Grønn sløyfe

I 2014 ble det endelig satt opp en “nybegynnersløyfe” på Krokhol. Den er nå slopet (merket som A på slopetabellene).
Hensikten med å etablere denne sløyfen var å gi dem som nettopp har begynt med golf, eller som har problemer med noen av hinderne og hindringene på banen fordi de slår kort, en mulighet til å få større glede ut av banen.

Sløyfen er satt opp slik at det er

  • minimalt med “carry” for å komme ut på områder som beferdes av klippemaskiner
  • minimalt med vannhindre (de som er merket med gule staker) i spill
  • minimalt med bakker i den grad det er mulig
Vi har nå tatt sløyfen i nærmere øyesyn, og kan bekrefte at den gir en fullverdig golfopplevelse.

Banekart-Krokhol_9hull_juli2011

Hull 1

2013-08-30-01 Hull 1På hull 1 deler grønn sløyfe utslag med den rødesløyfen, slik at det er et par3-hull som varierer fra 80 til 110 meter avhengig av hvor flagget står. Det går oppover, og det er best plass på høyre side. Lander du der (altså utenfor greenen på høyre side) så får du et vanskeligere andreslag enn hvis du ligger på venstre side av greenen.

2013-08-30-05 Hull 2Hull 2
På hull 2 står grønt utslag på haugen rett etter at man kommer over broen. Utslagsstedet kunne vært klipt bedre men det er rimelig flatt. I motsetning til de andre hullene, så har man her fremdeles et vannhinder å forholde seg til, men det er ikke langt over, og de fleste kommer greit over med et jern. Dessuten man kan “safe” ved å slå mot høyre ned på fairway.

Fra grønt er dette par-4-hullet 205 meter.

2013-08-30-09 Hull 3Hull 3

Fra grønt utslag er dette par-5-hullet overkommelige 272 meter, med utslag fra fairway foran vannhinderet som alle de andre må over. Holder man seg til venstre så er sjansene gode for å komme seg til greenen på tilmålt antall slag.

2013-08-30-11 Hull 4Hull 4
Som på hull 1 er det heller ikke her store forskjellen fra å slå fra rødt, men litt kortere blir det, siden grønt utslag er helt i forkant av teestedet. For noen er dette kansje et av de mer krevende hullene på grønn sløyfe, siden man må slå seg over roughen mellom utslagsstedet og greenen. Husk at hvis du topper en ball ned i roughen, så er det merket som sidevannshinder nede på sletten, og du kan bruke droppsonen (merket med oransje) når du skal slå neste slag. Til forkant av greenen er det litt over 100 meter.

2013-08-30-12 Hull 5Hull 5

Fra grønt utslag er dette par 5-hullet 330 meter. Utslaget står ved siden av bekken på høyre side av fairway ca. 50 meter foran rød tee. Det er fremdeles et vannhinder i spill, men ikke på utslaget. To gode slag med korte jern og så ligger du fint til for slaget over Krokholbekken. Legger du deg nærme nok er det ikke mer enn 120-30 meter til greenen.

2013-08-30-17 Hull 6Hull 6

Utslaget på hull 6 er fryktet av mange, selv om det ikke er veldig langt over vannet. Fra grønn tee behøver man imidlertid ikke bekymre seg om dette. Herfra er det 116 meter til greenen (par 4), men man må fremdeles komme seg opp bakken, forbi bunkeren og ikke slå for langt på inn på greenen. Lengden tar slett ikke bort alle utfordringene.

2013-08-30-20 Hull 7Hull 7

Grønt utslag er på samme platå som rødt utslag, men lenger frem. Herfra bør det absolutt være mulig å treffe fairway. Å slå over juvet er heller ikke umulig, og klarer man det er det under 80 meter til greenen. På scorekortet står de at hullet er like langt som fra rød tee (229 meter), men det er nok kortere enn som så i virkeligheten.

2013-08-30-23 Hull 8Hull 8

Her er også det grønne utslaget samplassert med rød tee, og spilles på samme måte som fra rød. Med en lengde på 239 meter er det altså bare 90 meter til 150-merket der skogen “begynner”. Kommer man seg frem til bunnen av bakken uten å havne i trøbbel, er sjansen god for en bra score.

2013-08-30-25 Hull 9Hull 9

Her står utslaget der fairwayen begynner. Det er med andre ord ikke nødvendig å gå opp bakken, og derfor ikke nødvendig å slå over “ugressområdet” mellom utslagsstedene og fairway. Dette gjør par 4-hullet bare 218 meter langt. Dessuten er skogen til høyre for det meste tatt ut av spill for alt annet enn den kraftigste slicen.

Vår bedømmelse etter å ha spilt sløyfen er at den fremdeles er en god test også for (litt) bedre spillere, som absolutt bør prøve den på neste treningsrunde. Utslagsstedene er for det meste på fairway, men med tørre forhold gjør ikke dette noe.

På grunn av lengden får man litt færre slag å rutte med, men så er det også lettere å unngå mistet ball og straffeslag.

Slopetabellene finner du her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − five =