Klubbmesterskapet 2024

3. juli 2024

Det er turneringspause nå, men det er ikke for tidlig å begynne å planlegge for klubbmesterskapet. Det går i år av stabelen lørdag 31. august og søndag 1. september.

Egentlig er det helgen før som Golfforbundet anbefaler for arrangering av klubbmesterskap, men hos oss blir det et avvik fordi det ikke var noen medlemmer av turneringskomiteen som var tilgjengelig til å lede turneringen den helgen.

Hvor mange klasser det er, har variert opp gjennom årene, men det har alltid vært en herre- og en dameklasse. I år blir det noen endringer.

Klubbmesterskapet i fjor ble dessverre avkortet på grunn av uvær, og det ble spilt bare én runde. Klubbmestre ble Sjur Pettersen og Stine Torgersen. Vi håper på bedre vær i år. Og vi håper at alle våre beste medlemmer har anledning til å delta.

Større juniorklasse i år?

I fjor ble det, litt forhastet, satt opp en juniorklasse i siste liten, og deltakelsen ble deretter, men i år er den altså med fra starten av. Klassen er åpen for medlemmer i alderen 0–19 år, av begge kjønn og med ethvert handicap. Siden det er klubbmesterskap, spilles det uten handicap.

I fjor var det med 3 juniorer og mester ble Jonas Janderberg, som da var 15.

Siden klubben nå har over 60 medlemmer i den rette alderen, håper vi på mye bedre deltakelse i år. Det er bare å sette av datoene og fortsette å trene.

Det er litt få jenter, så det er ikke satt opp en egen jenteklasse, men hvis noen melder seg på, går vi ut fra at det kan endres.

Seniorklasse

For første gang siden 2013 er det igjen en seniorklasse i klubbmesterskapet. Den er åpen for alle som er over 50 år, eller som fyller 50 år i år. Det skulle bare mangle forresten, ettersom vi, i henhold til den mest oppdatere statistikken, har 188 medlemmer som er kvalifisert (det kan være flere). Heller ikke her er det noen egen klasse for kvinner.

Det kunne vært flere seniorklasser. I Senior-NM opererte de for eksempel med Senior Dame (50-59), Eldre Senior Dame (60-99), Senior Herrer (50-59), Eldre Senior Herre (60-69) og Supersenior Herre (70-99). Hvis oppslutningen om seniorklassen blir god i år, kan det kanskje bli flere klasser til neste år.

Mixed Netto

Som i fjor, får dem som ikke ønsker å spille uten handicap, muligheten ved å melde seg på i klassen Mixed Netto.

Under Turneringsinfo i Golfbox står det at

«De som ikke ønsker å spille scratch kan spille om tittelen Stablefordmester (herrer og damer), med fullt HCP.»

Her trengs det en avklaring, for under “Runder” står det at det skal spilles netto slag (dvs. maks. par +5). 

Dette er nå avklart og formatet er endret til Stableford.

Vi satte ny deltakerrekord i fjor (i hvert fall i «nyere tid») med 55 påmeldte, hvorav 24 i herreklassen, 3 i dameklassen, 28 i mixed netto og 3 i juniorklassen. Det hadde vært fint om vi kunne slå den i år.

Innhold
Klubben