Damegruppen
Rita Åse

Rita Åse

Leder

rita@duodesign.no
97037009

Hanne Hoel Tofteberg

Hanne Hoel Tofteberg

Komitémedlem

hanneht@getmail.no
414 35 413

Anne-Gro Larsen

Anne-Gro Larsen

Komitémedlem

annegroruter@gmail.com

Torsdag er damedag!

Damedagene er et uhøytidelig møteforum for damer hvor alle uansett ferdighet er velkommen og ønsket. Vi spiller en ni-hullsrunde, og det er valgfritt om du vil delta i konkurransen eller bare være med på en selskapsrunde.

Vi har satt opp følgende retningslinjer for damegolfen:

  • Alle bør melde seg på i Golfbox slik at vi har oversikt over hvor mange det blir.
  • Vi lager så en startliste i Golfbox og skriver ut scorekort til alle. Flighter blir satt sammen ved seeding av ferske og trekking av resten.
  • De som ønsker å delta i konkurranse betaler kr 50,-, men det må være minimum fire spillere for at vi kan lage konkurranse. Vi premierer etter samme regler som på mandag og tirsdag (men kun én klasse).
  • De som ikke ønsker å konkurrere blir med i flighten, men resultatet blir ikke lagt inn i Golfbox.
  • Kaffe kan kjøpes fra kanna i mellomgangen, kr 20 pr kopp.
  • Påmeldingsfrist er innen kl 18 på onsdag, men etteranmeldelse er mulig.

Første start kl. 18:30. Velkommen! Vi samles så til kaffe og hygge etter spillingen.

Møt gjerne i god tid før for en hyggelig prat og ta gjerne med en venninne som du har lyst til å introdusere til golf.

Her er lenker til reportasjer fra damedagene i 2018.

,

Damedagen i går

... har vi ingen rapport fra. I stedet viser vi dette bildet…
,

Damelag 28 juni

Det er med glede at vi kan rapportere at damedagen på torsdager…
,

Damedag 7. juni

Rapport fra Rita Åse fra gårsdagens dameturnering. Vi var…
,

Damedag 31. mai

9 damer møttes til damedag på en fin og varm kveld.                               Håper…
,

Damedag 24. mai

Det er en ny giv for damegruppen på Krokhol, og i går sparket…

Damegruppen i Krokhol –

Aktivitetsplan 2018

I følge medlemslisten er det 44 damer som er medlem av Krokhol. Vi har som mål samle så mange av disse til spill og hygge på torsdager kl 18:30, og på den måten videreføre det gode miljøet vi har i klubben.

Innendørsturnering med fest, som start på sesongen:

Lørdag 10 mars – booket vi 3 simulatorer hos Golfhandelen på Bryn og laget en innendørs golfsamling for Krokhol-damer med påfølgende fest hjemme hos Rita. Vi ble en fin gjeng med åtte damer, noen med lånte køller og noen som aldri hadde spilt innendørs før. Men alle var enig i at dette var en morsom måte å samles på. Under middagen gikk praten livlig og kokken Bjørn-Erik sørget for at vi ble gode og mette.

Rita hadde kjøpt inn premier til alle damer og plasseringene ble loddet ut, den heldige vinneren av førsteplassen ble Jorund Breiby.

Damedag hver torsdag kl 18:30:

Damedagene er ment som en uhøytidelig lavterskel samling med golf og hygge.

Se ovenfor.

Dameturneringer i løpet av sessongen:

Vi har som mål å kunne ha to rene dameturneringer i løpet av sesongen – 18 hull – lørdag eller søndag.
Den ene kan være en Krokhol Ladies Invitational hvor vi inviterer damer fra andre klubber
Den andre vil være i form av sesongavslutning med påfølgende fest.

Mvh Rita, Hanne og Anne-Gro

Nedenfor finner du årsrapporter og rapporter om de tidligere aktivitetene til damegruppen i Krokhol GK

Årsrapporter fra damegruppen.

