Et slag for kreft – dagen før

Så rant altså dagen før, da vi skulle yte vår skjerv for kreftsaken.Vi hadde litt dårlig med bilder, så det kunne kanskje være “Vi graver dypt for kreftsaken” i tillegg til “Et slag for kreft”.

De fleste kunne nok tenkt seg litt varmere vær. Det var litt “kjøle kaldt” for å si det sånn. Termometeret nærmet seg vel ikke tosifret på noe tidspunkt. I tillegg var det noe vind.

Banen var derimot i fremragende stand – nå er det rull så det holder. Greenene er imidlertid litt tricky – ettersom gressveksten de trenger lar vente på seg så lenge det er så kaldt om natten.

Hovedbildet kunne like godt vært dette:Temperaturen ser ut til å ha skremt bort noen deltakere, for da vi sjekket etter turneringen, var det bare 20 startende – noe som er litt skuffende. Men så husket vi at turneringsledelsen hadde et lite problem. Det var jo slik at damene skulle spille fra rødt og grønt. Imidlertid ligger ikke den kombinasjonen inne i Golfbox (ikke nok plass). Derfor ble alle damene (minus Stine) trukket ut av deltakerlisten og satt inn i to egne 9-hullsturneringer, en runde i rød sløyfe og en runde i grønn. Antall deltakere var derfor 25 (A: 7, B: 5, C: 13).

Hanne vant

Dette gjør at resultatlistene som presenteres i Golfbox er noe ufullstendige. Premiering blir uansett i henhold til netto slag etter kjøpte slag, og den er manuell og uten klasseinndeling. Her mangler det litt informasjon, så vi kan ikke presentere en fullstendig liste. En ting er imidlertid klart, og det er at Hanne Hoel Tofteberg vant, med 59 slag (-13) etter godtgjørelse for kjøpte slag. Tiebreaker her er bidraget til kreftsaken.

Vi tar forbehold om mulige kommunikasjonsfeil, siden listen er manuell.Med tid og stunder skal hun få lov til å ha vandrepokalen på utstilling hjemme inntil neste år.

I fjor ble den vunnet av Morten Ustad fra Grønmo Golfklubb. Han var ikke med i år, men sønnen has spilte i dag, så det er sikkert en mulighet til å få den tilbake. Den må vinnes tre ganger for å få den til odel og eie.

Resultatliste

C-klassen

Resultatlisten som står i Golfbox med hensyn til dem som gjorde det best i hver klasse er riktig for A- og B-klassen, for alle damene (unntatt Stine) spilte i C-klassen. C-klassen var igjen den største klassen.

Det var imponerende scorer på toppen av C-klassen faktisk. Casper Løkke og Oscar Stovner Storeide startet dagen med henholdsvis 54 (SH 58) og 37,8 (SH 39) i handicap, men det er nesten PGA Tour-klasse over det de presterte (netto) på back-9 i dag, nesten bare birdier og eagler. Så de må nok regne med en kraftig nedskrivning begge to. -13 tilsvarer ca. 49 stablefordpoeng, og -6, 42.

Hanne Hoel Tofteberg, som også spilte bra, måtte altså ta til takke med tredjeplassen med -5.

Dette viser også hvor lurt det er for dem som begynner å spille golf, “tee it forward”, dvs. bruke et utslagssted lengre frem enn den “vanlige”.

Her er den kombinerte herre/dame-resultatlisten for C-klassen – uten kjøpte slag:

A- og B-klassen

De fleste vi snakket med i A-klassen i løpet av dagen var slett ikke fornøyd med sine runder, og når vi ser resultatlisten, skjønner vi hvorfor. Førsteplassen ble vunnet på +7, og som så ofte før var mannen som trakk det lengste strået, Per Frode Haugen.

Ronny Waagenæs tok andreplassen på +10, mens Stine Torgersen ble nummer tre med +11.

I B-klassen var faktisk scorene noe bedre, men heller ikke her var det noen som imponerte noe spesielt.

+5, +6 og +7 ble det på henholdsvis Kristian Bjerve, Jon Kittilsen og Mikkel Bjerve, som ble nummer 1, 2 og 3.

Ja de penga, ja de penga er til …

Ved turneringens slutt har klubben reist 9100 kroner for Kreftsaken. Det er bra det men, ikke like bra som i fjor. Og, vi vil gjerne slå rekorden vi satte da: 10 280 kroner.

Hvis du ikke hadde anledning til å delta, kan du fremdeles bidra til en god sak. Vi setter ikke punktum før på torsdag.

Litt dill-dall

Organsisatorene tok noen kreative grep ved å sette opp rød-grønn sløyfe for damer og rød-gul for herrer. Dette skal de ha kudos for.

Vi ble informert at alle (dvs. både herrer og damer) skulle spille rød sløyfe først, slik at alle spiller fra samme sted den første sløyfen. Da høver det seg ikke at “noen” bestemmer seg for, på turneringsdagen, at de ikke vil gjøre dette og at herrene i stedet spiller fra gul tee på den første sløyfen og på en måte “tvinger” resten til å gjøre det samme. Når man spiller slaggolf, har hvilken rekkefølge man spiller sløyfene ingen ting å si.

Det er heller ikke greit at noen bestemmer seg for at det er “valgfritt utslagssted” når det står noe annet i turneringsbestemmelsene.

Innhold
Klubben