Mandagsvær også i august – oppdatert med resultater

2. august 2021 – Første mandagscup i andre halvdel av sesongen gikk av stabelen i dag.

Været var perfekt for golf. Akkurat passe varmt og lite vind. Ikke et tegn på skyer på himmelen. Banen er så bra og tørr, at det ikke var noen ballplassering.

Det var 21 påmeldte (A: 7, B: 9, C: 6), så alle var sikret OoM-poeng. Som vi er blitt vant til var det elektronisk scoring.

Det var litt kluss med nettilgangen på Krokhol i dag, så det var umulig å skrive ut scorekort, så alle lagene fikk ett de måtte fylle inn selv, og de startende fikk vite at scorene skulle telles manuelt hvis nettet ikke var oppe igjen når alle kom inn. Det var det visst ikke, for noen manuell scoring ble ikke gjort.

I dag spilte alle fra rød tee.
Siden det ikke var noen premieutdeling, viser vi like godt et bilde av Lusetjern, som tok seg godt ut i kveldssolen.

Det ble heller ingen premieutdeling – fordi Ronny hadde glemt premiene (baller med Krokhol-logo) hjemme – slik at det ikke var noen premier å dele ut. Hvorfor det heller ikke ble delt ut birdie-sjekker heller, vites ikke. Det var nemlig ganske mange birdier. Jostein Olafsen fikk for eksempel tre på rad (hull 4-5-6).

Selv med elektronisk scoring på telefon tok det sin tid å få resultatene. Ti over halv 10 i går kveld var fremdeles ingen resultater klare. Vel, det er ikke helt sant, for de scorene etter de første 6 hullene lå der, men de tre siste var sperret (dette er en greie for å unngå at folk sitter på terrassen og sjekker leaderboarden på telefonen slik at premieutdelingen blir helt uten overraskelser).

Vi oppdaterer når vi har resultater å kommentere.

 

Så var resultatene tilgjengelig.

Det var mange gode scorer, og mange kandidater til dagens runde, men best i dag var Jostein Olafsen. Han leverte nemlig en 38-runde (altså +2 brutto), med som tidligere nevnt tre birdier på rad midt på runden. Netto ble det 31, altså 5 under par. Så nå er det snart A-klassen neste.

Det ga soleklar seier i B-klassen, der andremann, Jon Kittilsen, var 4 slag bak på -1.

Robert Eilertsen ble nummer tre på +1.

Den andre store kandidaten til dagens runde, ble levert av Alexander Løken. Også han gikk på +2 brutto (38), men siden han har lavere handicap, ble det “bare” -4 netto (32).

Han som glemte premie-ballene hjemme, Ronny Waagenæs, gikk også under par, og tok andreplassen med -1.

Lars Sandberg tok tredjeplassen i A-klassen med par.

C-klassen ble også vunnet på under par, for Trond Ovik tok nemlig seieren på -1.

Eirik Gjerstadberget tok andreplassen på par, mens

kveldens vertinne,

, ble nummer tre med +4.

BIRDIER

Det ble en dyr kveld for Golfhandelen. Det må nemlig utstedes 8-birdiesjekker.

  • Jostein Olafsen 3 (hull 4, 5, 6)
  • Erlend Bærø 1 (hull 3)
  • Per Frode Haugen (hull 6)
  • Jon Kittilsen (hull 1)
  • Alexander Løken (hull 8)
  • Olaf Thomassen (hull 8)

Orders of Merit

I A-klassen har Lars Sandberg overtatt ledelsen, ettersom den tidligere lederen, Stefan Johansson, er på ferie. Han ligger fortsatt på andreplass, bare 5 poeng bak. Ronny Waagenæs ligger på tredje plass, 13 poeng bak.

I B-klassen leder Erlend Bærø, men han har nå rykket opp i A-klassen, så ledelsen kommer ikke til å holde lenge. Kristian Bjerve og Jon Kittilsen ligger på de neste plasssene, henholdsvis 3 og 7 poeng bak.

I C-klassen leder Dag Raaum. Han var ikke med i denne turneringen, men når han er tilbake er det i B-klassen. Ledelsen er derfor høyst midlertidig. Bjarne Røed ligger på andreplass, og trenger bare 5 poeng til å ta ledelsen. Marit Bjørnstad på tredjeplass trenger 6.

SKJERPINGS

Mange gode scorer gjorde at det sannsynligvis var mange green-treff, og det viste seg at mange slurver med å reparere nedslagsmerker. Noen gjør et forsøk, men reparerer på feil måte, og det er nesten like ille. Husk at du skal stikke greengaffelen ned ved siden av merket og presse gresset inn i merket, før du jevner det ut med foten/putteren. Gjør du det, er merket borte på en dag.

Slik skal du reparere nedslagsmerker