Mandagscup 10. juni 2019

Nok en gang smilte værgudene på mandagscupen på Krokhol.

Dette førte til årsbeste hva gjelder deltakelse med 29, og det er ikke verst på 2. pinsedag. Derfor ble det delt ut tre premier i alle klasser.

Av en eller annen grunn var det svært få som spilte bra (bare én ble skrevet ned), og i flere av klassene var det spillere som fikk premie som nok ikke hadde ventet å få noe på grunnlag av egen innsats.

Hva dette skyldes er neimen ikke lett å si. Lengden på røffen kan ha bidratt. Den har nok ikke kunnet blitt klippet på grunn av fuktighet i bakken. Nå håper vi det blir tørt lenge nok til at klipping kan bli gjennomført. Ellers var det litt vått på bakken, men stort sett ikke noe problem å finne et tørt sted å plassere ballen.

A-klassen

Her hadde i hvert fall dem i toppen OK runder. Nedover på resultatlisten var det imidlertid mye ymse. Det var 12 deltakere.

Stine Torgersen, som for anledningen spilte fra gul tee, tok seieren på netto par med spillehandicap 11. Hun ligger i trening for NM Mid-amatør på Holtsmark neste helg.

Arve Bjerke var innom en tur. Han spilte også til netto par, men ble slått på målstreken fordi Stine har lavere handicap. Det var visst fotballkamp på TV, så han dro hjem tidlig.

Lars Sandberg tok tredjeplassen med en runde +2. Han får jo stort sett alltid en topp-5-plassering.

B-klassen

Her var det mange vanligvis stabile folk som hadde problemer. Det var 10 deltakere. Uten å ha undersøkt nærmere, tror vi vinnerscoren er en laveste som er notert.

Rune Sørlie tok nemlig seieren med 14 poeng. Det pleier normalt ikke å holde til pallplass engang, men det gjorde det altså i dag.

Steinar Nordskog, som alltid går hjem før premieutdelingen, tok andreplassen. I dag tenkte han nok at det ikke ble noen premie for 12 poeng. Broder Espen var imidlertid på pletten og innkasserte nok en sjekk.

Kristian Bjerve lo da han gikk frem for å få premiesjekken for tredjeplassen. Han trodde helt sikkert at 11 poeng ikke ville holde til noe som helst. I tillegg slo han to andre med samme poengsum, på bedre handicap.

C-klassen

Her var det ett godt resultat og svært mye ymse. Det var 7 deltakere.

Jan Tore Samuelsen hadde dagens beste runde, og var den eneste i hele feltet som spilte bedre enn sin handicap. 19 poeng ble det, og overlegen klasseseier. Seiersmarginen var 6 poeng.

Tony Farinha hadde allerede satt seg på sykkelen og begynt å trå hjemover lenge før premieutdelingen startet, men fikk altså andreplassen med 13 poeng.

Det var samme poengsum som Ann Lisbet Brathaug, som har høyere handicap og derfor tok tredjeplassen. Hun var også blant dem som ble overrasket over å få en premiesjekk. Faktisk var det hele fire på 13 poeng.

Birdier

I tillegg til dagens ene birdie (på 261 spilte hull) ble det delt ut premiesjekker til dem som ved et feiltak ikke fikk utdelt premiersjekker forrige mandag.

I tillegg til de to avbildede skulle også Sten-Arne Skulbru hatt premie for sin birdie på hull 6 forrige mandag, men han var ikke med i dag.

Kristian Bjerve fikk birdie på hull 1 forrige mandag og sjekken i dag.

Lars Sandberg fikk birdie på hull 6 forrige mandag og på hull 2 (dagens eneste) i dag.

Orders of Merit

Vi har regnet ut ståa når mandag 5. mai regnes med.

I A-klassen er det Lars Sandberg som leder. Han har 48 poeng når vi tar med resultatene for turneringen 5. mai, som ikke er inkludert i OoM-oversikten i Golfbox. På andreplass ligger Per Frode Haugen (41 poeng), mens Olaf Thomassen innehar tredjeplassen (39 poeng).

I B-klassen har det skilt seg ut en ledertrio som har et ganske langt forsprang på resten av feltet. De er også de eneste som har spilt 5 turneringer.

Både i henhold til Golfbox-listen og når vi tar med 5. mai-turneringen, er det Kristian Bjerve som leder (55 poeng). Yngve Andersen er nummer to (51 poeng), mens Steinar Nordskog innehar tredjeplassen (42 poeng).

I C-klassen er det en duo som har skilt seg ut. Den har dobbelt så mange poeng som dem som følger nærmest.

Bjarne Røed leder (55 poeng), mens Jan Tore Samuelsen er hakk i hæl (53 poeng).Dette er listene som ikke har med resultatene fra 5. mai.

Innhold
Klubben