Den grønne A-sløyfen

Mange er kanskje ikke klar over at vi på Krokhol har en grønn sløyfe (A), som er anlagt for barn, nybegynnere og dem som ikke liker å slå over vann.Men det har vi altså. Utslagene er merket med én enkelt grønn stake, gjerne i nærheten av der fairwayen starter på hvert hull. De ligger ikke på konstruerte tee-steder, men på et rimelig flatt og velpleiet område på fairway. Du velger selv hvor du pegger opp ballen, så lenge det ikke er foran merkestaken.Redaksjonen tok seg en runde på den grønne A-sløyfen på tirsdag før klubbtrening, og kan melde at den så absolutt gir valuta for pengene. For litt bedre spillere, er det en utmerket måte å trene jernslag på. Du kan godt la driver og wooder ligge i bilen.Banen blir markant kortere. Den grønne A-sløyfen er målt til 1835 meter, i motsetning til 2251 fra rødt (B) utslag og 2573 meter fra gult (C) utslag. Faktisk er banen antagelig enda kortere enn det som står på scorekortet, for noen av utslagene er blitt flyttet fremover sammenlignet med det som var tilfelle det den først ble opprettet. Prisen du betaler for dette er at du får langt færre slag tildelt. Til høyre har du noen eksempler på hva som er netto par på en 9-hullsrunde (front-9).Men ikke ta mitt ord for dette. Sjekk slopetabellene på startboden eller på oppslagstavlen i klubbhuset for å se hvor mange slag du får.

Hull 1

Det grønne utslaget er samlokalisert med rød tee, men alltid helt foran på utslagsstedet. Drøye 90 meter til greenen.

Hull 2

Her er utslaget på høyre side ved start av fairway, rett ovenfor starten på kulen der de fleste setter fra seg bagen for å gå opp til gul og rød tee. Vann er fremdeles i spill, men du behøver ikke slå over det hvis du slår rett. Det er 205 relativt greie meter til hullet.

Hull 3

Den store fordelen her er at du ikke behøver å slå over vannet, for utslagsstedet befinner seg ved starten på fairway på den andre siden av dammen. Herfra er det overkommelige 285 meter på fem slag for par.

Hull 4

Tidligere var grønn tee på samme sted som rød. Dette ble ansett som vanskeligere enn nødvendig. Den siste nyvinningen er derfor en matte på kanten av “stupet”. Det står 119 meter på scorekortet, men herfra er det ikke stort mer enn 70 meter til øvre del av greenen, der flagget oftest står. Med kanter som er bøyd opp, ser matten litt suspekt ut, men det er en helt vanlig rangematte som er helt OK å slå på.

Hull 5

Mens dem som spiller fra gul og rød tee må forholde seg til en dogleg, er dette ikke tilfelle fra grønn tee, som ligger på fairway rett ved siden av “Petter-dammen” – sluket der bekken fra Svarvestolen går ned i bakken og over på den andre siden av fairway. Frem til vannet er det ca. 210 meter, så mange vil klare å slå over vannet på andreslaget, og ha en pitch inn til greenen.

Hull 6

Igjen – intet vann å krysse på utslaget. Utslagsstedet ligger rett på andre siden av dammen, der fairwayen begynner. Derfra er det greie 116 meter til greenen – det er det mange som greier på både ett og to slag, slik at en par er definitivt innen rekkevidde.

Hull 7

Her står tee så langt frem på kulen som rød tee er bygget på, som mulig. Det er ca. 120 meter til bekken, og mange vil klare å slå over for å få et kort innspill til greenen. Selv fra grønn tee er nok hull 7 fremdeles banens vanskeligste, til tross for at det bare er 229 meter.

Hull 8

Her pleide også utslaget å være samlokalisert med rød tee, men er nå flyttet frem til der fairwayen starter på alvor. Hullet er derfor en god del kortere enn de 239 meterne som står på scorekortet. To gode jernslag, så er du på greenen.

Hull 9

Mange synes bakken opp til rød og, ikke minst, gul tee er tøff å gå. På den grønne sløyfen slipper du det. Utslaget er her på oversiden av skogholtet, omtrent der fairwayen starter. Du går faktisk nedover fra greenen på hull 8. Når par-4-hullet er 218 meter, burde du absolutt ha muligheten til å nå greenen på to slag.Det er svært mange som har tatt Veien-til-Golf (VtG)-kurs på Krokhol i år, og som derfor har 54 i handicap. Da kan det være lurt å spille en del runder fra grønn tee, der feilslagene ikke vil ha like fatale konsekvenser som når man står lengre bak. Færre baller blir mistet, og med det blir det færre straffeslag, og en bedre sjanse til å skrive seg net i handicap.Den grønne (A)-sløyfen på Krokhol er en underutnyttet ressurs, og vi håper mange nybegynnere vil benytte seg av den i dagene som kommer. Grønt (A) utslag ligger også inne i Golfbox, så det er uproblematisk å registrere runder spilt fra dette utslaget.

Du vil få økt mestringsfølelse og bedre score – og ha det mer gøy på golfbanen.

Innhold
Klubben