Årsrapporter

Klikk på den aktuelle fanen

2017

Damegruppa

Damegruppa har ligget nede noen år, men ble reetablert høsten 2017 med Rita Åse som leder og med Hanne Tofteberg og Anne-Gro Larsen som medlemmer. Vi håper at 2018 blir et aktivt år for gruppa.

2016

Damegruppens virksomhet 2016

Det har ikke vært aktivitet i damegrupen i 2016. Men noen av Krokhols damer har holdt i gang et uhøytidelig dametreff på torsdager.

2015

DAMEGRUPPEN

I år – som i fjor – har det dessverre ikke lykkes oss å få til våre vanlige Dameturneringer. Vi er simpelthen for få damer i Krokhol til å få det til. Men det ryktes at noen av våre ”gamle gode golfvenninner” kommer tilbake til Krokhol igjen. Vi gleder oss veldig til det og satser på at vi klarer å få i gang Damegruppen i kommende sesong.

Om vi ikke fikk til dameturneringene i år, så hadde vi en hyggelig dametur til Strømstad i slutten av april. Vi møttes også til ”Julebord” på Dubliners i desember. Da inviterte vi med tidligere medlemmer som vi fortsatt har god kontakt med.

Damegruppen arrangerte også St.Hans Golf og grill. En hyggelig turnering med stor deltagelse.

Takk for i år, så ønsker vi oss en ”STOR” damegruppe til neste år.

Ragnhild Lied Johansen

2014

Damegruppen sesongen 2014

Nå er vi så få damer i Krokhol at det er vanskelig å klare å samle mange nok til ”et treff” på damedagen, som forøvrig er endret fra onsdag til torsdag – kl. 1800. Sesongen 2014 forsøkte vi å endre fra turnering til uhøytidlig ”treff”, men det ble ingen flere som kom allikevel. Det ble registrert 3-4 deltagere en 4-5 ganger.

Men kjære dere damer – behøver det å fortsette slik? Kanskje vi kan forsøke å ”dra med hverandre”? Det er rart med det, hvis det står noen påmeldt i GolfBox kan det fort bli flere, særlig hvis vi minner hverandre på det.

Takk for i år, så ønsker vi oss en ”STOR” damegruppe til neste år.

Hilsen Ragnhild Lied Johansen

2013

Årsrapport fra Damegruppen sesongen 2013

På grunn av medlemsflukt og sykdom ble det nesten ingen turneringer i 2013.

4 registrerte turneringer med 5-6 påmeldte, er ikke det vi har vært vant til hos oss. Noen ”treff” var det i tillegg, men det ble det heller ikke noe særlig oppslutning om.

Dette er vi skikkelig lei oss for.

Avslutningsturneringen ble gjennomført med Texas Scramble og fest etterpå. Om vi ikke var så mange, ble det allikevel en flott dag og en fest etter ”god gammel klasse”.

Kjære Krokhol-damer:
Vi tar gjerne i mot gode ideer til ”attraktive” turneringer og håper at DU blir med neste år. Ta gjerne med en venninne!

Takk for i år.

Hilsen Ragnhild Lied Johansen

2012

Damegruppen sesongen 2012

Damegruppen har blitt vesentlig redusert de siste årene, men vi syns allikevel at vi fikk fin deltagelse i årets turneringer. Vi bestemte oss for at det ble turnering så sant det var ”noen” påmeldte, men det måtte være minst 8 deltagere for å være en tellende runde til Order of Merit.

Vi hadde faktisk 17 turneringer, hvorav 12 var med 8 deltagere eller flere. På det meste var vi 16 stykker.

Order of Merit ble vunnet av:
Klasse A:
Britha Amundsen – Gratulerer
Ragnhild Lied Johansen ble nr. 2 og Leona Pilares nr. 3
Klasse B:
Ann Sund – Gratulerer
Aud Jørgensen nr 2 og Fina Kensland nr. 3

På avslutningsturneringen ble vi 17 stykker. Det ble tidlig mørkt så vi spilte bare 14 hull Texas Scramble, før vi gikk over til den tradisjonelle ”festen etterpå”. Vi spiste og koset oss og kunne alle sangene fra i fjor pluss noen til. Som vanlig sto stemningen i taket.

