Handicapkomité

2014-06-16-07

Finn Arne Johansen
fajohans@gmail.com

Handicapkomiteen styrer alt som har med handicap å gjøre i klubben (se nedenfor). I tillegg til informasjon om komiteen, vil vi også benytte disse sidene til å legge ut handicaprelatert informasjon. Så hvis du lurer på noe innen dette området, bør du sjekke her først.

Dette er hva handicapreglene har å si om handicapkomiteen

Handicapkomiteens oppgaver

Handicapkomiteen har en veldig viktig rolle i en god administrasjon av en spillers handicap, og har verktøy for å kunne gripe inn hvis beregnet handicap ikke lenger gjenspeiler spillerens demonstrerte spillestyrke. Hvis de blir brukt riktig er disse verktøyene utformet for å sikre at spillerne behandles rettferdig og likt fra klubb til klubb.

World Handicap System

De fullstendige handicapreglene, som er nye av året (2020), finner du her:

Handicapreglene-whs-2020.pdf

Golfbox viser til enhver tid hvordan ditt nåværende handicap er regnet ut.

Handicaprelaterte artikler

Årsrapport fra handicapkomiteen 2021

Det nye handicapsystemet, som ble innført før sesongstart i 2020, synes å virke bra. I Krokhol har vi vært relativt konsekvente med å justere handicap i forbindelse med klubbturneringene, og når også 9-hulls runder er tellende, skal resultatet være at de fleste avsluttet året med et handicap som føles riktig.

Golfforbundet har vært opptatt av at enkelte spillere legger inn dårligere selskapsrunder for å beholde et kunstig høyt handicap med de fordeler dette gir. Klubbenes handicapkomite er blitt pålagt å følge opp handicap-beregningen for spillere hvor det oppdages feil i scorearkivet.

Vi anser at dette ikke har vært noe problem i vår klubb.

Golfreglene er som alle vet, temmelig innviklede.  Regelboken kan tidvis minne om en mindre utgave av Norges lover.  Dessverre viser det seg at slett ikke alle våre spillere behersker reglene. Diskusjoner, særlig i etterkant av turneringene, har brakt for dagen flere tilfeller av litt spesiell forståelse av reglene. For i noen grad å bøte på dette hadde klubben tre deltagere på forbundets regelkurs på vinteren 2021.Handicapkomiteen mener at dette bør klubben fortsette med.

Innleverte scorekort har ført til en del oppklaringsarbeid, fordi spillere ikke har satt seg godt nok inn i systemet. Når en spiller selv oppdager at noe er feil bør handicapkomiteen helst få beskjed før det spilles flere runder hvor feilen trekkes med.

Også i siste sesong har vi fått inn en del scorekort med ukjent markør. Etter reglene gir ikke dette automatisk regulering av handicap.