbru tråklet sammen en 39-runde som ga 22 poeng, og en relativt klar seier.

B-klassen

I B-klassen holdt det å være i buffersonen for å få premie – ikke dårlig det heller.Rune Sørlie var best i dag. 45-runden hans ga 19 poeng og seier med to poengs margin.Det var to mann på 17 poeng, men andreplassen gikk til Fredrik Strandberg (Preikestolen GK)for han har litt lavere handicap enn Terje Bjørnstad, som ble henvist til tredjeplassen.

C-klassen

Også i C-klassen måtte du ha 19 poeng for å få premie, for her var det bare to premier (7 deltakere).Tony Fariha (syklet hjem) og Øyvind Wulfsberg fikk begge 19 poeng, men siden Øyvind har klubbhandicap (54), gikk Tony foran og tok andreplassen. Det er likevel grunn til å gratulere Øivind med hans første handicapnedskrivning (fra 54 til 53).Seieren i C-klassen gikk til Jens Tofteberg, som spilte en strykefri 48-runde som ga 20 poeng.

Birdier

Det var hele 6 birdier i dag, men bare 4 ble premiert.Fredrik Strandberg fikk birdie på 6-ern, og mange mente at det nå er på tide at han melder seg inn på Krokhol.Sander Lund fikk birdie på 1-ern, og det var visstnok nære på at det ble hole-in-one, slik han fikk i fjor på det samme hullet.Sten-Arne Skulbru fikk birdie på 3-ern, så det ble en innbringende kveld for ham.I tillegg til å bli skrevet ned fikk Trond Torgersen birdie på 2-ern.

Orders of Merit

Det tetter ser til.

A-klassen

Det ble ikke noen endring i rekkefølgen i A-klassen, men det ble en god del jevnere. Hverken Per Frode Haugen og Jon Kittilsen klarte å øke sin poengbeholdning i dag, ettersom begge hadde bedre tellende scorer enn henholdsvis en 7. og en 6. plass.

Olaf Thomassen derimot, byttet ut en 8. plass med en 2. plass og økte derfor poengbeholdningen med 7, og ligger nå bare 2 poeng bak Jon, og 12 poeng bak Frode.

Lars Sandberg gjorde også et bra hopp ettersom han byttet ut en 9. plass med en 3. plass, noe som ga en økning på 6 poeng. Han ligger nå bare 2 poeng bak Olaf.

Det blir altså en uhyre jevn innspurt, spesielt om andreplassen.

Frode har en 4. plass som sin dårligste tellende plassering, og kan derfor maksimalt plukke opp 5 poeng med en seier. Jon har en 6. plass som dårligste tellende resultat, og kan derfor plukke opp 7 poeng hvis han vinner en turnering til.

Olaf derimot har fremdeles en 8. plass han kan stryke med enda en god plassering, og med seier kan han øke poengbeholdningen med 9 poeng, mens Lars har en 5. plass som dårligst, og kan derfor øke med 6 poeng hvis han vinner igjen.

Det gjenstår 4 turneringer.

B-klassen

I B-klassen har Asbjørn Solevåg endelig mistet ledelsen som han har hatt i B-klassen hele sesongen. Med dagens seier gikk nemlig Rune Sørlie forbi og leder med 2 poeng. Marit Bjørnstad ligger 4 poeng bak Asbjørn og 6 bak Rune, mens Sander Lund og Terje Bjørnstad begge ligger 8 poeng bak Rune.

Hverken Rune eller Terje har spilt 10 turneringer enda, og har derfor fremdeles muligheten til å plukke opp en full pott eller to. Asbjørn, Marit og Sander har imidlertid kommet opp i 10 turneringer, og må begynne å erstatte dårlige resultater.

Asbjørn har en 12. plass som tellende, og kan derfor også plukke opp full pott med en seier, mens Marit har en 10. og 9. plass som kan gi solid poengøkning hvis de erstattes av noe bedre.

I denne klassen tror vi ingenting vil være avgjort før i den siste turneringen av året.

C-klassen

I C-klassen ligger Tony Farinha og Kirsten Rogne omtrent likt. Tony har ett poengs forsprang. Trond Bjerke og Dagfinn Dreyer har nok en god mulighet til gå høyere på listen, ettersom ingen av dem har spilt 10 turneringer enda. Trond har 7 og Dagfinn 8. Noen gode resultater i ukene som kommer kan fort bringe dem ajour med Tony og Kirsten.

Her er heller ingenting avgjort, kanskje ikke før 18. september (siste mandagscup).Som dere kan se fra hovedbildet, så begynner det nå å mørkne litt tidligere, og vi går ut fra at det var grunnen til at dagens start var kl. 17.30. Vi beklager at vi ikke var i stand til å informere skikkelig om dette forrige mandag.