Blikk

23. august 2021 – Supre forhold under dagens mandagscup – nummer 11 i år.

Det var førsteklasses forhold på banen – det er på denne tiden at gresset er på sitt saftigste, og det pluss det vanlige mandagsværet (nesten uten et vindpust) gjorde at det ble mange gode, noen veldig gode, resultater, og mange birdier.

Det var 22 deltakere (A: 7, B: 9, C: 6) – noen faste deltakere syntes kanskje at 5 ni-hullsrunder på tre dager ble i meste laget. Vi håper flere finner tilbake til Mandagscupen utover i turneringssesongen – det er lenge igjen.

Det var vrient å velge dagens runde i dag, for vi hadde to særdeles verdige kandidater.Valget falt på Jostein Olafsen, som leverte dagens beste bruttorunde på +2 (-5 netto). Det ga soleklar seier i A-klassen med syv slags margin.Nummer to i A-klassen ble Olaf Thomassen (gått hjem) på +2,mens Alexander Løken ble nummer tre på samme score (høyere hcp).Den andre kandidaten til dagens runde var Elin Bjørnhaug, som nettopp har kommet tilbake fra ferie, og sier at hun ikke har tatt i en golfkølle på nesten to måneder.

Det tror vi ingenting på.

Elin leverte nemlig en super-runde på 40 slag brutto (5 slag bedre enn Stine, og ble derfor også beste kvinne i dag). Det ga hele 26 Stableford-poeng, og en knusende overlegen seier i B-klassen med 5 poeng.Jan Tore Samuelsen likte nok sine sjanser i dag, men selv med supre 21 poeng (noe som vanligvis holder til seier), måttte han ta til takke med andreplassen.Robert Eilertsen tok tredjeplassen med 20 poeng. Det kunne fort blitt bedre hvis ikke han hadde hatt litt uflaks på hull 7. Hadde innspillet vært 30 cm lenger, hadde han antagelig gått av med par, i stedet ble det en ergerlig 7-er.William Nyhagen debuterte i Mandagscupen i forrige uke, og i dag gikk han helt til topps i C-klassen med pene 20 poeng.Andreplassen gikk til den (nesten) alltid stabile og alltid blide Yngve Andersen, som hanket inn andreplassen med 19 poeng.Øyvind Wulfsberg ristet av seg en skuffende KM, og tok tredjeplassen på 16 poeng.

Birdier

Det ble 6 birdier i dag. Alle bortsett fra én ble satt på hull 6.Jostein Olafsen fikk to (hull 6 og 7 – drivet nesten greenen)Så blid blir Yngve Andersen for birdien sin.Erlend Bærø har hentet sin Golfhandelen-sjekk.Pål Mathiesen fikk birdie på samme hull for andre gang på to uker.Morten Olstad fikk birdie på 6-ern for andre gang på to dager.

Månedssjekken

Det begynner å dra seg til i kampen om den store sjekken for August måned. Siden turneringskomiteen ikke har tatt seg bryet med å lage en Order of Merit som kunne fortelle oss ståa automatisk, må vi fortsette med våre høyst uoffisielle tabeller.I A-klassen er det nå dødt løp mellom Alexander Løken og Olaf Thomassen. Den av dem som får den beste plasseringen neste mandag vil nok vinne. Ronny Waagenæs ligger ni poeng bak og kan vinne hvis han blir nummer to neste mandag og Alexander og Olaf står over.I B-klassen er det ikke like jevnt. Med dagens andreplass ser det ut til at Jan Tore Samuelsen har grepet om dette. Han må imidlertid delta neste uke, for med en god plassering neste uke kan både Robert Eilertsen og Jon Kittilsen ta ham igjen. De ligger henholdsvis 9 og 10 poeng bak.I C-klassen er det også dødt løp, mellom Øyvind Wulfsberg og Yngve Andersen, som begge har 32 poeng. Ingen andre har en sjanse på seieren selv om ingen av dem stiller opp neste mandag. Den av dem som får beste plassering kommer til å vinne August-sjekken.

Orders of Merit

Selv om han ikke spilte i dag, leder Lars Sandberg fortsatt Order of Merit i A-klassen, men han kan på ingen måte føle seg trygg. Han har nå spilt 10 turneringer, så han må begynne å “bytte ut” dårlige runder med bedre, og kan derfor ikke få full uttelling. Hans dårligste plasseringer er en 6. og en 8. plass.

Ronny Waagenæs og Stefan Johansson har begge spilt 8 turneringer, og ligger henholdsvis 3 og 9 poeng bak Lars. Begge kan altså potensielt øke poengbeholdningen med 24 poeng før innspurten begynner for alvor.I B-klassen har Kristian Bjerve lenge hatt en kommanderende ledelse, men nå begynner den å krympe. Kristian har spilt 11 turneringer, og det har også Jan Tore Samuelsen og Jon Kittilsen, som er de som ligger nærmest, henholdsvis 4 og 8 poeng bak. Alle tre har imidlertid noen nuller og enere som kan strykes hvis de spiller bra.

Med så mange som har rykket opp i A-klassen, og med relativ dårlig deltakelse, som gjør at du er garantert OoM-poeng bare du stiller opp, er det liten sjanse for at noen andre vil gjøre seg gjeldende, så lenge de tre i teten fortsetter å spille turneringer og gjøre det nogenlunde bra.I C-klassen er det dødt løp mellom Øyvind Wulfsberg og Marit Bjørnstad på 59 poeng. Dessuten er Bjarne Røed bare to poeng bak. Det er nok disse det vil stå om, for de andre på listen har enten rykket opp i en annen klasse, eller spilt for få turneringer.