99 x 9

For en åpningsdag

Strålende vær møtte alle dem som kastet seg over muligheten til å endelig spille golf på Krokhol igjen, etter et opphold på temmelig nøyaktig 180 dager (banen stengte 11. november i fjor).

Bra med folk!

13 starttider var fullbooket. Som overskriften antyder, ble det spilt 99 9-hullsrunder (per kl. 16). 61 medlemmer stilte opp, mens vi hadde 38 gjester fra 23 forskjellige klubber.Det som møtte dem var en helt grei bane, som var ganske så tørr. Det er en del områder med dødt gress på fairwayer og utslagssteder, men dette påvirker spillet i mindre grad. Likevel anbefales ballplassering der det er vått.

Greenene var imidlertid så-som-så. Mange av dem har store områder med dødt gress. Her er det imidlertid mye spirer, og i tillegg er det sådd mer. For at frøene skal få gode vekstkår er det strødd rikelig med sand på greenene, og det ble til og med satt av to starttider midt på dagen til vanning. Det gresset som er, er ikke blitt klippet ned til “green-høyde” enda. Av alle disse årsakene er greenene av varierende hastighet (tregest der det er mest gress) og jevnhet.Det vil ta tid før spirer og frø vil gjøre seg gjeldende, og derfor før greenene kan klippes slik de skal. Hvor lenge er det vanskelig å vite, men vi bør nok se store forbedringer på to uker, spesielt hvis været fortsetter å være så fordelaktig som det var i dag. Likevel syntes alle vi snakket med at det var deilig å komme seg ut og svinge køller igjen. Om det var noen slag som ikke satt som de skulle (det var forresten stor trafikk på rangen også), og noen putter som hoppet ut av linjen, så så ikke det ut til å spille noen rolle.Vi minner om Vårsleppen på søndag – meld dere på.

Vi tok en del bilder for å dokumentere forholdene, så vi tar dem hull for hull. På hull 1 var vi dessverre så opprømt over en fin par, at vi glemte å ta bilde. Det er relativt lite gress på den greenen.

Hull 2

Dette er antagelig den våteste fairwayen i øyeblikket. Greenen er så-så.

Hull 3

Litt vått her og der, ellers OK på fairway. Ingen rough å snakke om. Greenen (som vi ofte sliter med) er i øyeblikket en av de beste (men vi glemte å ta bilde at den).

Hull 4

Dette er den greenen på banen som får mest snø og minst sol, og er derfor jevnlig en grunn til bekymring. I fjor ble den egentlig aldri bra. I år derimot er den en av de beste så langt.

Hull 5

Her er også fairwayen helt grei. Vær obs på et sprinklerhode midt på som lekker vann. Den er merket med en svart og gul pinne. Her får du selvfølgelig fritak.

Hull 6

Godt med gress på fairway. Litt fuktig i bunn av bakken. Greenen er den på hele banen med best gressvekst, men er også den tregeste ettersom den ikke er klippet ned enda.

Hull 7

Fairwayen på hull 7 er nesten alltid bra, fordi den har det beste jordsmonnet og får mest sol. I år er ikke noe unntak. Selv om greenen ligger luftig og får mye sol, er det en del skader på den fremdeles. Denne er heller ikke klippet ned.

Hull 8

Utslagsstedet ser nesten helt dødt ut. De gule klossene kan bli midlertidig flyttet frem til bakkant av rød tee. Fairway er grei, mens greenen har en del skader. Det er veldig vått i et område 10-20 m foran green. Dette er merket som GUR med blå staker.

Hull 9

Det er, som de siste årene, bløtt på høyre side i bakken. Ellers er fairwayen grei. Dammen ved siden av bunkeren, som alltid dannes når det regner, er nå i ferd med å tørke ut. Greenen er antagelig den med mist gress av alle, og er derfor i øyeblikket den raskeste å putte på.Som sagt, litt blandede forhold altså, men helt grei å spille. Likevel er det greit at den første større turneringen (bortsett fra Vårsleppen) først blir avholdt 3. juni (Pink Cup).Klubbhuset er selvfølgelig åpent, og Kari er tilbake. Eksakte åpningstider er ikke avklart enda, men det kommer.

Foreløpig er det bare ett slags syltetøy til vaflene, men det kan vi leve godt med så lenge det er rømme, og det er det.

Innhold
Klubben