Krokhol A til Z
01Alkohol – Klag til kommunestyret i Ski som ikke ville gi oss skjenkebevilling hvis du hadde ønsket deg en øl etter runden. Men vørterøl er også godt.
avstandsmerkeAvstandsmerker – finner du på banen. De måler avstanden til midten av greenen. Hvite staker med svarte striper viser 200 m, gule med svarte striper 150 m og røde med svarte striper 100 m. I tillegg er det angitt avstander til forkant og midten av greenen på noen sprinklerlokk.
03Bading – er mulig i Rolandsjøen, bare en liten avstikker. Nærmeste hull er hull 9 (utslaget).
04Ballrenne – Når ballrenne er i bruk står det en “spiral” ved siden av startboden som brukes til ballrenne.
baneguideBaneguide – Dessverre har vi ikke hatt råd til å utarbeide en skikkelig baneguide, men det er et kart på baksiden av scorekortet for å hjelpe deg navigere rundt banen. Spilletips finner du under “Hullbeskrivelser” under “Om banen/Baneguide” her på nettsidene. Disse er også tilgjengelig i en liten brosjyre som du er tilgjengelig fra proshoppen. Dessuten kan du bruke mobilen til å lese av QR-koden på hver tee og få en beskrivelse – hull for hull.
beaver2logo_krokholBever – Bogey Bever er klubbens maskot og er avbildet på en fin logo på gavlen på klubbhuset. Beveren har vært aktiv i Østmarka fra gammelt av, noe blant annet navnene på kartet bekrefter. Beveren ble utryddet fra Østmarka på slutten av 1800-tallet, men er nå tilbake. Det var naturfotograf Sverre M. Fjelstad som tok initiativet til å få satt den ut igjen. To beverpar ble satt ut i Østmarka i 1975. Sverre M. Fjelstad anslo i 1994 at stammen hadde vokst til minst 200 dyr og han hadde da registrert 86 beverboliger i Østmarka. Beveren har også besøkt banen. Se video fra 2010.

blue_ribbon.png.125.cBlåmerket sti – Krokhol er et yndet startsted for turgåere både sommer og vinter. Skal du på tur, så anbefaler vi at du tar Krohol-veien opp til baksiden av greenen på hull 7 (rett etter bommen). Der går det en blåmerket sti opp til høyre som sniker seg gjennom skogen bak utslaget på gamle hull 11 og videre opp til Tømmerås, et av Østmarkas beste utsiktspunkter, og videre til Skjelbreia.
raspberryBringebær – Krokhol er et eldorado for alle som liker villbringebær.
Golfer Man About to Hit a Golf Ball Standing by His Young Caddy BoyCaddie – Må du nok bringe selv.
driving_range_artDrive-in-range – Drivingrangen ligger ved siden av parkeringsplassen. Den er døgnåpen, har god plass og har matteutslag, men et område foran de “borterste” mattene er tilrettelagt for gressutslag. Ballautomaten tar rangekort, som du kan kjøpe i klubbhuset, og bankkort.
Electrical_outlet_and_plug.svg.thumbEl-bil – Hvis du leier en elektrisk golfbil (vi har en lett blanding av biler med bensinmotor og elektrisk motor) så setter vi pris på om du setter inn ladeledningen når du setter på plass bilen etter endt runde.
Hvis du kommer til Krokhol med elbil, så har vi dessverre ikke lademuligheter for slike.
NVTech_peop0120Golfbil – Golfbilene står parkert bak hekken bak “terrassen” foran klubbhuset. Nøkkel får du i proshopen i klubbhuset etter å ha betalt. Vær oppmerksom på at det er noen steder det ikke er lov å kjøre og ellers skal det fortrinnsvis kjøres på veier og i rough.
TV_4.svg.thumbGolfbox-terminal – sitter på veggen i gangen ved siden av inngangsdøren til klubbhuset. Det er her du skal dra Golfkortet for å registrere hva slags runde du skal spille, og selvfølgelig registrere runden etterpå.
Har dessverre lenge vært i ustand.
rocking_chairGyngende grunn – Dette uttrykket brukes vanligvis i overført betydning, men på hull 8 kan du oppleve det i virkeligheten, for der er det mykt. Årsaken er at grunnvannet står uvanlig høyt og er nesten en forlengelse av Lusetjern, som ligger til høyre for hullet.
bugsHare – Det bor en harefamilie ikke så langt fra hull 7. Medlemmene kan ofte observeres ved hullene i nærheten.
lostnfndHittegods – Mister du et headcover eller glemmer igjen en wedge, så er det gode sjanser for at du finner dem igjen i hyllene i proshopen. Vi setter dessuten pris på om du tar deg tid til å levere golfutstyr som du finner på banen i proshoppen (baller kan du beholde).
adderHoggorm – Krokhol ligger i Østmarka, og i alle marker er det hoggorm. Med sunn fornuft så går det bra. Vi minner også om at hoggormen er fredet.
golfer_tee_1Hull 1 – Utslaget på hull 1 ligger rett utenfor klubbhuset, men har du tralle, må du gå rundt startboden. Husk å slå ut sørover mot den greenen som ligger høyere enn utslagsstedet. Greenen på nordsiden hører til hull 5 (det har faktisk skjedd at noen har slått ut feil vei).
internet_clipartInternett – Det er trådløst bredbånd i klubbhuset. Nettverket heter nettopp det. Har du en PC eller en mobiltelefon som kan benytte WiFi, er det bare å logge seg på. Det er dessuten gratis og funker også på terassen.
cuppaKaffe – og andre drikkevarer får du kjøpt i kafeen inne i klubbhuset.
petter[1]Kleskode – Ja, vi setter pris på at du har klær på deg.
