Ute og representerer klubben (9/24)

22. juni 2024

I dag var dagen for starten på NM Midamatør.

Som rapportert for noen dager siden, skulle Krokhol GK ha fire representanter i dette Norgesmesterskapet. På deltakerlisten er nå Alexander Løken borte, og vi har tre representanter: Stefan Johansson, Kristoffer Olstad og Stine Torgersen.

Kuriositet

Spillergruppen som gikk ut på hull 10 kl. 10:10 i dag bestod av tre spillere som alle har tilknytning til Krokhol. Kristoffer Olstad er selvfølgelig fortsatt medlem og ble klubbmester i 2020.

Kenneth Trehjørningen ble klubbmester på Krokhol fire år på rad fra 2005 til 2008. Han har nå handicap 1,9 og representerer Onsøy Golfklubb.

Den andre er Stian Lund, som fikk sin golfstart på Krokhol i sin tid. Han er proen som vi alle har prøvd å slå under Golfhandelen Open de siste årene. Han er pro på Holtsmark og er oppført med +1 i handicap.

Av de forhenværende Krokhol-medlemmene var det Stian Lund som gjorde det best i dag. Han ligger på en delt førsteplass med +1 før siste runde.

Regnvær ødela, eller…?

Det var Stine Torgersen som var først ferdig av våre. Hun gikk ut kl. 8:40 i dag morges, ettersom det var damene som gikk ut først. Det stilte bare 11 damer til start.

Jevnt over er det temmelig høye scorer i dameklassen, nivået tatt i betraktning (alle er oppført med handicap på leaderboarden). Man venter seg jo ikke at spillere med handicap nær null skal levere runder på fra 8 til 14 over par – noen ja, men ikke alle. Vi antar at været der nede i Vestfold kanskje var verre enn det var på Krokhol i morges, og at dette ga seg utslag på scorene. Nøtterøy er heller ikke en utpreget lett bane.

Stine leverte en 93-runde (+21) og ligger med det på 8. plass. Vi håper på bedre vær og lavere score i morgen. Så vidt vi kan se, er det ingen cut.

Mye høye scorer også i den yngre herreklassen

Som vi indikerte ovenfor, kan det tyde på utfordrende spilleforhold på Nøtterøy. Vår representant, Kristoffer Olstad, øynet nok en sjanse for avansement etter to påfølgende par på hans 14. og 15 hull for dagen (hull 5 og 6), men røyk på en DB på det avsluttende hullet (par 5 hull 9).

Han endte med en score på 94 (+22) og ligger på en delt 54. plass før andre runde (hvis det ikke er cut).

… og i den eldre

Starten for den eldste herreklassen (H40), med 56 deltakere, ble utsatt 30 minutter leser vi i Golfbox. Nok et tegn som tyder på vanskelige forhold.

Nå er de fleste endelig i mål. Vår representant, Stefan Johansson, kom i mål på 93 slag (+23) og ligger i øyeblikket på 44. plass. Alle er ikke kommet inn, så det kan bli endringer.

 

Våre representanter har altså alle prestert på omtrent samme nivå så langt.

Vi håper på en forbedring under morgendagens runde.

Her følger du med. I skrivende stund er startlisten for i morgen ikke lagt ut enda.

Innhold
Klubben