Elgjakta 2015

Sesongavslutning 2015

Så var den triste dagen der – det er alltid med vemod vi spiller årets siste ordinære turnering. Med etteranmeldelser ble det “hele” 27 som stilte til start.

Gjennomsnittalderen i turneringen var mye lavere enn vanlig, takket være deltakelse av Kenneth og Birger Trehjørningen, og Anders Raanæss. De brakte vel også handicapgjennomsnittet for deltakerne ned noen hakk også.I Elgjakta er det bare én klasse. Og spilleformatet var eclectic, det vil si at den beste scoren på hvert hull i løpet av de to 9-hullsrundene ble tellende.

Vi fikk oppholdsvær, men ikke mye av den bebudede solen. Banen var våt, med mye dugg og rester etter den siste ukens regnvær, men greit spillbar. Greenene ble klippet før start og var helt OK. Det var ballplassering på klippet område. For å sette den rette rammen rundt turneringen hadde til og med en elg tråkket over greenen på hull 8 – den ble til og med observert av noen av de først ankommende.Det var spilleren med høyest og lavest handicap som dominerte øvre del av premielisten1 Mikkel Bjerve utnyttet til fulle sine 26 tildelte slag, og omsatte 3 trippelbogeyer, 2 dobbeltbogeyer, 3 bogeyer og 1 par til en bruttoscore på 52 slag, noe som ga 28 poeng.2 Birger Trehjørningen hadde bare ekstra slag på to hull, men satte 4 birdier, 4 par og 1 bogey. Det ble en bruttoscore på 33 (3 under par) – og 23 poeng. Med andre ord dagens klart beste golfrunde. Men så har han praktisk talt vokst opp på Krokhol.3 Rune Sørlie utnyttet formatet til fulle og med bare to dobbeltbogeyer som dårligst, ble det fine 22 poeng.4 Det var fire stykker som fikk 21 poeng. Best av disse var Olaf Thomassen, som gikk på 38 slag brutto.5 Ketil Nordgård gikk også på 38 slag brutto, men har altså marginalt høyere handicap og ble derfor dømt etter.6 Jon Kittilsen gikk på 41 slag brutto, og tok med det 6. plassen.7 Sistemann med 21 poeng var Sander Lund, som fikk denne poengsummen på grunnlag av 43 slag brutto.8 Ronny Waagenæs hadde samme bruttoscore som Sander, men fikk betalt ett poeng mindre, og ble nummer 8. Vi lurer på hva han sa til Marit.9 Sistemann som fikk premie var Eivind Gikling, som har syklet mer enn han har spilt golf i sommer, og er nok fornøyd med 20 poeng.

Resultater fra Elgjakta 2015 (inklusive jegerprøven)

I forbindelse med premieutdelingen, holdt Jens Kristian Tofteberg, i egenskap av leder av turneringskomiteen, faktisk en liten tale. Han takket alle medlemmene av turneringskomiteen for innsatsen, og fortalte at det er ca. 100 stykker som har deltatt i klubbens forskjellige turneringer i sesongens løp. Det er ikke langt unna 50 %.

Han berømmet også Ådne Trygg, som på egen hånd har sørget for 17 nye medlemmer gjennom sine VtG-kurs.

Neste år blir turneringsoppsettet ganske likt det vi har hatt i år, men Jens ba medlemmene om å komme med innspill i løpet av høsten og vinteren. Alle ideer og forslag er velkommen, og helst før turneringskomiteen har sin komitémiddag (i februar?).Det var også premieutdelinger for Klubbmesterskapet i matchplay og Order of Merit for Mandagscupen.

Disse tar vi i en egen artikkel.

Bilder

Det ble tatt en del bilder under turneringen. Her er noen av de bedre.

Innhold
Klubben