Krokhol Open 2024

2. juni 2024

8 timer på Kroken – men brukbar deltakelse og strålende vær.

Krokhol Open pleide å være en populær turnering i “gamle dager”, med mange deltakere fra naboklubbene. Den er ikke blitt spilt på minst 15 år, men nå er den altså gjenopprettet.

Før vi går inn på det som skjedde bør vi si noe om…

…klasseinndelingen.

Av en eller annen grunn ble det brukt en annen klasseinndeling enn den vi vanligvis bruker. I våre ukentlige turneringer lar vi jo nå vanligvis grensen mellom A-, B- og C-klassen gå på henholdsvis handicap 20 og 30.

I denne turneringen gikk grensene på 15 og 28. Det resulterte i meget ujevn fordeling av antall deltakere i de forskjellige klassene. Det var 5 spillere i A-klassen, 20 i B-klassen og 5 i C-klassen.

Hadde vi brukt vår vanlige fordeling, hadde det vært 10 i A-klassen, 15 i B-klassen og 5 i C-klassen. I turneringer av denne typen, når det ikke er noen Order of Merit å ta hensyn til, hadde det kanskje vært like greit å vente med å opprette klasser inntil alle påmeldinger er mottatt, og deretter dele inn alle på en måte som gjorde at klassene hadde blitt like store.

Inndeling ved handicap 20 og 25 hadde klart den biffen.

Men – gjort er gjort og spilt er spilt. 30 deltakere er tross alt en brukbar forsamling.

Sent spill – igjen

Turneringen startet klokken 10, og først ut var tre 3-baller. Resten var 4-baller. Den siste gikk ut kl. 11:10 – og kom inn ca. kl. 16:50. Runden tok altså over 5 1/2 time.

Én ball ble observert å være 3 hull bak ballen foran.

Grunnregel: du skal aldri være mer enn maks ett hull etter ballen foran. Er du det, må du skynda på. Vi må prøve å få turneringer unnagjort på mer rimelig tid.

Nok om det.

Det ble noen gode vinnerscorer i dag – for øvrig var det noe ymse. I motsetning til spillet, så gikk premieutdelingen raskt, ettersom det var mange som ikke orket å vente så lenge.

A-klassen

Her var det altså fem deltakere, og to fikk premier.

Dessuten, i A-klassen, beste bruttoscore ble levert av Sjur Pettersen med 78 (+8).

Andreplassen gikk til Ronny Waagenæs, som gikk på 74 slag (netto), m.a.o. +4. Brutto ble det 79 slag. Ronny slo Alexander Løken, som hadde samme score, på SH.

Suveren vinner var Olaf Thomassen, som spilte +1 netto (+15 brutto) etter en forrykende start med fire par på rappen

B-klassen

Regelen for premier er at ca. 1/3 skal få. Med 20 deltakere ble det derfor 6 premier i denne klassen. Hadde det vært 21 deltakere, hadde det altså vært 7.

Til sin store overraskelse fant Jon Kittilsen ut at +8 holdt til 6. plass. Han ble så forfjamset at han glemte å ta en selfie.

Han ble slått på SH av Egil Sørset, som hadde samme score.

Morten Hopland ble nummer fire med +6, men hadde ikke tid til å vente på premieutdelingen.

Asbjørn Solevåg derimot, hadde ventet mer eller mindre tålmodig, til tross for at kafeen ikke hadde hverken vafler eller vaffelrøre. +4 ga tredjeplass. Asbjørn hadde hele 14 netto-par, og sannsynligvis dagens jevneste runde.

Kristian Bjerve var en av dem som ventet kortest på premieutdelingen, og kunne derfor koste på seg et lite smil. Scoren som ga andreplass var +3.

Reven over alle rever, Yngve Andersen, har ikke vært så aktiv som han vanligvis er i det siste, men i dag fikk han den eneste runden under par. -1 holdt til førsteplass i B-klassen med fire slags margin.

C-klassen

Her hadde de to premierte – generøst siden det bare var 5 deltakere – dratt hjem før premieutdelingen. Gaute Frostad vant på +1, mens Vegard Andresen, tok andreplassen på +4.

Ellers

Hull 14 (par 5) var rangert som dagens vanskeligste, med en snittscore over par på 2,63. Dette skyldes nok at det var hele 25 dobbeltbogeyer (og verre) på dette hullet på back-9. Hull 10 var dagens enkleste, sannsynligvis fordi det målte bare 91 meter for dem som spilte fra tee 47.

Statistikk

Birdier

Selv om det ikke deles ut birdiepremier i helgeturneringer, er det jo litt stas å få birdie likevel. Det var seks birdier i dag. 1 på hull 4, 1 på hull 6, 1 på hull 8, 1 på hull 12, 1 på hull 15 og 1 på hull 18.

De som fikk birdie var

  • Yngve Andersen, hull 8
  • Alexander Løken, hull 18
  • Sjur Pettersen, hull 15
  • Egil Sørset, hull 6
  • Jorunn Voksø, hull 12
  • Ronny Waagenæs, hull 4

Neste turnering

er Mandagscup i morgen. Der er startlisten allerede kunngjort, men det er sikkert mulig med etteranmeldinger. Send en melding til en av kontaktpersonene som er oppført under INFO.

Neste helgeturnering

er GOLFHANDELEN Open.

Det er tradisjonelt den vanlige turneringen i sesongens løp med best deltakelse, muligens på grunn av de ekstra fine premiene. Den tar heller ikke så lang tid som dagens turnering, ettersom den spilles over 9 hull. Dessuten er det ekstrapremier for lengste drive og nærmest flagget. Det er i øyeblikket 30 deltakere påmeldt. Det er plass til det dobbelte.

Innhold
Klubben