Matchplay-KM trukket

1. juni 2021 – Da har vi seedet og trukket.

Til slutt var det 34 stykker som hadde meldt seg på – og det blir derfor en “pre-runde” med to matcher der Bjarne Røed møter Jens Kristian Tofteberg og Marit Bjørnstad møter Marte Olstad. Vinnerne av disse matchene går da inn i hovedrunden, som da vil bestå av 32 deltakere i 16 matcher.

Det er ingenting i veien for at matcher i runde 2 der det er trukket motstandere kan spilles med en gang. Det hadde vært fint om de fleste kunne bli avviklet innen midten av juni.

Husk at startavgiften skal betales før du spiller den første matchen. Vipps: 48 11 22 67. Noen har betalt allerede, og takk for det.

Noen regler

  1. Det er den som står oppført først (dvs. til venstre) som har ansvaret for å ta kontakt med motstanderen. Kontakt Jon (48 11 22 67) hvis du ikke har kontaktopplysninger for motstanderen.
  2. Vinneren har ansvaret for å rapportere resultatet. Ta gjerne et bilde av scorekortet (som viser hvem som vant hvilket hull og hvilke handicap som gjelder) og send det til Jon (48 11 22 67), eller send en melding med resultatet i formatet “Lars vant 1 opp”, eller 2/1, 3/2 osv. Altså antall hull vunnet mer enn motstanderen foran skråstreken, og hull igjen på runden bak skråstreken. 1 opp betyr at vinneren hadde vunnet 1 hull mer da runden ble avsluttet.
  3. Hvis matchen ikke er avgjort etter 9 hull, spilles det sudden death inntil det foreligger et resultat (på hull 11, 12 osv.). Resultatet angis da som hullet der matchen ble vunnet, f.eks. “Jens vant på hull 10”.
  4. Handicapen du spiller med er spillehandicapen du har i henhold til slopetabellen på den dagen matchen spilles (ikke den du hadde da du ble seedet). Den som har lavest handicap spiller på scratch, og får ingen slag. Den som har høyest handicap får tildelt slag i henhold til differansen. Hvis spillerne har henholdsvis 18 og 22 i spillehandicap, er forskjellen 4, og den med hcp 22 får derfor tildelt slag på hullene med indeks 1, 2, 3, 4. Ved spill av 9 hull blir det i praksis bare på to hull.
  5. Forseelser eller feil som i slagspill ville gitt 2 straffeslag, gir i matchplay tap av hullet.
  6. Den med lavest handicap slår ut først på hull 1. Deretter har vinneren av hvert hull honnøren på det neste. Hvis et hull deles (uavgjort), beholdes honnøren av den som hadde den. Hvis noen slår utenfor tur, kan motstanderen kreve at slaget annulleres og slås på nytt. Det samme gjelder hvis en spiller slår fra foran tee-klossene.
  7. Det er lov å gi putter og gi hull (f.eks. hvis du ligger håpløst etter). Det er også lov å gi matcher, f.eks. hvis du blir skadet og ikke kan spille.
  8. Ikke nøl med å ta kontakt på 48 11 22 67 eller jon.kittilsen@getmail.no hvis det er noe du lurer på.
Fjorårets finalister

Lykke til!