Elgjakta 2016

Avslutningsturneringen

Det er utrolig hvor heldig vi har vært med turneringsværet i år. Dagens avslutningsturnering var ikke noe unntak. Strålende høstvær og banen i praktstand møtte de 32 deltakerne. Det er like mange som deltok i Vårsleppen, årets åpningsturnering. De delte derfor tittelen som turneringen med flest deltakere i år.

Eclectic

var dagens format. Dvs. to runder der det beste resultatet (stableford-poeng) på hvert hull teller. I A-klassen var det to stykker som skilte seg ut, og det var Ronny Waagenæs og …… Per Frode Haugen som skaffet seg henholdsvis 21 og 20 poeng.Alle de andre seks startende i A-klassen fikk alle 18 poeng. Av disse var det Stine Torgersen som hadde lavest handicap, så det var hun som fikk 3. plassen.Dagens suverent beste resultat ble levert av Øivind Nordanger. Hele 23 poeng ga en soleklar seier i B-klassen foran …… Thomas Sandberg og Niclas Nanneteg (som også bidro til å dra ned turneringens gjennomsnittsalder). De hadde begge 20 poeng, med Thomas dømt foran.Espen Nordskog tok lengste stikk i C-klassen med 21 poeng, mens …… jevne Kirsten Rogne tok andreplassen på 20 poeng.Jens Kr. Tofteberg tok det nederste trinnet på pallen med 19 poeng.Det var tidvis sterk vind i dag, og det påvirket nok scorene. For eksempel var hull nr. 2 rangert som det nest vanskelige (etter hull 7) i dag. Det ble nemlig spilt i motvind.

Det var fem birdier, de fleste på hull 1, som også vær letteste hull.

Hullstatistikk

Jens Tofteberg holdt en liten tale, med takk til alle som hadde bidratt til avviklingen av sesongen. Han fortalte at turneringskomiteen allerede har fått en rekke innspill angående neste år, men oppfordret til flere. Terminlisten for neste år blir utformet i mars, så eventuelle innspill bør være komiteen i hende innen dette.Elgjakta – Resultater

Klubbmesterskapet i matchplay

Finalen i KM-matchplay ble spilt 3. september, men siden matchene i denne turneringen spilles etter avtale med spillerne, og det ikke var særlig mange til stede da finalen gikk av stabelen, har turneringskomiteen bestemt at premieutdelingen skal finne sted i forbindelse med  Elgjakta og sesongavslutningen.

Som turneringsleder var det Jon Kittilsen (han ble forresten smurt med en pakke Krokhol-baller og overtalt til å gjøre det igjen neste år) som delte ut trofeene til Stine Torgersen og Tony Farinha. I alt var det 26 stykker som stilte opp i årets utgave av KM-matchplay.Tony Farinha slo mange presumtivt bedre spiller på sin vei til finalen, og …… bet også godt fra seg i finalen, som gikk til sudden death før Stine vant på det 19. hullet.

Orders of Merit

Selv om den siste mandagscupens gikk av stabelen 26. september, ble premieutdelingen foretatt etter Elgjakta, i dag. Det var veldig jevnt i alle klassene og dette har vi skrevet om før, så her nøyer vi oss med å hedre vinnerne.Ingen kunne stå imot sluttspurten til Olaf Thomassen, som vant OoM-A.Jon Kittilsen startet og avsluttet mandagscupsesongen i A-klassen, men i mellomtiden fikk han nok runder i B-klassen til å kjempe om Order of Merit, som han vant med minst mulig margin.I C-klassen sikret Steinar Nordskog seg nok seire tidlig i sesongen til å skaffe seg seieren sammenlagt.

Miljøfaktor nummer 1

For hennes tjenester for turneringskomiteen fikk Kari en blomsterbukett. Høyst fortjent, selv om vafler ikke var å anskaffe etter turneringsslutt.

Dette var forresten Karis siste offisielle arbeidsdag denne sesongen, og fra og med i morgen vil klubbhuset være stengt på ukedager. Det kan være betjent på helgedager med pent vær.

Vi ønsker Kari og Bent en fin ferie, før vi sees igjen i april.

Mandagstreff og seniortreff

Selv om turneringssesongen er offisielt avsluttet, betyr det ikke at det er slutt på aktivitetene.

På mandager er det mulig med turneringspill i Mandagstreff. Den første turneringen er nå lagt ut på Golfbox. Disse selv-betjeningsturneringene går hver mandagsettermiddag, med utslag omtrent 2 timer før solnedgang. Det betyr kl. 16.45 i morgen.

På tirsdager vil det fortsette å være seniortreff kl. 11.3o. Her er også den første turneringen lagt ut på Golfbox.