Skiftende forhold

Mandagscup 20. august

Først regnet det, så ble de sol, og så regnet det litt igjen. Været kunne liksom ikke bestemme seg denne fine sommerkvelden. Imidlertid kom regnet hverken i store mengder eller i lange perioder, så det var fin-fine forhold på Kroken for årets 12. mandagscup for de 23 som stilte opp.I dag var det igjen tid for herrene å spille fra hvit tee, og damene fra gul. Det gjorde at alle fikk noen ekstra slag å rutte med, men også noen ekstra utfordringer. Noen håndterte disse bedre enn andre. Det bidro nok også til at det ble litt mer letning og litt lengre runder, men hva gjør vel det når vi får med oss solnedganger som dette.

Birdier

Det var fem av dem i dag, og fire av dem ble satt av de samme to spillerne på de samme to hullene, nemlig hull 1 og hull 4.Både Arve Bjerke og Ronny Waagenæs (vist) hadde dermed et par-3-gjennomsnitt på 2 i dag. Det er bra det, siden hull 4 er et av de hullene som blir mye mer krevende fra hvit tee.Den siste birdie gikk til Rune Sørlie, som fikk den på 8-ern. Og selv om han “bare” fikk én, var den til gjengjeld verdt 4 poeng.

A-klassen

(9 deltakere)

Det gikk litt tregt med enkelte grupper i dag, og det tok derfor litt tid før premieutdelingen kom i gang. Spesielt i A-klassen var det mange som hadde det travelt. Det ble ganske jevnt i denne klassen, som i motsetning til de andre spilte slaggolf.Best av alle i dag var Arve Bjerke (en av dem som ikke ventet), som gikk på 41 brutto og 34 (-2) netto.Ronny Waagenæs fikk også god drahjelp av sine to birdier, og tok andreplassen på 42 brutto og 35 (-1) netto, for øvrig med et meget fargerikt scorekort.Trond Torgersen var en av dem som var tidlig ferdig, etter å ha spilt dagens kanskje jevneste runde. 8 bogeyer og én par ga 44 brutto og 37 (+1) netto, for tredjeplass.

B-klassen

(9 deltakere)

Det ser ut til at B-klassen slet litt mer med hvit tee enn tilfellet var i A-klassen, for snittscoren var en god del lavere.Kristian Bjerve spilte eventyrgolf i betydningen “jeg fant, jeg fant”, for ballen ble funnet på de merkeligste steder, men han fikk den ut og kjempet seg til poeng på hvert eneste hull. Det ble til 18 poeng og ganske klar klasseseier.Premiegrossisten (i hvert fall i det siste) Rune Sørlie tok også poeng på alle hull. Det var mange enere og da var det godt å innkassere fire poeng for birdien på 8-ern. 16 poeng holdt altså til andreplass.Knut Storm Hanssen hadde heller ingen stryk. Han hadde også mange enere, men dessverre ingen birdie til å få opp gjennomsnittet.

C-klassen

(5 deltakere)

Siden det var så ukarakteristisk få deltakere, var det bare én premie i C-klassen i dag.Den gikk likegodt til Marit Bjørnstad, som tydeligvis trives med å spille fra gul tee. 20 poeng holdt til seier med 8 poengs margin.

Orders of Merit

I A-klassen var to av dem i teten ikke med i dag, men det var Morten Olstad, som økte poengbeholdningen med 3 poeng ved å bytte ut en tidligere 7. plass med dagen 4. plass. Han har nå en ledelse på 4 poeng til Olaf Thomassen, og 7 til Per Frode Haugen. Det blir en spennende avslutning, for ingen av de tre i teten har lenger noen veldig dårlige runder å bytte ut.I B-klassen har nå Rune Sørlie overtatt den ledelsen som Yngve Andersen har hatt så lenge. Men det skiller bare 2 poeng. Det er nok disse to det kommer til å stå om, for den neste puljen, med Kristian Bjerve, Terje Bjørnstad og Steinar Nordskog er 20+ poeng bak de to i teten. Rune har kanskje en liten fordel, for han har et par dårlige runder å bytte ut med noe bedre.Det er fremdeles Tony Farinha som leder C-klassen, men ledelsen til Øyvind Wulfsberg er ikke mer enn 4 poeng. Marit Bjørnstad rykket oppover listen i dag, ettersom hun byttet ut en 9. plass med dagens seier, og er bare to poeng bak Øyvind. Her er ingenting avgjort.

Klubbmesterskapet

Det hadde vært fint om vi kunne få opp interessen for det som burde være årets begivenhet.

Per dags dato er det 12 stykker som har meldt seg på klubbmesterskapet. Av disse er fire damer.

Langstidsvarselet er bra, så det er bare å melde seg på.

Innhold
Klubben