Golden Child Birdie Challenge

4th of July, 2023

Sander Lund, vår alles inkarnasjon av en snill onkel (og bestefar) sendte oss denne meldingen i dag.

Prøvde litt spontant på seniortreffen i dag. Mener vi var 11 deltakere, og det ble hele 22 handdicap-birdier.

Deretter vipset de enkelte spillerene inn kr. 20.- pr birdie til vips nr 010101. Det ble hele kr 440 til en meget god sak.

Dette kan gjøres organisert, eller i enkelte spillergrupper. Hva dette går ut nå, kan sees på video på norsk golf.

En god tanke omgjort til handling. En handicap-birdie er altså det samme som en netto birdie. Det vil si hvis du er gitt ett ekstra slag på et hull og får par, så har du fått netto birdie (eller 3 stableford poeng om du vil).

Tanken er altså at deltakerne i den aktuelle turneringen eller arrangementet betaler inn 20 kroner per netto birdie til Barnekreftsaken. Navnet til aksjonen har sitt utspring i Gullsløyfen – det internasjonale symbolet for kampen mot kreft hos barn.

Her er aksjonens hjemmeside

Videoen Sander henviser til fant vi var ganske kjedelig innledningsvis, med to tåpelig “kjendiser” vi aldri har hørt om. Hopp heller frem til 8:23 for å møte onkelen som startet det hele, Ronny Hermansen.

Et slag for Patrick

Denne kampanjen ble staret av en onkel Ronny, som opplevde det dypt tragiske å miste sin nevø til kreft for fem år siden.

Det avholdes en årlig kjendisturnering til gode for samme sak. Norsk Golf har en reportasje fra den femte utgaven i fjor.

Takket være Sander har dette gode tiltaket nå også kommet til Krokhol. Noe å tenke på for de gjenværende mandags- og seniortreffene i sommer:

20 kroner med Vipps til 010101 fra deg for hver netto birdie du får i sommer.
Innhold
Klubben