YR.KR

Mandagstreff 10. juli 2017

Det ble en del avmeldinger til dagens Mandagstreff.

De som trakk seg, kan bare angre, for det ble en veldig fin kveld. Litt nedbør kom det, men vi vil tippe at paraplyene neppe var oppe mer enn i 5-10 minutter.

Fine spilleforhold var det også, selv om greenene var litt tregere enn vi har vært vant til i det siste. De ble nemlig sandet i dag, og sand/yr er en dårlig kombinasjon når det gjelder rull for golfballer.

Se så fint det var!

Ikke desto mindre var det noen virkelig gode scorer. Best av alle i dag var Rune Sørlie, som hadde akkumulert 13 poeng etter 4 hull (og var da -1). Til slutt fikk han 21 poeng alene. Da det gikk litt tregere for Rune mot slutten av runden, steppet spillepartneren, Morten Olstad, inn og sørget for 10 poeng på fire hull. Til sammen ble det 25 poeng på fourball-laget, og en soleklar seier. En birdie hver hadde de også.Andreplassen ble delt mellom lagene Skulbru/Bjørnhaug og Herdal/Herdal, som begge fikk 21 poeng. Under “premieutdelingen” trodde vi at Herdølene hadde fått ett poeng mer, men det viste seg å ikke stemme.

Baktroppen ble dannet av laget Kittilsen/Dreyer, der ingen hadde en spesielt god dag.Det ble litt sommel med kortene etter runden, fordi “noen” trodde at fourball spilles med fire på laget. Det er imidlertid ikke tilfelle. Spilleformen heter det den heter fordi det er fire baller i spill (to lag i hver flight).

Hvis det hadde vært fire på hvert lag, hadde laget Olstad/Sørlie/Skulbru/Bjørnhaug vunnet med 28 poeng, mens laget Herdal/Herdal/Kittilsen/Dreyer hadde fått 23.Neste mandag spiller vi Greensome – og da er det også to på hvert lag, som slår annenhver gang på ballen (det er altså bare to baller i spill). Unntaket er på utslaget der begge spillerne på laget slår ut, og så velger laget å slå videre annenhver gang på en av ballene (presumtivt den som ligger best an).

Hvordan handicap regnes ut for lagene får vi komme tilbake til.