Stemningen var også topp på vår årlige ”utenlandstur”. I år dro vi til Skjoldenæsholm gods, som ligger en times busstur fra København. Vi bodde på et nydelig gammelt slott og spilte på den fine banen som hører til. Dvs. den siste dagen ble det et vanvittig tordenvær, så vi måtte bryte etter 9 hull. Men da fikk vi litt ekstra, hyggelig, tid på golf kroen som ligger like ved.

Vennskapsturneringen (Mørk og Moss) var hos damene på Mørk i år, kjempehyggelig som vanlig, og fin deltagelse fra Krokhol-damene.
Kjære Krokhol-damer, vi har – forholdene tatt i betraktning – hatt en fin sesong i 2012. Vi håper alt det beste for neste år og ønsker dere alle hjertelig velkommen. Vi har plass og ”hjerterom” til alle som vil være med, samme hvilket HCP du har.

Takk for i år.
Ragnhild Lied Johansen

2011

Damegruppen sesongen 2011

Damegruppen har blitt vesentlig redusert de siste 2-3 årene. Pga. dette forsøkte vi å ha turnering bare en gang i mnd, for kanskje å få med flere. Vi endte opp med 7 turneringer totalt.

Deltagelsen varierte fra 13 til 7. Enkelte ganger ble det så få at turneringen dessverre ble avlyst. Dette syns vi er veldig trist. Det var riktignok en meget dårlig sommer, med mye regn. Det er ikke særlig fristende når alt blir vått – hver gang. Vi håper at dette blir bedre neste år.

Vi hadde Vennskapsturneringen (Mørk og Moss) hos oss 8.juni i år.
Totalt 17 påmeldte, hvorav 4 gjester. Vi syns også det var dårlig oppslutning og få på besøk.

Avslutningsturneringen ble heller ikke ”god gammel klasse”.
Vi ble bare 6 stykker. Men vi spilte Texas Scramble i fint vær og hadde kjempehyggelig fest etterpå (privat). Peppes hadde utmerket Pizza

Kjære Krokhol-damer, bli med neste år da vel!!!

Takk for i år.

Ragnhild Lied Johansen

2010

Damegruppen sesongen 2010

Damegruppen har hatt sine vanlige turneringer på onsdager også i løpet av sesongen 2010. Det ble arrangert 14 onsdagsturneringer pluss den tradisjonelle avslutningsturneringen på slutten av sesongen. Deltagelsen har gått ned ganske drastisk de siste årene, men det stilte opp 10-12 damer hver eneste onsdag og hadde hyggelige turneringer. Det var en dårlig sommer, med mye regn og turneringen ble også avlyst noen ganger pga. været. Max deltagelse på onsdagene i sommer var 15-16.

Vi startet med damegruppens ”Utenlandstur” – som i år gikk til Forsbacka med 19 deltagere. Vi bodde på banen og spilte 2 ganger på Forsbacka. Fin bane og greit vær, men ganske så kjølig både lørdag og søndag. Ellers var turen helt strålende – som vanlig.

Avslutningsturneringen var av god gammel klasse, 24 damer spilte 18 hull Texas Scramble med stor fest etterpå. Premier til alle og Tom laget masse god mat til oss. Og stemningen ”sto i taket” som vanlig – og det varte til langt på kveld

Vi har vært på Vennskapsturnering til Moss/Rygge og damene våre har vært ivrige deltagere i NGF’s Ladies Tour også i 2010, med en rekke strålende plasseringer.

I skrivende stund er alt uklart vedr. Krokhol. Men det er lov å håpe at vi sees også neste år på Krokhol.

Ragnhild Lied Johansen

2009

Damegruppen sesongen 2009

Damegruppen har også i 2009, hatt sine turneringer hver onsdag. Det ble arrangert 13 onsdagsturneringer pluss den tradisjonelle avslutningsturneringen på slutten av sesongen. Deltagelsen var dessverre skuffende liten. Det var en dårlig sommer, med mye regn og turneringen ble også avlyst noen ganger pga. været. Max deltagelse på onsdagene i sommer var 15-16.