Office_WorkerKontor – Administrasjonen for klubb og baneselskap har kontor i andre etasje av klubbhuset. Det er her du henvender deg vedrørende spørsmål om medlemskap. Kontoret er ikke alltid betjent, så det lønner seg å ringe først.
Playing_CardsKortspillområde – Nei, det er ikke et område for poker, bridge og canasta, men snarere et område der du kan trene på de korte slagene – pitching, chipping og bunkerslag. Det kalles også nærspillsområdet og ligger bak våningshuset på Krokhol gård med tilgang via en sti som går inn til høyre fra veien opp fra parkeringsplassen.
education_art_misskrabapple.png.125.cKurs – Klubbhuset har konferanselokaler i annen etasje, der det avholdes teorikurs for Veien til Golf og andre arrangementer. Trappen til annen etasje er like innenfor døren til klubbhuset.
Lover og reglerLokale regler – står på scorekortet, men også her.
hotdogMeny – Pølser, is, vafler – grei, norsk golfbanemat osv. får du i kafeen som også ligger i klubbhuset. På veggen ved siden av skranken henger det en meny som det kan være lurt å sjekke.
SewageMiljøvern – I forbindelse med byggingen av golfbanen på Krokhol ble det tatt en rekke miljøtiltak. Blant annet ble det plantet vannplanter i de to nederste dammene i Krokholbekken (hull 3 og 2) for å rense vannet før det renner ut fra golfbanen og ut i Soldaltjern på den andre siden av veien. Det er grunnen til at de to dammene ser litt “rotete” ut.
short_gameNærspill – Vi har et treningsområde for nærspill bak våningshusene på Krokhol gård. Det går en sti inn dit ved siden av hekken når du kommer opp bakken fra parkeringsplassen. Det er også tilgang til området fra hull 1. Fint område for trening på chipping, pitching og bunkerslag.
picket-fenceOut of bounds – Det er out of bounds ut mot RV155 på venstre side av hull 2.
free-parking-signParkering – Parkeringsplassen ser du fra veien når du svinger inn. Du legger kanskje merke til at det er noen biler parkert utenfor klubbhuset også, men her er det parkering etter avtale.
vintage_set_of_golf_clubsProshop – Trenger du baller, pegger, hansker og annet “forbruksmateriell”, så finner du proshoppen rett innenfor døren i første etasje av klubbhuset.
putter_silouettePutting green – Det ligger en liten treningsgreen på et platå foran veien inn til klubbhuset.
QR-kode – På hvert utslagssted er det en QR-kode som dette. Les den av med en QR-app på mobilen og få en beskrivelse av hullet.
head penRegistrering – Utgangspunktet for registrering er i proshopen i klubbhuset. Vær oppmerksom på at utenom rushtiden så betjenes ofte både kafé og proshop av samme person. Når klubbhuset er stengt er det selvbetjening og du kan registrere deg og betale til høyre i gangen.

free-no-smokingRøyking – er bare lov utendørs, og vi er veldig takknemlige for at du ikke etterlater sneiper på banen.
scorecardScorekort – Når du registrerer deg får du et ferdig utfylt scorekort, med navn og spillehandicap. Dessuten ligger det en god bunke scorekort i reolen på veggen innerst til høyre i gangen når kommer inn i klubbhuset. Der kan du også registrere deg når resepsjonen er stengt.
sikkerhetsnålSikkerhet – Det er et par steder på banen der det lønner seg å være ekstra oppmerksom. Fairwayene på hull 3 og hull 5 deler samme slette og utslagene lander lett på den andre fairwayen. De som slår ut bes derfor være oppmerksom på spillere som kommer andre veien og være flinke til å rope “fooore”. De som trasker over fairway bør være tilsvarende oppmerksomme. På hull 6 kan det hende det kommer baller dettende ned etter upresise utslag på hull 9.
drivingrangen er asfaltstripen bak mattene smal, så sett baggen så nær matten som mulig slik at det blir mulig for andre å passere uten å få en driver i hue.
smile6Smil – Husk at det ikke er mulig å slå et godt golfslag med mindre man smiler.
Startboden – Den lille rødmalte hytten i hjørnet på “terrassen” foran klubbhuset brukes mest under turneringer for betaling av turneringsavgift og levering av scorekort.
Reg_JoeToalett – Pene toaletter for menn og kvinner i kjelleren på klubbhuset. Ute på banen er det bare lov å gjøre fra seg i brenneslekratt hvis man har tenkt å sette seg på huk.
TralleTraller – Kan leies i proshop, og de står oppstilt foran hekken mellom teltet og vannkranen på “terrassen”
mosquito drillingTrykkluft – Pistolen for rengjøring av sko henger i øyeblikket på kranen for drikkevann, ved enden av hekken bak “terrassen” utenfor klubbhuset.
drawing-waffle-maker_~apl0031Vafler – får du i kafeen. Fritt valg mellom bringebær- og jordbærsyltetøy. Rømmen står ikke fremme, så det må du be om.
Water_HoseVann – Vannkran for drikkevann finner du “gjemt” bort ved enden av hekken bak “terrassen” utenfor klubbhuset.
NVTech_cart2060Vannhindre – Jada, vi har en del vann. Vann er i spill på hull 2, hull 3, hull 5, hull 6, hull 7 og hull 8. Sidevannshindre er merket med røde staker og vannhindre med gule staker.
liten oppvaskVask – Vaske køller kan du gjøre i en dertil egnet bøtte som står til venstre for trappen når du går inn i klubbhuset. Håndvask på toalettet i kjelleren på klubbhuset (ikke beregnet på køllevask!).