KM Matchplay – resultater (7)

22. juni 2024

Lite visste vi at det skulle bli kamp mellom Sverige og Danmark i dag.

John Janderberg (svensk) og Allan Ettrup Hansen (dansk) gikk ut klokken 12 i dag – i regn.

De har nesten likt handicap men det skilte ett slag på SH med tee 47, så John hadde et ekstra slag å gå på når de kom til hull 7.

John Janderberg vant etter 11 hull.

I neste runde møter han vinneren av matchen mellom Jørgen Spilmann og Jonas Janderberg (hans sønn).

Vi har fått en utfyllende rapport fra John, som vi gjengir nedenfor.

Dagens bilde

fra forna da’r viser Stine Torgersen og Jens Tofteberg i yngre utgave under premieutdelingen i Masters 2009, som da ble spilt over 2 runder.

I lett regn og fin bane, møttes John Janderberg og Allan Ettrup Hansen til første runde i Klubbmesterskapet i Matchplay. Tee time kl. 12.00 og veldig romslig, med lite trafikk på banen. To spillere med nesten eksakt likt hcp, la egentlig grunnen for en jevn match, og det ble det.

All square etter de første to hullene. John valgte å sette andreslaget sitt, på hull tre, i perfekt lengde og i høyde med hullet på hull 3. Synd bare at ballen lå på femmerns fairway… Allan tok hull 3 og hull 4 og var således 2 opp etter fire. John tok hull 5, og etter å ikke ha satt birdieputten på hull 6 (greenen er visst nok ondulert…), så ledet Allan fortsatt med 1. Det ble ikke bedre for John etter at Allan satte en 6’er for å vinne hull 7.

Nå var det oppoverbakke for John som gikk inn i en ekstremt konsentrert modus. John måtte vinne de siste to hullene for å bli all square etter ni. På hull 8 slo både John og Allan ballene sine til venstre og var begge innom nierns fairway. John slo, sannsynligvis sitt beste slag for dagen, et lavt nedgreppet firerjern rett gjennom skogen og landet pent på green. Par på John og Allan var nå bare 1 opp.

På hull ni var John så å si på green på to slag og sneiet hullkanten med en 10-metersputt fra fringen, for å så sette par. All square etter 9.

Då var det dukat för sudden death. Allan smilte og syntes dette var gøy og spennende. John fortsatte i sin boble og i sin matchplay-modus. Tankene gikk tilbake til finalen i klubbmesterskapet i matchplay 2019, der John møtte Jan Tore Samuelsen. Der gikk matchen til sudden death og ble avgjort på hull 19 (der Jan Tore vant).

Ingen av spillerne imponerte på utslaget på første sudden death-hullet. John brukte 3 slag for å komme seg på green, Allan brukte 2. Da John satte en koppsnurr, så Allan sitt snitt til å sette all square etter 10.

Da ble det enda et hull i sudden death. Allan toppet og slo i vannet i bekken som går tvers over fairway. John satte sin over vannet og på kollen til venstre av fairway. John slo tredjeslaget sitt litt langt, i bortre fringe av green. Deretter satte han en ganske usannsynlig chip, 10 cm fra hullkanten og matchen var over.

Innhold
Klubben