Klubbmesterskapet i matchplay 2022

22. mai 2022 – Påmelding nå åpnet.

For n-te gang arrangeres klubbmesterskapet i matchplay. Det er en sesong-lang turnering.

Påmeldingsfristen er 31. mai og turneringen starter 1. juni.

Dette er vårt “cupmesterskap”

Dette er altså mesterskapet hvor “har ikke tid” eller “det passer ikke” ikke er gyldige unnskyldninger, for du bestemmer nemlig selv når du vil spille.

Fjorårets finale gikk mellom Lars Sandberg og Stefan Johansson. Lars ble matchmester 2021.

Seeding

Hvem du skal spille mot bestemmes dermed av Golfbox. Alle de påmeldte vil bli seedet i henhold til den handicap de har ved utløpet av påmeldingsfristen. Laveste handicap har seed nr. 1, mens høyeste handicap har siste seed. Så hvis det er 32 påmeldte (de kan godt være flere), spiller altså seed nr. 1 mot seed nr. 32 i første runde. Seed nr. 2 spiller mot nr 31 osv. helt til vi kommer på midten. Fjorårets vinner, Lars Sandberg (bildet), var seedet nummer 8, mens vinneren i 2020, Knut Sørset, var seedet som nummer 28 (seed nummer 26 vant året før), så seier er absolutt mulig for alle.

32 deltakere +/-

Kampoppsettet legges ut 1. juni. Hvis det er flere enn 32 påmeldte, vil det bli en “ekstraomgang” hvor de som er seedet høyest  spiller mot hverandre før den egentlige første runde. I fjor var det to slike matcher. Vi håper selvfølgelig på flest mulige deltakere.

Hvis det er færre enn 32 deltakere, vil det bli satt inn dummy-spillere (“Johnnie Walker” er et populært valg), og vedkommendes motstander vil få walkover.

Tidsskjema

Første runde skal helst være ferdigspilt inne 22. juni. Deretter har man en måned til å gjøre ferdig runde 2. Turneringen skal være ferdigspilt før avslutningsturneringen, Elgjakta, som vi allerede vet skal spilles søndag 2. oktober. Fordi spilleforholdene har en tendens til å bli mindre optimale på slutten av september, anbefaler vi i år at finalistene prøver å få sin match unnagjort før Krokhol Masters, som går 18. september.

Utslagsturnering

Dette er en utslagsturnering, der vinneren av hver match går videre til neste runde. Hvis det er uavgjort etter 9 eller 18 hull, spilles det flere hull til man har en vinner.

Alle skal med

Hvis du er ny i klubben, er dette anledningen til å bli kjent med andre medlemmer som du kanskje ellers aldri ville spilt med/mot. Er du et etablert medlem, er det sjansen til å fornye gamle bekjentskaper.

Spillehandicap og handicapdifferanse

Handicap fungerer slik at den som har lavest handicap spiller uten handicap, mens den som har høyest handicap får slag på enkelte hull i henhold til indeksen på hullene. Du spiller med det handicap som du står oppført med i Golfbox på den dagen matchen spilles.

For eksempel, hvis spiller A har SH på 18 og møter spiller B med SH på 9, så er forskjellen 9 slag. På en 9-hullsrunde, som de innledende rundene er, betyr det at spiller A har ett ekstra slag på hullene med indeks 1 til 9, med andre ord hull 2, 3, 5, 7 og 8.

Hvis begge får par på hull 1, så deler de hullet. Hvis begge får par på hull 2, så vinner spiller A hullet. Hvis spiller A får dobbeltbogey på hull 3, mens spiller B får par, så vinner spiller B hullet. Den som vinner flest hull, vinner matchen.

Dette er gøy folkens, så det er bare å melde seg på.

I fjor var det 34 som deltok. Vi håper på mange flere i år! Og klarer vi ikke det, må vi i hvert fall ha 32 slik at ingen behøver å få walkover i første runde.

Hvis du har spørsmål om matchplay, kan du sende det på SMS eller ringe Jon Kittilsen på 48 11 22 67. Han er turneringsansvarlig fordi alt, bortsett fra spillet, foregår på Internett og Golfbox.

Startkontingent

Turneringsavgiften på 50 kroner skal betales senest samme dag som den første matchen.All betaling skal skje per Vipps til 48 11 22 67. De som ikke betaler kan risikere å bli hengt ut på hjemmesiden.

Melding av resultat

Den som vinner matchen er ansvarlig for å melde resultatet per SMS til samme telefonnummer. Resultatet skal oppgis som antall hull vunnet over hull igjen å spille. Hvis spiller A har vunnet 5 hull når man har avsluttet hull 6, så har han vunnet, og resultatet skal rappoteres som {fornavn} {etternavn} slo {motstanders fornavn} {motstanders etternavn} 5/3.

Litt annerledes regler

Matchplay har noen regler som skiller seg fra dem som gjelder under slagspill.

Denne videoen (på engelsk) forklarer de viktigste.

Meld deg på

For å parafrasere det berømte utsagnet “Meld deg inn i skytterlaget og treff nye venner”, håper vi så mange som mulig benytter seg av anledningen til å bli kjent med hyggelige folk som du ellers kanskje aldri ville ha tilbragt to timer sammen med i “fredelig” kappstrid.

Som sagt, påmeldingsfristen er 31. mai.