30 poeng på 9 hull

Mandagscup 29. mai 2017

Til tross for noen truende skyer, så ble det strålende golfvær på Krokhol i kveld. Banen begynner å bli i fantastisk forfatning, med rull på alle fairwayer, ja til og med i røffen. På greenene er opplevelsen fremdeles noe blandet, men det kommer seg. Det var 26 spillere med (A: 10, B: 7, C:  9).

Vi glemte å ta et bilde av “forholdene”, så vi har lånt ett fra Facebook-siden til Ivar Bjørseth. Takk for lånet, Ivar.

Dagens mann var utvilsomt Marius Nygård, som ble Krokhol-medlem for bare fire dager siden. Nybegynneren med 54 i handicap stilte opp i sin første turnering noensinne og slo til med en fantastisk runde.Det er ikke mange nybegynnere som får par på tre hull i sin første turnering. Paren på 5-ern var til overmåte verdt seks (6) poeng! Med klubbhandicap 54 får du nemlig et SH på 61, slik han hadde fire tildelte slag på 5-ern.

30 poeng ble det altså til sammen, men han må regne med å få langt færre tildelte slag neste gang, ettersom han går ned ett slag for hvert poeng han var over 18. Vi har regnet oss frem til at han neste gang vil ha 42 i hcp, og det er nok ikke lenge til han er nede på 30-tallet.

C-klassen

Det har vel gått opp for de fleste nå at Marius vant C-klassen.Tony Farinha spilte også en god runde, og fikk 21 poeng. Normalt holder det til klasseseier, men altså ikke i dag. Tony fikk “bare” andreplassen i C-klassen.

(Ingen sykkel ved siden av trappen betød at Tony hadde dratt hjem før premieutdelingen)Kirsten Rogne ble nummer 3 med 18 poeng.

B-klassen

Rune Sørlie vant B-klassen, i hans første mandagscup i år. Han trodde nok ikke at 14 poeng skulle holde, for han hadde gått hjem før premieutdelingen. Som kjent får du ikke bilde i “avisen” hvis du ikke er på premieutdelingen.Men Asbjørn Solevåg var på plass. For fjerde gang på rad fikk han med seg en premie, denne gangen for andreplassen, som han fikk for å ha spilt inn 13 poeng. Han slo Sander Lund på handicap.

A-klassen

I A-klassen gikk seieren til mannen med dagens beste bruttoscore. Per Frode Haugen gikk fire over par (40) og fikk for det 17 poeng.Det holdt til seier over Jon Kittilsen, som hadde samme poengsum, men har (mye) høyere handicap. Som plaster på såret fikk imidlertid Jon dagens eneste birdiepremie, for å kommet i hullet på 3 slag på 6-ern (han foretrekker å få birdie når det er kvinnelige turneringsledere). Både Frode og Jon hadde forresten også birdie på 1-ern, men det gir ikke premie.Så fulgte det et par stykker på 16 poeng, men det var Morten Olstad som stakk av med tredjepremien, ettersom han har litt lavere handicap enn Lars Sandberg.

Orders of Merit

A-klassen

I A-klassen beholdt Olaf Thomassen ledelsen, selv om han hadde en ukarakteristisk dårlig runde i dag. Per Frode Haugen rykket imidlertid opp og er nå bare ett poeng bak. På tredjeplass følger det tre stykker som alle er 6 poeng bak Frode: Lars Sandberg, Kjell Høydahl og Jon Kittilsen.

B-klassen

Asbjørn Solevåg har fortsatt en SOLEklar ledelse i B-klassen, ettersom dagens andreplass er hans dårligste resultat i år. Sander Lund er nærmest, hårfint foran Hanne Hoel Tofteberg og Marit Bjørnstad.

C-klassen

I C-klassen er det Kirsten Rogne som har ledelsen, ettersom hun enda har til gode å få noe dårligere enn en tredjeplass. Rolf Yngve Andersen ligger åtte poeng bak, og har Espen Nordskog og Dagfinn Dreyer like i hælene.Helgen etter pinse blir en storslagen golfhelg, med Telaris Open på lørdag 10. juni og Pink Cup på søndag 11. juni. Sett av tid.Som nevnt er det ekstra hyggelig å få premie når det er kvinnelige turneringsledere.

Innhold
Klubben