KM matchplay 2019

Klubbmesterskapet i matchplay er nå lagt ut i Golfbox og turneringen er åpen for påmelding.

Dette er vårt “cupmesterskap”.

Dette er altså mesterskapet hvor “har ikke tid” eller “det passer ikke” ikke er gyldige unnskyldninger, for du bestemmer nemlig selv når du vil spille.

Hvem du skal spille mot bestemmes dermed av Golfbox, og dere gjør ganske enkelt en avtale. Alle de påmeldte vil bli seedet i henhold til handicap. Laveste handicap har seed nr. 1, mens høyeste handicap har siste seed. Så hvis det er 32 påmeldte (de kan godt være flere), spiller altså seed nr. 1 mot seed nr. 32 i første runde. Seed nr. 2 spiller mot nr 31 osv. helt til vi kommer på midten.

Første runde skal helst være ferdigspilt inne 22. juni. Deretter har man en måned til å gjøre ferdig runde 2.

Dette er en utslagsturnering, der vinneren av hver match går videre til neste runde. Det spilles med fullt spillehandicap.Per Frode Haugen vant i fjor. Han spilte finalen mot Rune Sørlie (se hovedbildet)Hvis du er ny i klubben, er dette anledningen til å bli kjent med andre medlemmer som du kanskje ellers aldri ville spilt med/mot. Er du et etablert medlem, er det sjansen til å fornye gamle bekjentskaper.

Handicap fungerer slik at den som har lavest handicap spiller uten handicap, mens den som har høyest handicap får slag på enkelte hull i henhold til indeksen på hullene.

For eksempel, hvis spiller A har SH på 18 og møter spiller B med SH på 9, så er forskjellen 9 slag. På en 9-hullsrunde, som de innledende rundene er, betyr det at spiller A har ett ekstra slag på hullene med indeks 1 til 9, med andre ord hull 2, 3, 5, 7 og 8.

Hvis begge får par på hull 1, så deler de hullet. Hvis begge får par på hull 2, så vinner spiller A hullet. Hvis spiller A får dobbeltbogey på hull 3, mens spiller B får par, så vinner spiller B hullet. Den som vinner flest hull, vinner matchen.

Dette er gøy folkens, så det er bare å melde seg på.Hvis du har spørsmål om matchplay, kan du sende det på SMS eller ringe Jon Kittilsen på 48 11 22 67. Han er turneringsansvarlig fordi alt bortsett fra spillet foregår på Internett og Golfbox.

Den som vinner matchen er ansvarlig for å melde resultatet per SMS til samme telefonnummer.

I fjor var det 36 som deltok. Vi håper på mange fler i år!

Innhold
Klubben