Vi startet med damegruppens ”Utenlandstur” – som i år gikk til Strømstad. 22 deltagere. Vi bodde på Laholmen hotell og spilte Strømstad og Mjølkerød golfbaner. Supre baner og greit vær, men skikkelig motvind ”fra alle kanter” både lørdag og søndag. Ellers var turen helt strålende – som vanlig.

Avslutningsturneringen var av god gammel klasse, 18 damer spilte 18 hull Texas Scramble med stor fest etterpå. Premier til alle og Tom grillet masse god mat til oss. Og festen var upåklagelig og varte til langt på kveld

Damene våre har vært ivrige deltagere i NGF’s Ladies Tour også i 2009, med en rekke strålende plasseringer.

Men vi kan ikke få sagt det mange nok ganger ALLE kvinnelige medlemmer med grønt kort er hjertelig velkommen til onsdagsturneringene. Vi håper at vi igjen kan få en stor damegruppe, hyggelig er det uansett.

Ragnhild Lied Johansen

2008

Damegruppens aktiviteter

Et lite utvalg av rapporter fra diverse aktiviteter de siste årene. Klikk på pluss-tegnet for å lese mer.

Damer på vift

Vårmønstring for damene

Lisa Brekka og Leona Pilares tok initiativ og samlet eksisterende og tidligere Krokhol-damer til hyggelig samling på Dubliners.

Det var 15 golfdamer som kom og hadde et kjempehyggelig samvær på Dubliners. Stemningen var høy og skravla gikk. Vi snakket om at vi i denne sesongen skal gjøre en innsats for at damedagen på torsdagene (Krokhol) blir et mer åpent og gøy-for-alle opplegg, samt at vi skal prøve å besøkspille på hverandres klubb. Bodil (Selbekk), som er medlem av den fine Arendal golfklubb, har riktignok kun 12 soveplasser i sin hytte i nærheten av banen, men det går sikkert an å hyre en bobil eller slå opp et telt i hagen der vi kan plassere resten.

De håper at mange som mulig vil delta når sesongen kommer igang, og kanskje kan vi også gjestespille på klubbene til de utfyttede damene. Her snakker vi om blant annet Grini, Oppegård og Arendal.

Ellers, og som forventet, bidro alle disse meget oppegående og nokså tørste damene til den hyggelige støyen som preget The Dubliner hele kvelden. Det var ordentlig kooozzelig! Og vi ble vel alle sammen enige om at vi burde gjøre dette i alle fall 2 ganger i året. Vi skal nok få det til, tror vi. Og neste gang kommer alle. ;o)

****

Flott tiltak. Eksempel til etterfølgelse for herrene, men kanskje ikke på Dubliners. Vi kjenner til at minst én av våre herrer der ved en anledning har blitt nektet servering av flere av byens beste Irish Coffeee.

Flere bilder nedenfor.

2014-04-10 Dametreff-12014-04-10 Dametreff-22014-04-10 Dametreff-32014-04-10 Dametreff-42014-04-10 Dametreff-52014-04-10 Dametreff-62014-04-10 Dametreff-7Dametreff 01Dametreff 02Dametreff 03Dametreff 04Dametreff 05Dametreff 06Dametreff 07


Dameavslutning 2012

Årets dameavslutning –  året siste “offisielle” turnering – gikk av stabelen lørdag 29. september. Etter en passende karensperiode kan vi nå bringe rapporten.

13 stykker spilte Texas Scramble over 14 hull (det ble for mørkt å ta alle 18). Været var kjempefint, banen var litt våt, men ikke verre enn at det gikk fint å spille.

Etterpå var det samling hjemme hos Ragnhild (bilder nederst på siden).

