Vårsleppen 2022 – sluppet og kommet inn i god behold

1. mai 2022 – Rammen kunne neppe vært bedre for årets første turnering.

Flaggene vaiet (det er tross alt 1. mai), det var musikk og applaus (disk-golfen hadde også turnering), solen brøt gjennom skylaget i tide for premieutdelingen, og banen viste seg stort sett fra den samarbeidsvillige siden. Forholdene kunne neppe noen klage på.

Hvis det er noen skår i gleden, så var det at spillet gikk fryktelig seint. Over fem timer tok det denne reporteren å karre seg rundt 18 hull. Følgelig ble det lenge å vente for dem som kom inn tidlig.

Det var også litt dårligere deltakelse enn i fjor. Det var 40 deltakere i år (20 lag) mot 54 (27 lag) i fjor. Forklaringen er trolig at i fjor var det korona-restriksjoner og lite annet å gjøre, mens vi i år kan glede oss over null restriksjoner, selv om det altså gikk ut over deltakelsen.

Premielisten ble i stor grad dominert av yngre spillere med relativt høyt handicap. Av de 14 som fikk premie, er halvparten født på 1990-tallet (dette er også noe vi kunne ha gledet oss over ovenfor), og gjennomsnittlig spillehandicap for den samme gruppen var 27.

Jostein Olafsen (SH 14) og Knut Sørset (12) er ikke blant dem med høyt SH, for de er på full fart ned, De tok 7. plassen og vant Krokhol-baller. 41 poeng ble det på dem.

6. plassen ble tatt av dagens beste representanter for Grorud Håndverk-service var Oscar Stovner Storeide (27) og Joakim Ustad (26), som karret til seg 42 poeng.

5. plassen ble nordnorsk, ettersom den gikk til Erlend Bærø (11) og Elin Bjørnhaug (23). De hadde også 42 poeng, men gikk foran på lavere spillehandicap (20 slag mindre).

Et par veteraner snek seg inn på 4. plass. Dagfinn Dreyer (29) og Jon Kittilsen (18) ble satt på samme lag av Golfbox, men tilhører tilfeldigvis samme årskull. 45 poeng ble det på dem, i stor grad takket være Dagfinns front-9.

Espen Nordskog (22) og Bjørn Moseby (43) scoret flotte 47 poeng, og kapret 3. plassen med det. Bjørn måtte gå tidlig og Espen rasket derfor med sag premiene hans.

Ett poeng mer (49) ga Jørgen Bjerke Skatvedt (36) og Martin Monssen Moen (28) 2. plassen.

Det ble en suveren seier til Knut Erik Lødding (33) og Ørjan Johansen (61), som fikk hele 52 poeng. 48 av disse spilte Ørjan inn alene, fordi Knut Erik måtte gi seg etter 9 hull. Ørjan hadde med andre ord vunnet hele turneringen selv helt uten makker (på lavere SH). Imponerende! Det hersker tvil om Knut Erik vil se noe til premiene som Ørjan mottok på hans vegne.

(Denne delen er redigert i etterkant, ettersom vi hadde forvekslet de to makkerne da rapporten opprinnelig ble utgitt.)

Mandagscup

I morgen allerede er det Mandagscup. Det er 26 påmeldte, og startlisten er allerede kunngjort, men har du anledning å spille kl. 18, så ta turen likevel. Det er vanligvis mulig å etteranmelde seg. Før runden serverer Kari sin berømte jegergryte!

Seniorcup

På tirsdag er det avspark for Seniorcupen. Det er turneringsserien for alle over 50 som har anledning til å stille til start kl. 11.30. Har du anledning, og er kvalifisert, bør du stille opp! Det er både hyggelig og skjerpende for konkurranseinstinktet.

To tøffe typer som du kanskje møter i seniorcupen på tirsdag.

Kvalifisering til lag-NM

På lørdag er det en nykommer i turneringssammenheng. I mange år har ikke Krokhol GK klart å stille lag i lag-NM i herreklassen. Vi var med i dameklassen i flere år før de aller siste.

Dette har nå klubben tenkt å gjøre noe med, og det arrangeres derfor en kvalifiseringsturnering på lørdag 7. mai. Det trengs minst 4 herrer og 2 damer for å stille lag i NM. Fordi to av rundene under NM spilles på samme dag, går denne turneringen, som spilles fra scratch (dvs. uten handicap) også over 36 hull (start kl. 9 og kl. 14.30.

Vi synes dette er et kjempeflott tiltak og oppfordrer så mange som mulig til å stille opp.

Merk at lag-NM arrangeres 16-17 juli, så du må planlegge sommerferien rundt dette.

Innhold
Klubben