Føremelding ved utgangen av juni

29. juni 2022 – Vi har ikke skrevet noen banestatus-melding på lenge, faktisk ikke siden banen åpnet.

Det er vi litt lei oss for, men grunnen er at forholdene har bedret seg så gradvis at det har vært vanskelig å finne en knagg å henge hatten på.

Men nå som vi går inn i sommerferien, tenkte vi at det sømmet seg å gi en oppdatering om forholdene på banen.

Greenene er nå stort sett i god stand. Noen greier henger fortsatt igjen fra vinteren, men de klippes nå kortere og er raske og jevne nok til å gi en fin opplevelse. Det er fremdeles greenen på hull 3 og 4 som har mest å gå på.

Fairwayene er for det meste meget bra. Banemesteren har kjørt på med sand (40 tonn) for å gjøre dem jevnere, og det vil gi effekt på sikt. Imidlertid er det fremdeles enkelte områder der gressveksten er litt skuffende, og ballplassering er fremdeles nødvendig i turnering, spesielt når det er litt vått.

Det har lenge vært gressutslag på alle hull (unntatt hull 5 rød), men det kan fort endre seg på noen hull, der gressmatten ikke tåler slitasjen. Spesielt er dette merkbart på gul tee på hull 7.

Roughen har hatt gode vekstforhold, og er nå såpass tykk at den straffer, så fairwaytreff blir en viktig faktor i sommer. Den klippes imidlertid såpass kort at det ikke burde være problemer med å finne ballen.

På resten av banen har snorklipperne vært i hyppig bruk den siste uken, og det bør gjøre det enklere å finne ballen på de ekstra dårlige slagene, ved siden av at det gir et bedre visuelt inntrykk av banen.

Alt i alt vil medlemmer og gjester finne en bane i god skikk i sommer.

Innhold
Klubben