RESULTATER

Nr. 1 Hanne Tofteberg (t.v.), Kirsten Rogne (t.v.) og Ragnhild Lied Johansen + Dokka (?) med 60 slag
Nr. 1 Hanne Tofteberg (t.h.), Kirsten Rogne (t.v.) og Ragnhild Lied Johansen + Dokka (?) med 60 slag
Nr. 2 Leona Pilares (t.h.), Eivor Arntsen og Aud Jørgensen (t.v.) + Maren (?) med 63 slag
Nr. 2 Leona Pilares (t.h.), Eivor Arntsen og Aud Jørgensen (t.v.) + Maren (?) med 63 slag
Nr. 3 Marit Bjørnstad, Gerd Brustad (t.v.), Fina Kensland (t.h.) og Bodil Faugli (ikke med på bildet) med 65 slag
Nr. 3 Marit Bjørnstad, Gerd Brustad (t.v.), Fina Kensland (t.h.) og Bodil Faugli (ikke med på bildet) med
65 slag
012 - Dameavslutning 2012 012
Nr. 4 Britha Amundsen, Lise Brekka (t.v.) og Helen Yssen (t.h.) + Marte (?) med 67 slag

Bilder fra dameavslutningen 2012 (lenke)

Danmarkstur 2012

Turrapport

DA DAMENE DRO –
til Skjoldenæsholm i Danmark.

Inger var vinneren og det ser ut til at Marit var seremonimester

18 Krokhol-damer reiste på den årlige “utenlandstur” til Skjoldænesholm herregård i Danmark. Vi reiste med DFDS til København, hvor innleid buss kjørte oss videre, en times tid, til herregården.

For å rekke 18 hull var det bare å komme i golfantrekk og stille på 1. tee så raskt som mulig. 18 fantastisk fine, men veldig lange hull. Greit vær, lettskyet, ikke for kaldt. De helt store resultatene kom nok ikke. Vinneren, Inger, hadde 28 poeng. Noen spilte svært bra de første 9, andre først når ”de hadde varmet opp”.

Men pytt, vi fikk deilig middag på herregården og var klare kl 0800 neste morgen. DA var ikke været helt så greit. Vi trodde det bare var morgentåke, men etter hvert ble det litt regn og så kom lyn og torden etterfulgt av et skikkelig regnvær. De fleste fikk spilt 9 hull før uværet kom. Klish klash kom vi inn på hotellet som åpnet opp flere rom så vi kunne dusje og skifte til tørre klær. For en gang skyld hadde vi god tid til en la-a-ang lunsj før bussen hentet oss og kjørte tilbake til båten.

Turene med DFDS var fantastisk fine. Helt stille sjø, greie lugarer og nydelig mat. Vi overtok til og med dansegulvet litt tidlig på kvelden, før ungdommen overtok med ”en annen dans”. Og alle de morsomme historiene? – Å nei, da må dere bare være med på tur!

Britha var reiseleder i suveren stil. Problemer som dukket opp underveis ble enkelt og greit fikset. Du gjorde en kjempejobb, tusen takk fra oss alle.

Hilsen Ragnhild

Damecup 2011 - Eclectic

Damecup 2011 Eclectic

I forbindelse med datainnsamlingen for å regne ut vanskelighetsgraden på hullene fikk vi også data til å regne ut eclectic for damecupturneringene som ble avholdt i løpet av 1011-sesongen. I alt var det 17 damer som deltok på de 6 damecupturneringene som ble avholdt. Her kan du altså se hvordan du hadde gjort det hvis du hadde samlet alle dine beste prestasjoner i én runde, og hvordan du ligger an i forhold til de andre.

Dame-eclectic

Dameavslutning 2010

Toggle Content goes here

Dameavslutning 2010

Vi har tidligere insinuert at det ikke slippes ut informasjon om dameavslutingen. I år kan vi, i et brudd med tradisjonen, imidlertid vise bilder (bidratt av Gerd Brustad).

Ser ut som en hyggelig avslutning på en fin dag.

Merk: De som vil ha et bilde som et minne om dagen kan bare klikke på den aktuelle miniatyrbilde nedenfor og deretter høyreklikke på det store bilde for å laste det ned til egen PC.

