Knotthol

Mandagscup 26. juni 2017

Det var en nydelig kveld, med skiftende skydekke og noen småbyger før start, men runden ble unnagjort i stort sett oppholdsvær.

Og så var det vindstille og litt lummert – og det betyr bare én ting: KNOTT. Den var virkelig plagsom i kveld.

Dette påvirket nok scorene litt, for banen var i fin form, så bra faktisk, at det ikke ble benyttet ballplassering.

Knott forstørret 100 ganger

Resultater

Vi presenterer i samme rekkefølge som ble valgt av turneringsledelsen.

Det var ganske jevnt i toppen i alle klassene, og i kveld var det ikke snakk om å få premie med 12-13 poeng.

Det var 26 deltakere, fordelt slik:

  • A: 7 (2 premier)
  • B: 12 (3 premier)
  • C: 7 (2 premier)

Birdier

Det var én premiert birdie i kveld, og den fikk Jon Kittilsen for sin fugl på 2-ern. Lars Sandberg hadde også en birdie, men den var på 4-ern så han får ikke premie.

A-klassen

Det var fire stykker med 17 poeng og bedre, så da ble mye avgjort på handicap. De som ble snytt for premie var Ronny Waagenæs og Kristian Bjerve.Jon Kittilsen gliser godt etter å ha mottatt sin andre 100 kroner-sjekk for dagen. 18 poeng ble det, til tross for ølball på 5-ern.Per Frode Haugen fikk sin 5. topp-2 på rad. Fem par og fire bogeyer utgjorde kveldens beste bruttorunde og 17 poeng for Frode.

C-klassen

Det var her vi fikk kveldens beste scorer. Hele tre stykker fikk 19 poeng, og siden det bare vare to premier, måtte Marius Nygård være foruten i kveld. Men han fortsetter altså å skrive seg ned. Vi tror ganske sikkert at han ikke vil avslutte sesongen i C-klassen.Det var Trond Bjerke som hadde laveste handicap av de tre på 19 poeng, så han stakk av med førstepremien. Trond hadde en jevn og fin runde og måtte ikke stryke ett eneste hull.Jens Tofteberg må også finne seg i å bli skrevet ned. I motsetning til Trond, hadde han et særdeles fargerikt scorekort, men poengsummen ble altså den samme.

B-klassen

Her ble det ikke nødvendig med avgjørelse på handicap. Asbjørn Herdal vant klassen med 18 poeng. Siden han hadde gått hjem før premieutdelingen, blir han her representert av en død knott (man må være til stede for å få bildet sitt i “avisen”). Vi regner med at dette vesenet og dets frender bidro til at Asbjørn dro hjem tidlig. Det ble også litt venting på noen trege grupper.I likhet med Trond i C-klassen hadde også Marit Bjørnstad en jevn og fin runde uten stryk. Slik blir det mange poeng av, og Marit fikk 17, noe som holdt til en klar 2. plass. Hun er dessuten en av de siste som vi ville trodd skulle bomme på sin egen poengutregning.Etter sin knallrunde på 22 poeng forrige uke, ble Yngve Andersen skrevet ned så mye at han måtte skifte klasse. Da er det jo ikke verst å starte med en tredjeplass, som han fikk for å ha akkumulert 15 poeng.

Orders of Merit

(Det skrives feil i Golfbox, til tross for at de er blitt gjort oppmerksom på det)

A-klassen

Frode holder stand i teten, og blir nok vanskelig å skubbe på hvis han fortsetter å spille som han gjør. I øyeblikket er det bare Jon Kittilsen og Lars Sandberg som er i nærheten av ham, henholdsvis 9 og 15 poeng bak.

B-klassen

Asbjørn Solevåg har ligget på toppen av tabellen hele sesongen, og har fortsatt en soleklar ledese, selv med dårlig uttelling de tre siste mandagene. Nå har han imidlertid fått tre klare utfordrere. Sander Lund, Marit Bjørnstad og Rune Sørlie ligger nå henholdsvis 9, 10 og 10 poeng bak.

C-klassen

Kirsten Rogne var ikke med i dag, men har fremdeles en betryggende ledelse. Hennes nærmeste utfordrere ligger henholdsvis 12 og 13 poeng bak. Av disse har Yngve Andersen allerede rykket opp i B-klassen, og det tror vi også vil skje om ikke lenge med Marius Nygård og Steinar Nordskog.

Innhold
Klubben