Mandagscup-avslutningen 2021

27. september 2021 –
Nei egentlig ikke.

Vel var ikke værmeldingen den beste, og de fleste fikk seg nok en og annen kraftig regnskur på veien utover, men fordi det er mandag, var det under selve turneringen (som for øvrig startet kl. 16.30) stort sett opphold. Så forholdene var bra de, med ett unntak. Ikke banen, for den tåler en god del nedbør nå som jorden ikke er mettet. Men det begynt å blåse – ganske kraftig faktisk – og det satte nok et preg på scorene, som var drastisk verre enn i går (Elgjakta). Det var bare to av de 20 deltakerne som gikk under par i dag.

Banen var i førsteklasses stand. Det hadde faktisk ikke vært nødvendig med ballplassering.

I og med at det var blitt mørkt, og hadde begynt å regne, da det var klart for premieutdeling, ble det hele litt rotete da de potensielle premiemottakerne måtte stå utenfor tak borte ved turneringsboden, som hadde det eneste tilgjengelige lyset til å leste premielistene under (med litt planlegging hadde det kanskje vært mulig å få låne klubbhuset til dette).

Bildene bærer også preg av dette, ettersom det tar litt tid å “lade” blitzen, så da er det mange som allerede er ute av fokus når den tennes. Her er nå det vi har.

Siden det bare var seks deltakere, ble det delt ut bare to premier i A-klassen.

Ronny Waagenæs tok sin fjerde seier for året med en solid runde på +2.

Erlend Bærø tok sin andre andreplass på rad. Også han gikk på +2, men brukte ett slag mer brutto.

I B-klassen var det ti stykker med og der ble det derfor delt ut tre premier.

Arne Kristian Schille debuterte med en fjerdeplass forrige mandag, og i dag tok han steget helt opp øverst på pallen. 21 poeng ga en klar seier i dag.

Jan Tore Samuelsen er en terrier når ha får ferten av sammenlagtpremier (mer om det siden), og tok andreplassen med 19 poeng.

Tredjeplassen gikk til Robert Eilertsen, som har spisset formen litt i seneste laget. Han fikk 18 poeng.

Som sagt, ikke alle bildene var like heldige med hensyn til blitz-øyeblikket.

C-klassen hadde bare tre deltakere, og derfor bare én premie. Den gikk til Marit Bjørnstad som sanket 17 poeng.

Det var altså litt vind.

Birdier

Ronny synes det er viktig å presisere at han IKKE fikk noen birdie i dag. Derimot plukket han opp en sjekk fra forrige uke.

Så var det det med blitzen.

De som faktisk fikk birdier var blant annet Arne Kristian Schille på hull 2, og

Her med sjekken.

Robert Eilertsen på hull 1,

"Vi fikk også birdie!"

samt Erlend Bærø og Alexander Løken på hull 4.

Matchplay-KM

Lars Sandberg fikk overlevert det fysiske beviset på at han faktisk vant årets klubbmesterskap i matchplay. Finalen ble spilt på lørdag.

Orders of Merit

Det er øyensynlig slutt på at de tre beste på hver OoM får premie, for det var bare vinnerne som fikk komme frem og hente sine premier.

Med linselus

Ronny Waagenæs vant A-klassen med 6 poengs margin til Lars Sandberg. De var omtrent likt etter forrige uke, men Lars’ plassering i dag ble ikke tellende og med dagen seier klarte Ronny å øke poengsummen sin med 6 poeng. Stefan Johansson ble nummer 3 og Olaf Thomassen nummer 4.

Med dagens andreplass i B-klassen kunne Jan Tore Samuelsen bytte ut en 6. plass fra 3. mai, og øke poengbeholdningen med 5 poeng. Og det var det nok bra han gjorde, for OoM-seieren ble ganske så knapp. Elin Bjørnhaug økte nemlig med 6 poeng, så hadde Jan Tore blitt nummer tre i dag, hadde kanskje seieren røket, for marginen ble til slutt bare 2 poeng. Som sagt, når han får ferten av sammenlagtpremier!

Robert Eilertsen hadde en bra sluttspurt og ble nummer tre, rett foran Kristian Bjerve og Jon Kittilsen, som ikke klarte å skaffe seg ett eneste ekstra OoM-poeng i de tre siste turneringene.

Som vi har nevnt før, er teten i C-klassen veldig avhengig av regelmessig deltakelse, for det er mange som er innom C-klassen i sesongens løp, men deltakelsen i hver turnering har en tendens til å være liten.

Det var veldig jevnt foran dagens turnering mellom Marit Bjørnstad og Øyvind Wulfsberg. Dessverre hadde Øyvind blitt syk og kunne ikke starte i dagens turnering. Marit måtte derfor bare fullføre, og det gjorde hun jo med stil, og tok derfor årets OoM-C, med Øyvind to poeng bak.

Mange som ventet tålmodig.

September-sjekken

Til slutt dreide det seg om penger, nærmere bestemt en gavesjekk til dem som har spilt best i september. Her var det flere gjengangere fra listen ovenfor.

Med to førsteplasser i september gikk Lars Sandberg til topps i A-klassen, og fikk dermed et fint plaster på såret etter å ha blitt revet ned fra OoM-toppen helt på tampen. Det var en ganske så klar seier også, ettersom han var 5 poeng klar av Olaf Thomassen.

Og da kom smilet gitt.

Det blir nye jernkøller på Jan Tore Samuelsen snart, for han kan gå til Golfhandelen med to premiesjekker på totalt 1000 kroner. Han vant nemlig B-klassesjekken i august, og gjentok altså bragden i september.

Nærmest kom Dag Raaum (3 poeng bak), Robert Eilertsen (5 bak) og Elin Bjørnahaug (også 5 bak).

I C-klassen var det bare to stykker som hadde spilt alle fire turneringene i september, og det var ekteparet Bjørnstad: Marit og Terje. Det var Marit som vant sjekken, 9 poeng foran Terje.

Da er altså den offisielle turneringssesongen over for i år. Derfor er denne notisen i svart.

Vi kommer med en oppsummering eller to eller tre, senere.

Imidlertid blir det ikke slutt på å samles for å spille golf. Som i sommer, kommer det til å bli satt opp Mandagstreff-turneringer hver mandag omtrent to timer før solnedgang så lenge banen er åpen. Vanligvis stenger den ved utgangen av oktober, men noen ganger er det åpent også den første uken av november. Dette avhenger av været. Blir det mye frost, kommer Tom Rune til å stenge banen.

Banen er forresten spesielt fin om høsten, da bakgrunnen ikke bare er grønn, men i alle regnbuens farger.

Vi synes det er litt merkelig egentlig at denne turneringen ble avholdt. For noen år siden ble det fornuftig nok bestemt at premieutdelingene for Order of Merit skulle skje under premieutdelingen på Elgjakta – avslutningsturneringen.

Da var det veldig unødvendig å legge denne turneringen til. Den sto nemlig ikke opprinnelig på terminlisten.

Ikke bare var det helt mørkt under premieutdelingen. Tidlig start (kl. 16.30) gjorde sannsynligvis at noen, som kanskje lå bra an på Order og Merit, ikke fikk anledning til å delta.

Neste år synes vi at turneringskomiteen burde gå tilbake til ordningen som har vært i bruk de siste årene (arranger gjerne Elgjakta en uke senere)..

Vi har hedret vinnerne i dag, men mange kom også bare for å delta og hei på dem som vant heder og ære.

Her er to utmerkede eksempler på dette!