Høsten 2010ogParis 077
  Høsten 2010ogParis 075Høsten 2010ogParis 074Høsten 2010ogParis 073Høsten 2010ogParis 076

Vårtur 2010

Golfschlepp på Forsbacka

Tradisjonen tro har damegruppen vært på sin årlige ”utenlandstur”. I år til Forsbacka 30. april – 2. mai.
Til sammen var det 17 glade damer deltok. Her er rapporten.

Noen reiste tidlig fredag og hadde en innspillingsdag i strålende golfvær. Banen var i kjempefin stand på tross av den kalde vinteren. Litt trege greener så det ble en del 3-putter på de fleste.

Bursdagsbarnet til høyre

Fra praten rundt middagsbordet hadde det tydeligvis gått akkurat slik som det bruker – litt opp og litt ned. Noen var fornøyde og andre ikke. Stemningen utover kvelden var også – akkurat som den bruker å være – høy, med mange som ville si mye og med mye latter. Det ble nok løst et og annet verdensproblem også – eller var det et golfproblem..? Det går kanskje ut på ett? Hanne K hadde bursdag og det ble feiret med musserende og jordbærkake.

Lørdag – Stableford-turnering

Dagen var kald og vindfull, så det var på med ”alle” klærne. Det var nok noen stive kropper og høye skuldre som gjorde at ikke alle var fornøyd med scoren den dagen. Men det spilte ingen rolle da vi etter runden ”benket” oss rundt det ovale bordet i Riddarsalen til after-golf og premieutdeling. Deretter var det en fortreffelig middag med godt i glasset.
Heller ingen ting å si på stemningen denne kvelden. Noen fikk også myket opp sine stive skuldre…

Søndag – Texas scramble

Vi våknet til en ny dag med ”fullt lys” – sol fra klar himmel, men ganske kaldt på morgenen. Ble vesentlig bedre utover dagen. Nå var det lagspill, fire damer på hvert. Skuldrene var senket og slagene var nok bedre for de fleste i dag.
Vinnerlaget fikk 60 poeng, mens de tre andre lagene endte på eksakt samme poengsum 56 (29/27).

En veldig vellykket og kjempehyggelig tur med mye latter og moro. Så bli med neste gang!
NB! Bare for å ha sagt det – gjelder kun damer – –

Marit og gjengen   Rødvin faller i smakOppvarming

Ladies Tour - Toten 2009

Vi vet allerede at det gikk fint med våre damer på Toten, men nå har Trond Torgersen også gitt oss bilder, og den anledningen kan vi jo ikke gå fra oss.

Vi likte spesielt hatten til Eva. Alle eventuelle klager rettes til Trond.

By popular demand som de sier i junaiten, her er Aktuelt-artikkelen om denne turneringen.

041  042 044 047 Eva med hatt Eva Hanne LKStine

Itte så verst

3 Krokhol-damer med støtteapparat tok turen til Gjøvik og Toten Golfklbb for Rica Ladies Tour-turneringen 4. juli. Og gjorde det bra.
Stine Torgersen spilte vel ikke akkurat sin beste runde for året, men det holdt til seier i klasse A og (formodentlig) økt ledelse på Order of Merit. Gratulerer Stine.
I klasse B fikk Eva Haraldsen, som for anledningen, noe illojalt synes nå vi, representerte arrangørklubben, en delt 4. plass, etter en meget jevn runde.
Hanne Lund Kaldestad hadde en forrykende åpning, med 12 poeng etter 4 hull, men falt litt av på slutten. Vi regner med at det var varmt på Toten også. Innsatsen holdt imidlertid til en flott andreplass i klasse c.

Resultater.

Ladies Tour-turnering på Krokhol 2008

DameturneringFlotte bilder fra Ladies Tour-turneringen på Krokhol

I september fikk vi tilsendt en masse veldig fine bilder fra Kristin Bruun av Ladies Tour-turneringen på Krokhol 24. august. Nå kan vi endelig legge dem ut selv.
Det er såpass mange av dem at vi har lagt dem på en egen side.
Denne lenken fører deg dit.