Siste Mandagscup i mai

27. mai 2024

Gjessene som bor på banen, må ha invitert hele slekta, for da starten gikk, var det et helt kobbel med birdies på feltet.

Etter noen etteranmeldinger, var det 23 stykker som stilte til start i dag (13 i A-klassen, 8 i B-klassen og 2 i C-klassen). Værmeldingen så lenge stygg ut, og det regnet en del den siste timen før start. Men da startskuddet gikk, ble det opphold, og det holdt runden ut.

Banen var så tørst at det som kom av nedbør ble absorbert og det var veldig lite overflate- og «tilfeldig» vann. Faktisk var det ganske gode forhold.

I dag gikk nesten alle fra tee 52, ettersom det var bare tre som hadde valgt 42 og samme antall som hadde valgt 47. 

Etter resultatene å dømme, hadde det kanskje vært lurt for en del av de 17 som valgte tee 52 å revurdere hvor de slår fra.

Som vanlig var det ikke alle som kom seg rundt på «tilmålt» tid, og det spørs om ikke det hadde vært lurt av turneringskomiteen å ha grupper slå ut på alle hull. Spesielt kunne det være aktuelt for noen å starte på hull 4, ettersom det ikke er stort lenger å gå tilbake til klubbhuset fra den provisoriske greenen på hull 3 enn fra hull 6. I dag var det dobbel start på hull 1, 3 og 6. Det hadde vært fint å kunne dra hjem fra Krokhol på en mandag før ti på ni.

Tombola og birdies

Som vanlig var det en tombola-trekning for å gi en 3-pakning med baller til en av dem som ble igjen til premieutdelingen. I dag gikk ikke premien til hverken Alexander eller Jostein, men til Elin Bjørnhaug, som var en av dagens turneringsledere.

Ettersom turneringskomiteen nå har fått trykket opp premiesjekker fra Golfhandelen, ble slike også delt ut til dem som hadde birdie forrige mandag – det var riktig mange. Vi lar røkla bli representert her av den gladeste av dem: Marit Bjørnstad – for øvrig også en av turneringslederne.

I dag derimot var det bare to birdier, og redaksjonen var så heldig å bivåne dem på nært hold. Sjur Pettersen la andreslaget på hull 5 rett utenfor greenen, og hadde bare en chip in for GIR. Birdie-putten ble enkelt, om enn kanskje litt nervøst, konvertert.

Den andre birdiemakeren i dag var Stefan Johansson, som like godt satte pitchen han måtte slå fra siden av bunkeren etter et dårlig innspill på hull 6. Det var ikke flaks!

Stefan måtte på jobb og var derfor ikke på premieutdelingen, men vi vet alle hvordan han ser ut, så bilde er egentlig overflødig.

Premieutdeling

A-klassen

Her var det veldig stor spredning resultatmessig – faktisk skilte det hele 13 slag mellom vinneren og nummer to og jumboen.

Tidligere omtalte Stefan (som hadde gått hjem) tok tredjeplassen på +2 (han slo Øyvind Wulfsberg på handicap).

Lars Sandberg tok andreplassen på par og på høyere spillehandicap enn vinneren.

Sjur Pettersen spilte en solid runde på +2 brutto, noe som ga par netto (han har bare to tildelte slag på front-9). Med en bedre provisorisk green på hull 3, hadde han garantert gått under par.

B-klassen

Her var det en grei blanding av erfaring (i enkelte tilfeller mye) og friskt, ungt blod! Det var veldig hyggelig å se at «pallen» ble bekledd av to kvinner og en junior. Dette lover godt.

Dagens Liseberg-pris for den meste varierende runden gikk nok til Liv Celine Almsbakken, som utnyttet sine 41 tildelte slag (hun spiller fra tee 52) og produserte 19 poeng.

Elin Bjørnhaug hadde samme poengsum, men hennes runde-standardavvik var langt lavere enn Celines. Hun har lavere SH og tok derfor andreplassen.

Best i dag var fjorårets junior-klubbmester, Jonas Janderberg (han er oppført med Klubbmester som yrke i Golfbox 😊). Han er 16 år, og vi håper at han snart for følge på mandagene av flere jevnaldrende.

C-klassen

Bare to deltakere i C-klassen i dag. Her er det mye å hente for relativt ferske golfspillere.

Turneringsspill er utviklende og deltakelse kan anbefales for alle som ønsker å bli bedre til å spille golf.

Her var det ti poeng mellom de to deltakerne. Gaute Frostad fikk 25 poeng og en overlegen seier

Orders of Merit

Dette emnet er jo ekstra spennende når det gjelder månedens siste turneringer. Hvem får gavesjekken på 500 kroner?

I A-klassen gikk pengene til Alexander Løken. Han har passet på å spille alle 4 turneringene i mai, og har akkumulert en andreplass, to fjerdeplasser og en femteplass. Det gir 30 poeng og seier med 4 poengs margin til Morten Olstad.

I B-klassen var det jevnere – mye jevnere. Sjekken går til Liv Celine Almsbakken, som omsatte plasseringene 2-1-3 til 30 poeng. Det er ett poeng mer en Christian Danielsen, som ikke deltok i dagens turnering. Kristian Bjerve var bare to poeng bak Celine.

I C-klassen har det bare vært 6 deltakere, og da sier det seg selv at den som har deltatt oftest stiller med en stor fordel. Den eneste i denne klassen som har deltatt i alle fire turneringer i mai, er Vegard Andresen. Da ble det en enkel seier, med 42 poeng av 48 mulige.

Gaute Frostad ble nummer to.

Påminnelser

Neste Mandagscup

Den første mandagscupen i juni er tradisjonelt den med best deltakelse, og vi ser frem til å sette rekord neste uke. Turneringene er mer gøy når det er mange med.

Husk å melde deg på

Klubbmesterskapet i matchplay (påmeldingsfrist 31. mai) – her er mottoet: «Bli med og treff nye venner» (sakset fra en skyteklubb).

Krokhol Open, 18 hull i tre klasser, søndag 2. juni

Golfhandelen Open, lørdag 8. juni (med sesongens beste utvalg av premier)

Innhold
Klubben