Det finnes ikke dårlig vær, bare …

Mandagscup 10. mai

Vi må innrømme at værmeldingen ikke akkurat bød på vanlig mandagscup-vær, men at 1/3 av de påmeldte så seg tvunget til å melde avbud av en eller annen grunn er synd.

For været ble bra det – riktignok regnet det litt en halv times tid etter start, men det var ikke rare greiene som kom, og de fleste spilte minst 7 hull i oppholdsvær.

Forholdene var greie også, selv om det var litt stående vann på banen, men det var ikke noe problem å finne et greit område å ta fritak på. Regn gjør jo som kjent ikke greener raskere, men de fleste vil ha hatt svært lite å klage på når det gjelder greenene i dag.

Væromslaget (dvs. mildvær) har gjort at til og med greenen på 4-ern er begynt å bli grønn. Hvem skulle trodd det bare for en uke siden.Til slutt 16 deltakere altså – det må være et bunnivå i senere tid – og greie scorer, men ikke noe som fortjener å trekkes frem som “dagens runde”. Ingen gikk under netto par. Den dårlige deltakelsen gjorde dessuten at alle fikk rikelig med OoM-poeng uansett resultat. Flest deltakere var det i B-klassen (8), mens det var 5 og 3 deltakere i henholdsvis C- og A-klassen.

A-klassen

Det var bare tre deltakere i A-klassen.Morten Olstad forbedret seg (etter sigende) med 10 slag fra forrige mandag, og tok klasseseieren med +2. Bruttscoren på 44 var dagens beste sådanne.Han har litt lavere handicap enn Stefan Johansson, som hadde samme score. En kuriositet er at Morten åpnet med birdie, mens Stefan avsluttet med samme type fugl.Siden de nye premieringsreglene sier at alle de tre beste i hver klasse blir premiert uansett hvor mange som er med, nevner vi at Lars Sandberg ble nummer 3 på slaget bak, +3.

B-klassen

… er vanligvis den største klassen. Det var den også i dag, med 8 deltakere.Kristian Bjerve hadde dagens beste nettoscore. Par holdt til å ta seieren i klassenmed ett slag foran Espen Nordskog.Espen på sin side var ett slag foran Knut Sørset, som gikk på +2.

C-klassen

hadde fem deltakere.Langtslående Alexander Løken kommer nok ikke til å bli værende i C-klassen veldig lenge – til trøst for de andre som har aspirasjoner om å gjøre det bra på Order of Merit. I dag ble det +2 og seier med to slags margintil Marit Bjørnstad (dagens turneringsleder – og den som måtte håndtere alle avmeldingene – alene!). Godt gjort å samle seg nok til +4.Vi hørte rykter om at “noen” hadde blitt sittende i trafikk-kork i byen. Kanskje det var Øyvind Wulfsberg, som er den som kommer lengst for å spille mandagscup. Hvis så er tilfelle, fikk han lønn for strevet i form av en +10-runde og tredjeplass.

Birdier

De to birdiene vi har allerede nevnt, ble også de eneste, dvs. Morten Olstad på hull 1 og Stefan Johansson på hull 9. (Morten burde også hatt birdie på 7-ern etter et flott innspill, men putten …)

Orders of Merit

Poenglistene er jo litt meningsløse så tidlig i sesongen, men noe må vi jo ha å skrive om. Dessuten blir OoM-listene mer relevante med det nye premieringssystemet. Den som vinner Order of Merit i sin klasse i en gitt måned, vinner nemlig en premiesjekk på 500 kroner.Morten Olstad og Stefan Johansson leder A-klassen, begge med 16 poeng.

I B-klassen har Kristian Bjerve tatt ledelsen med 20 poeng. Det er 4 poeng bedre enn Erlend Bærø og Trond Nåmdal som følger 4 poeng bak.Med en 2. plass og 1. plass leder Alexander Løken allerede klart i C-klassen, men som allerede nevnt, tror vi ikke han blir lenge i denne klassen. Marit Bjørnstad og Øyvind Wulfsberg er de eneste andre som har spilt begge turneringer og følger henholdsvis 5 og 8 poeng bak Alexander.Neste mandag blir det dessverre ingen Mandagscup – siden det er 17. mai.

Den neste blir derfor 24. mai

Slutt opp om Kreftsaken!

På søndag avholder vi vår årlige veldedighetsturnering, der startavgiften og andre inntekter som man er i stand til å samle inn, går til Kreftsaken.

Siden det ikke er noen mandagscup dagen etter, er det ingen grunn til å ikke melde seg på. Vi har ikke mange individuelle 18-hullsturneringer – dette er en av dem – grip anledningen!