Åpent 17. mai

Hvert år er det noen hårdføre sjeler som legger turen innom Krokhol på 17. mai, ofte med både sløyfer og flagg. I tidligere år har klubbhuset vært stengt på nasjonaldagen, men i år har Tom Rune bestemt at det skal være åpent og betjent.

Det synes vi er lurt, for dagen faller i år på en søndag, og det vil være mangel på barnetog å gå å se på.

Kanskje vi kunne invitere Siggerud Skolekorps til å marsjere inn til utslaget på 5-ern og ut igjen? På mandag hørte vi korpsmusikk i det fjerne – kanskje fra Sørmarka.

 

Dette skriver 17. mai-komiteen i den nye strorkommunen Nordre Follo:

For første gang feirer vi 17. mai som en stor kommune og en samlet befolkning på rundt 60.000 innbyggere. Vi feirer Grunnlovens dag med flagg, nasjonalsang, felleskap og respekt.

Vi feirer i Ski og på Kolbotn, Langhus, Siggerud, Kråkstad, Skotbu, Svartskog og over hele kommunen vår, men 17. mai i år blir en annerledes dag og en annerledes feiring preget av den spesielle situasjonen vi er i med koronapandemien.

Flagget skal vaie høyt, og vi skal ha på oss finstasen, vi skal feire, og vi skal ta hensyn til hverandre og oss selv ved å holde avstand og hindre smittespredning.

La oss ønske hverandre en fantastisk 17. mai-feiring i Nordre Follo kommune.

Vi legger merke til at det ikke skal feires spesifikt og offisielt på Siggerud, så kanskje vi kan bidra til en markering av dagen også i denne delen av kommunen.

Innhold
Klubben