Match play 2014

Match play 2014

Som i fjor er vi sent ute, men av helt andre grunner. Da var ikke banen bra i begynnelsen av sesongen, mens nå er den jo super. Og synes jo at vi bør ha et klubbmesterskap i matchplay også i år. “By default” ser det ut til at arrangering av match-KM faller på redaksjonen. Det hadde imidlertid vært fint å bli spurt.

Det har lakket og lidd litt, fordi den nye turneringsmodulen i Golfbox er meget forvirrende. Redaksjonen (som IKKE har vært på GB-kurs) har gjort sitt beste og håper det vil virke.

Fordi vi har kommet litt sent i gang har vi satt turneringens varighet fra 15. juni til 15. oktober. Dessuten er det jo greit å ha en konkurranse gående som varer litt lenger enn de andre. I fjor spilte vi jo til langt ut i november.

Det vil si at dere har fra nå til 15. juni å melde dere på.

Deretter vil rundene gå som følger:

  • 1. runde – før 1. august
  • 2. runde – før 1. september
  • Kvartfinaler – før 15. september
  • Semifinaler – før 1. oktober
  • Finaler – før 15. oktober

Basert på tidligere erfaring er det nok med 5 runder – det vil si at det er plass til 36 deltakere. Skulle det bli mer enn 36 som melder seg på, blir det avskjæring etter handicap. Seedingen (hvis den virker i Golfbox) vil også bli etter handicap. Det virker slik at i første runde spiller laveste hcp spiller mot høyeste hcp, nest laveste mot nest høyeste osv.

Det spilles med fullt SH, og de tre første rundene spilles over 9 hull (det er da indekseringen på front-9 som gjelder). Som i fjor. Hvis det er uavgjort etter 9 hull, er det “sudden death” som gjelder.

Det er den som står oppført først på i hvert par på startslisten som har ansvaret for å avtale en tid som passer for begge motstandere. Vinneren av hver match har ansvaret for å registrere resultatet. Det er litt usikkert med den nye turneringsmodulen, men vi håper å kunne ha et resultattablå på resultattavlen i klubbhuset. Vinneren skal da føre opp resultatet her, og dessuten sende en SMS til 4811 2267 med resultatet. Turneringslederen vil deretter registrere resultatet i Golfbox.

Vi håper på stor deltakelse.

Aktuelt-rapporter

om matchplay fra sesongen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + eleven =