Dagen før

9. mai 2021 – Dagen før-turneringen har stått på terminlisten en stund, og noen lurer kanskje på hva dette er for en turnering.

Det er en veldedighetsturnering. Før het den “Pink Cup”, og da gikk pengene som ble samlet inn til brystkreftsaken, som jo har en rosa sløyfe som symbol. Det er en nasjonal turnering som spilles i golfklubber over hele landet. I fjor skiftet den navn til “Et slag mot kreft” og pengene som samles inn går nå til Kreftsaken generelt.

Les mer her.

Hos oss har vi valgt å kalle den “Dagen før” siden den går på dagen før dagen – det vil si 16. mai, som altså er neste søndag – det er meldt pent vær. Det er en individuell 18-hullsturnering med slaggolf (m.a.o. laveste nettoscore avgjør – maks. antall slag på hvert hull er hullets par pluss fem).

For å øke innsamlingen av penger til den gode saken er det mulig å “kjøpe slag”. Det vil si at du kan øke spillehandicapen din* ved å gi ekstra penger til Kreftsaken. Hvert ekstra slag koster 50 kroner. Du kan kjøpe så mange slag du vil for å sikre deg seier`n. I fjor fikk vi inn kr. 10.110,-  helt fantastisk fra vår lille klubb.

Det er alltid litt stas om vi klarer å slå resultatet fra i fjor — Alle penger vi får inn går uavkortet til Kreftsaken – via Norges Golfforbund.

Det er tradisjon at man har på seg noe (eller mye) rosa for anledningen – selv om pengene nå ikke går til brystkreftsaken.

* Handicap blir regulert på den ordinære resultatet – uten kjøpte slag.

Innhold
Klubben