Norgesrekord i sakte spill

25. september 2023

Tidlig start, ikke-lovende værmelding og våt bane lå antagelig til grunn for relativ dårlig deltakelse i sesongens siste Mandagscup.

Det var i alt 16 deltakere (A: 6, B: 8, C: 2)

Som sagt var banen ganske våt, og det yret og regnet om hverandre under runden. Dette til tross ble det faktisk noen gode resultater.

Det var ikke alle som var trege. Noen kom inn etter skjema, og de måtte vente 30 – 40 minutter før de siste var inne. Premieutdelingen startet derfor ikke før ca. 3 timer etter turneringsstart. Ikke rart det var mange som ikke ventet.

Tombola og birdier

Muntert da det var så mørkt at turneringslederen hadde vanskeligheter med å lese resultatlisten
Sånn ja, det var bedre - trekningen er i gang

For å markere skikkelig at det var hans dag i dag, var det Jan Tore Samuelsen som vant tombola-ballpakken.

I tillegg fikk han, Jan Tore altså, premie for birdie på hull 15 (dvs. 6).

Arne Schille fikk birdie på hull 16 (dvs. 7).

Blant dem som hadde gått hjem var Lars Sandberg (birdie hull 10 (1)) og Per Frode Haugen (hull 12 (3)).

De beste scorene var i B-klassen, så da tar vi den først.

B-klassen

Det var bare så vidt Christian Danielsen, som er avhengig av offentlig transport, rakk starten i dag, men det ser ikke ut som det affiserte ham stort, ettersom han fikk 17 poeng og 3. plass.

Dag Raaum hadde en strykefri runde, og kom inn med 19 poeng, noe som holdt til 2. plass.

Som vi allerede har bemerket, var det Jan Tore Samuelsens dag i dag (og vi er ikke ferdig), for han hadde dagens beste runde med 23 poeng, og det ga en klar seiersmargin.

A-klassen

Dagens beste bruttorunde (40) ble nok en gang levert av Per Frode Haugen. Han hadde imidlertid bare ett slag tildelt på 47-sløyfen, så nettoresultatet ble +3.

Arne Schille hadde samme nettoscore, men altså høyere SH.

Tredjeplassen gikk til Lars Sandberg på +5.

C-klassen

Her var det bare to deltakere.

Den ble vunnet av Jarl Holmen på utmerkede 19 poeng, hvilket ga en suveren klasseseier.

Andreplassen gikk til Marcus Andresen med en god del færre poeng.

September-sjekken

I A-klassen tok Per Frode Haugen en soleklar seier – ikke så rart siden han har 3 førsteplasser og en andreplass denne måneden.

Får bilde selv om han ikke greide å vente

Det var langt jevnere i B-klassen, der det bare skilte ett poeng mellom Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen før dagens turnering. Med seier i dag ble det også månedssjekk på JT.

Sjekk - og klem - ikke rart han smiler

I C-klassen har det bare vært fire deltakere denne måneden, og Marcus Andresen er den eneste som har deltatt i alle fire turneringer. Han var derfor en klar vinner.

Det gjelder å delta

Sesong-OoM

Her blir premieutdelingen arrangert i forbindelse med Elgjakta-turneringen på søndag, så vi avholder mer detaljert beskrivelse av forløpet til da.

Nevnes bør imidlertid klassevinnerne:

• A-klassen: Lars Sandberg
  • B-klassen: Jon Kittilsen
  • C-klassen: Marcus Andresen

Takk for seg

Dett var altså dett for årets serie med Mandagscup-turneringer. Vi vil foreta en oppsummering senere, men den ble altså litt uvanlig, ettersom vi aldri har måttet avlyse så mange turneringer (4), slik at det bare ble 13 totalt.

Antall deltakere har vært som følger: A: 26, B: 33, C: 13. Tilsynelatende er det 72, men så mange er det ikke, for det er en del som har skiftet klasse i løpet av sesongen. Hvor mange “netto” deltakere det har vært, kommer vi også tilbake til.

Klubb-pulsen

Men vi kan med trygghet si det er tilstrekkelig mange til å understreket at Mandagscupen er selve pulsen i klubbmiljøet på Krokhol. Kanskje blir det noen endringer til neste år – det er opp til turneringskomiteen.