Mandagscup 3. juli

Det var truende skyer, og det tordnet i det fjerne, men regnet holdt seg unna Krokhol under dagens mandagscup, den siste på 4 uker.

Men det ble lummert etterhver, så knotten begynte å yppe seg under premieutdelingen. Heldigvis var det en liten bris i kveld, så det var til å holde ut. Brukbar deltakelse var det også til tross for at “fellesferien” har startet. 30 deltakere var fordelt som følger: 9 i A-klassen, 12 i B-klassen og 9 i C-klassen, hvilket betød at det for en gangs skyld var 3 premier i alle klasser.

Banen er nå i meget god stand, og dette ble gjenspeilet av mange gode scorer. Handicap spilte en vesentlig rolle for premiefordelingen i alle klassene.

Resultater

A-klassen

Dagens runde ble utvilsomt levert av Per Frode Haugen, som gikk på par (m.a.o. 36 slag) og fikk 21 poeng for det. Det tre stykker som hadde 18 poeng,

Sten-Arne Skulbru stakkar, som også hadde 18 poeng, fikk ingenting.3 poeng etter Frodeog da fikk Olaf Thomassen andreplassenforan Kjell Høydahl.

B-klassen

I B-klassen var det tre stykker som endte opp med 17 poeng. Laveste handicap stakk altså av med seieren.Det var Terje Bjørnstad.Etter ham fulgte Asbjørn Herdalog Bjørn Erik Bugge.

C-klassen

Det var i C-klassen hvor poengnivået for å få premie var høyest. Du måtte ha minst 20 poeng.

Dagfinn har 25,0 i handicap, mens Roald har 25,1. Seieren gikk derfor til Dagfinn. Stort jevnere blir det ikke.

… og Rita fikk tredjeplassen på lavere handicap.Dagfinn Dreyer ogRoald Eilertsen fikk begge 21 poeng.Videre hadde både Rita Åse og Kirsten Rogne begge 20 poeng,

Birdier

Vi kunne jo slått denne delen sammen med A-klassen ovenfor, men siden vi har bildene…Det var fem birdier i dag, Per Frode Haugen hadde to, på 5-ern og 9-ern, men fikk bare premie for den første av disse.Kjell Høydahl fikk også birdie på 9-ern, men i motsetning til Frode, så fikk han premie for den. Det fikk han imidlertid ikke for birdien på 1-ern.Premie ble det også på Olaf Thomassen, som fikk birdie på 3-ern.

Fin ramme om turneringen

Orders of Merit

Per Frode Haugen økte ledelsen i A-klassen ytterligere. Han har nå et forsprang på 17 poeng til Jon Kittilsen. Disse er de to eneste som har spilt alle 9 turneringer. Neste mandagscup, som går 31. juli, er altså den siste turneringen når OoM-poengene de eventuelt får gir fullt utslag på listen. Etter det blir det om å gjøre å forbedre de dårligste plasseringene. Derfor er det mye som kan skje med rekkefølgen enda. Lars Sandberg og Olaf Thomassen ligger henholdsvis 25 og 26 poeng bak Frode.I B-klassen leder ikke lenger Asbjørn Solevåg soleklart, men han leder. Ledelsen har imidlertid krympet til 6 poeng. Nærmest er Rune Sørli, mens Marit Bjørnstad og Sander Lund begge er 11 poeng bak.Kirsten Rogne fortsetter å lede C-klassen klart. Hun er rundt 20 poeng foran en hel haug. Nærmest ligger Marius Nygård (19 bak), Steinar Nordskog (20 bak), Dagfinn Dreyer (20 bak) og Yngve Andersen (20 bak). Av disse har både Steinar og Yngve allerede rykket opp i B-klassen.