Våt fornøyelse på første senior-onsdag?

5. juni 2024
For oss som var hjemme så det i hvert fall slik ut på yr-kartet.

For oss som var hjemme så det i hvert fall slik ut på yr-kartet. Dette til tross var det 13 deltakere som fullførte dagens Seniorcup (A: 7, B: 6). Det var opprinnelig 16 påmeldte, men tre lot seg altså skremme av værmeldingen.

Enkelte trives bedre i regn og vind enn andre, og resultatene var i høyeste grad varierende.

I A-klassen vant Olaf Thomassen med 19 poeng (42 slag). Kjell Høydahl tok andreplassen på netto par og 18 poeng.

I B-klassen var det uhyre jevnt i teten. Både Trond Bjerke og Kjell Egge fikk 16 poeng, men Trond gikk foran på handicap. Både Roald Eilertsen og Jan Berg Jansen fikk 15 poeng, og det var Roald som fikk tredjeplassen.

Litt banestatistikk

For en gangs skyld var det ikke hull 7 (i dag hull 16) som var det vanskeligste, men hull 2 (dvs. 11). Dette skyldes antagelig at de som startet fra tee 52 (men det var bare tre av dem), da måtte slå ut aller bakerst fra. Dette viser at endringen av indeksen for dette hullet, som ble gjort i vinter, var riktig.

Birdiefest

Enkleste hull i dag var hull 12 (altså 3-ern). Der ble det nemlig satt hele 8 birdier, noe som er høyst uvanlig. Vi håper ikke det skyldes feiltasting. Følgende er oppført med birdie:

  • Olaf Thomassen (fikk også birdie på hull 15)
  • Trond Bjerke
  • Roald Eilertsen
  • Trond Hareide
  • Sander Lund
  • Asbjørn Solevåg
  • Svein Tangen
  • Trond Torgersen

Vi nevner også at hullet blir veldig kort på back-9 for dem som spiller fra tee 42. Så var det heller ikke en eneste DB eller verre på dette hullet i dag.

Feil baneoppsett i Golfbox

I ettertid ble vi gjort oppmerksom på at scorene ble ført på feil baneoppsett i Golfbox, som om hull 3/12 fremdeles er et par 5-hull og banen par 72.

Dessverre var alle birdiene på hull 12 derfor egentlig par.

Feilen er blitt rettet og scorene og resultatene er omarbeidet.

Så, bare én birdie. Vi lar de andre stå. Par er bra det også på en provisorisk green.

Det ser ikke ut til at de endrede scorene hadde noe å si for resultatrekkefølgen.

Vi har ikke funnet grunn til å endre kommentaren ovenfor. Det er bare å trekke fra ett poeng fra scoren som er oppført ovenfor.

Orders of Merit

I A-klassen er det nesten likt i teten mellom Olaf Thomassen og Trond Hareide. Olaf har 37 poeng og Trond 36. Vi merker oss at det har vært 19 deltakere i A-klassen så langt i sesongen.

B-klassen har hatt 13 deltakere så langt. Roald Eilertsen leder med 43 poeng (det er over 8 i snitt), foran Per Haakonsen og Trond Bjerke.

Vi minner om

Golfhandelen Open på lørdag. Der er det seniorcup-deltakere som har vunnet før.

Innhold
Klubben