Ute og representerer klubben (10/24)

23. juni – St. Hansaften

NM Midamatør på Nøtterøy GK – 2. dag

Det gikk ikke som vi håpet og det ble ingen særlig forbedring for våre håpefulle.

Herrer 40+

Først ferdig av våre var Stefan Johansson i H40. De gikk først ut i dag, ettersom de gikk sist ut i går. Han lå på 47. plass etter gårsdagen, og falt dessverre 5 plasser med dagens 95-runde (+23).

Vinneren av klassen var en gammel ringrev fra Vestfold Golfklubb ved navn Joachim Aslaksen, som spilte turneringen på par, etter -2 i dag. Det var altså ingen under par i denne klassen. Det var bare 10 deltakere som gikk på under +10.

Stefan er sikkert skuffet over scoren, men vi gir ham honnør for å stille opp. Det var bare fire som hadde høyere handicap enn ham av de 56 deltakerne i denne klassen.

Herrer 25-39

Kristoffer Olstad bedret sin posisjon på resultatlisten med 3 plasser med dagens 89-runde. Med hans handicap, ville han fått 9 slag tildelt hvis de spilte med handicap.

Runden var derfor åtte over hans netto par, så han er neppe fornøyd med hverken dagens, og slettes ikke gårsdagens, han heller. Han ble nummer 50 i dette sterke selskapet.

Klassen ble vunnet av Kristoffers spillepartner i går, og vårt bekjentskap fra Golfhandelen Open, Stian Lund. Han vant til og med ganske overlegent. Med -3 totalt, var han den eneste som gikk under par, og seiersmarginen var 6 slag til han som ble nummer to.

Damer 25+

Vi føler med Stine Torgersen i dag. Hun husker antagelig ikke selv sist hun leverte en 100-runde (+28). Det kan ikke ha vært mye som stemte når hun bare fikk to par på hele runden (begge par 5-hull).

Hun falt én plass på resultatlisten og ble nummer 9.

Vinneren var en lokal scratch-spiller som fikk +18. Det er faktisk 12 slag over hennes netto handicap (3) – så det er klart at banen ble opplevd som vanskelig selv av dem som spiller der regelmessig.

Vanskelige forhold?

I går lurte vi på om det var været som resulterte i relativt høye scorer. I dag har vi ingen informasjon som antyder at værforholdene var under pari.

Kan da grunnen til så mange høye scorer være at banen var satt opp for vanskelig?

Mange har i mange år kritisert NGF for å gjøre dette i mesterskap, og vi ville ikke bli overrasket hvis det viser seg å ha vært mange ekstra vanskelig flaggplasseringer.

Hvis så er tilfelle, er det vår mening at det er tullball å ødelegge helgen for så mange deltakere når turneringen har «amatør» i navnet.

Innhold
Klubben